objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 14. januar 2010 ob 07:49

Ostal brez televizije: Marko Potrč ima novo službo, delal bo na Radiu 1
Nekdanji voditelj Sveta na Kanalu A je pristal v jutranjem radijskem programu, Lili Žagar še čaka
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Marko Potrč, nekdanji in že malce pozabljeni voditelj oddaje Svet na Kanalu A, je dobil novo službo. Pridružil se je jutranji ekipi Radia 1, kjer bo skupaj z Ivjano Banić in Boštjanom Romihom vodil jutranji program. Potrč je z radijskim mogotcem Leom Oblakom, lastnikom radijske mreže Infonet, pogodbo podpisal včeraj popoldne, potem pa sta z Oblakom nazdravila z viskijem v enem od bližnjih lokalov v Stegnah.
"Jutranji program velja za najbolj poslušan in najbolj pomemben radijski program, hkrati pa tudi najbolj zahteven. Vsakič znova se je namreč treba vstati najkasneje ob štirih zjutraj, program pa teče od petih zjutraj do devetih dopoldne. Zato je za ta program tudi težko dobiti dobrega voditelja," pravi Oblak; Romih, denimo, je jutranje vstajanje treniral dva tedna, preden je podpisal pogodbo in začel moderirati v živo.
Po informacijah z Radia 1 naj bi Potrča za jutranji program pregovoril prav Romih, nekateri pa trdijo, da Potrč drugih možnosti oziroma ponudb tako ali tako ni imel. Potrč je namreč v sporu s Pop TV in Kanalom A, lastnikom Radia Center (spor med Marko Kolblom in Potrčem je končal na sodišču) in lastnikom mariborskega Radia City (želel je postati vodja ljubljanske enote Radia City, vendar je to pogojeval z lastniškim deležem, kar pa je Mišo Hoelbl gladko zavrnil) ter RTV Slovenija, ker je kljub podpisani pogodbi za vodenje TLP ostal voditelj Sveta na Kanalu A (Potrča toži tudi RTV). Poskušal je postati voditelj na Info TV in TV Paprika (na Papriko ga je forsiral tudi odgovorni urednik revije Stop Martin Senica), vendar nekatere oddaje, kamor se je želel plasirati, niso ugledale luč sveta. Marko Potrč se je neuspešno potegoval tudi za nakup večinskega lastniškega deleža Radia Triglav Jesenice, kjer mu je - zanimivo - konkuriral nihče drug kot Leo Oblak.
Spomnimo, Potrča so na Kanalu A zamenjali lani konec poletja, po sporu z odgovornim urednikom Bojanom Travnom. Ker so z njim predčasno prekinili pogodbo, mu je vodstvo Kanala A mesečne pogodbene zneske plačevalo do konca preteklega leta, zato je Potrč nujno potreboval novo pogodbo. Z Radiom 1 oziroma Infonetom bo delal preko svojega statusa samostojnega podjetnika Voditelj.si, registriranega v Pesnici pri Mariboru. Za primerjavo, leta 2008 je Potrč preko s.p. zabeležil dobrih 73 tisoč evrov prometa. Na Radiu 1 naj bi zaslužil nekaj več kot 2 tisoč evrov mesečno (podobno vsoto dobi tudi Romih), delal pa bo kot voditelj in producent oddaje.
Leo Oblak naj bi službo ponudil tudi Lili Žagar, Potrčevi spremljevalki in prav tako zamenjani voditeljici Sveta na Kanalu A, ki pa naj bi delo zavrnila. Menda naj bi že imela dogovorjeno drugo službo, zaenkrat pa je še na porodniškem dopustu.
Nekdanji voditelj na Radiu Antena Sebastian Kepic (televizijski gledalci se ga morda še spomnijo tudi kot voditelja resničnostnega šova Bar na Pop TV), pa je zapustil podjetniške vode in se vrača v medije. Vendar tokrat ne gre k Oblaku, ampak naravnost na Radio Hit, kjer je vskočil namesto Gregorja Trebušaka, ki se je skoraj povsem preselil na Svet na Kanalu A.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč Ivjano Banič Boštjanom Romihom Leom Oblakom Marko Kolblom Mišo Hoelbl Martin Senica Bojanom Travnom Lili Žagar Sebastian Kepic Gregorja Trebušaka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ostal brez televizije: Marko Potrč ima novo službo, delal bo na Radiu 1