objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 19. januar 2010 ob 07:45

Urednik Hri-bara Kranjc zaradi Radovića odpikal Jureta Godlerja
Oddaja Hri-bar po novem tri mesece v prime timeu, Sašo Hribar postal član programskega sveta RTV
2010 Pozareport

Odpri galerijo

V soboto zvečer se je oddaja nacionalne televizije Hri-bar nepričakovano pojavila v boljšem terminu, znotraj tako imenovanega "prime time". Na sporedu je bila že ob 21.38, ker je tako zahteval novi sponzor oddaje, študentski medij Šouvizija, nova spletna televizija študentske organizacije v Ljubljani.
Mimogrede, zanimivo bo izvedeti, kako si lahko (nova) študentska spletna televizija privošči oglaševanje v najbolj gledanem in posledično tudi najdražjem sobotnem terminu na prvem programu TV Slovenije (po nekaterih informacijah naj bi plačali 40 tisoč evrov; predsednik Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Jernej Štromajer je medijem kasneje povedal, da je oglaševanje v oddaji Hri-bar odobrilo predsedstvo  ŠOUL, vrednost projekta Šouvizija pa je menda poslovna skrivnost, mu je pa Študentski zbor ŠOUL lani namenil 40 tisoč evrov, medtem ko finančni načrt za letošnje leto še ni sprejet. Zato naj bi denar za oglaševanje zagotovili iz rezerv), ampak to je že drugo vprašanje. Kakorkoli, zaradi Šouvizije se bo oddaja Hri-bar (vsaj) naslednje tri mesece obvezno začela nekaj minut pred deseto uro zvečer; tako namreč narekuje oglaševalska oziroma sponzorska pogodba, zaradi katere naj bi direktor TVS Jožko Možina že penil po hodnikih RTV, češ, če bi vedel, kaj ta pogodba predvideva, je sploh ne bi podpisal.
Bojan Kranjc, urednik oddaje Hri-bar, je za ugodno prestavitev termina izvedel v petek, takrat ko so oddajo tudi snemali. O novem terminu je nato začel obveščati po Facebooku, kjer naj bi tudi navedel, da TVS boljši čas predvajanja oddaje Hri-bar ni sporočila javnosti. Kar pa ni čisto res, saj se je pravilen čas oddaje pojavil že v sobotnih TV programih; vsaj nekaterih, denimo na Siolu. Bojan Kranjc si je v tokratnem Hri-baru tudi silovito privoščil svojega šefa in najhujšega nasprotnika, odgovornega urednika razvedrilnega program Petra Radovića. Obdelali so ga v rubriki Bučke, v satiričnem seciranju novoletnega sprejema treh predsednikov za novinarjev, kjer je bil Radović med drugim tudi "radost z Viča".
Da bi bila gledanost sobotnega Hri-bara vendarle čim manjša, naj bi Možina in Radović po filmu Kekec in pred oddajo Hri-bar v programsko shemo vrinila kulturno-umetniško oddajo Ars 360, namenjeno razmeroma ozki ciljni skupini gledalcev. Radović nam je v soboto dopoldne sicer dejal, da on s programsko shemo "nima nič", edino, kar naj bi v tej zvezi vedel je to, da mora Hri-bar na spored pred dvaindvajseto uro, ker tako veleva pogodba z novim sponzorjem Šouvizijo.

Vojna med Bojanom Kranjcem (in Sašom Hribarjem) ter Petrom Radovićem pa je že terjala tudi kolateralne žrtve. Kranjc je namreč odpikal imitatorja Jureta Godlerja in Tilna Artača, ki sta – menda na povabilo Radovića - nastopila na famozni prireditvi Politični obraz leta, ne da bi ga - Kranjca namreč - vprašala za dovoljenje, pri nastopu pa sta nonšalantno uporabila (imitirala) tudi like iz Hri-bara.
Spomnimo. Politični obraz leta je bila prireditev revije Obrazi oziroma založniškega podjetja Delo Revije, ki jo je na veliko presenečenje prenašala TVS, in to celo na prvem programu. Za Politični obraz leta so razglasili ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal, ki je minuli torek postal še Slovenka leta. Spet v režiji Dela Revij, spet na prvem programu TVS in spet sta nastopila Godler in Artač.
Petar Radović trdi, da je scenarija za Politični obraz leta in Slovenko Leta pripravljalo Delo Revijo oziroma Andrej Stražišar, da on s tem spet "nima nič" (to, da "on s tem nima nič", je zadnje času najbolj pogosta Radovićeva sintagma), pa tudi "Godler in Artač za nastope ne potrebujeta dovoljenja Bojana Kranjca," pravi Radović, "saj imata pogodbo s TVS." Radović jima je dovolil nastopiti, ker je šlo za prireditve, ki jih je prenašala TV Slovenija.


Potem ko je Godlerja storniral Bojan Kranjc, so imitatorja takoj napadli v reviji Mladina, češ, "Godler nam že vsem gleda iz ušes." Predvidljivo, saj Mladina velja za medij, ki Kranjca močno suportira v fajtu proti Radoviću. Pri tem je zanimivo, da je Godler letel tudi iz radijske oddaje Radio Ga-Ga, vendar Sašo Hribar trdi, da je to čisto slučajno, razlogi pa so izključno finančne narave. Honorar, ki ga dobi Godler za eno radijsko oddajo, namreč znaša prejkone skromnih 30 evrov, kar mu ne znese niti za bencin iz Brežic (kjer stanuje) do Ljubljane in nazaj. Več pa mu Sašo Hribar ne more plačati, ker enostavno ni dovolj denarja. Tilen Artač pa za oddajo Radio Ga-Ga še vedno dela.
Novo politično razmerje sil, ki počasi nastaja v programskem svetu in nadzornem odboru RTVS (dosedanji generalni direktor Anton Guzej je postal v.d., med novimi člani progranskega sveta pa se je znašel tudi Sašo Hribar), naj bi skušal izkoristiti tudi Bojan Kranjc, je prepričan Radović. Preko producentke Hri-bara Nataše Mislej je na vodstvo TVS naslovil predlog za svoj dodatni honorar pri oblikovanju oddaje Hri-bar, čeprav je na RTV v rednem delovnem razmerju in dobiva uredniško plačo. Kranjc po novem zahteva, da se mu za režijo in scenarije animiranih likov plačuje dodatnih 700 evrov na oddajo, kar skupaj znese 2800 evrov mesečno, seveda poleg njegove redne plače. Radović nam je zatrdil, da se je že odločil, da "tega ne bo podpisal", zato pričakuje nove medijske napade v Mladini in časniku Dnevnik. To naj bi se po njegovem dogajalo vedno, ko naj bi Kranjcu pristrigel finančne zaslužke, pravi Radović.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
jernej štromajer Jožko Možina Bojan Kranjc Petra Radovića Sašom Hribarjem Jureta Godlerja Tilna Artača Katarino Kresal Andrej Stražišar Anton Guzej Nataše Mislej

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Urednik Hri-bara Kranjc zaradi Radovića odpikal Jureta Godlerja