objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 27. december 2010 ob 07:02

200 tisoč evrov in štrajk uslužbencev: to je cena, da Pošto dobi Zares!
Faksimile: predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Klemen Grošelj, ki obupno išče razloge za razrešitev direktorja Aleša Hauca, zaposlenim na pošti grozil celo s hišno preiskavo
2010 Pozareport

Odpri galerijo

"Nove nepravilnosti Aleša Hauca so na plan prišle v zadnjem tednu in niso povezane s tem, kar se je govorilo prej. O njih nas je obvestil prokurist Matjaž Andric. V ponedeljek se bova dobila in pogovorila," je za različne medije v petek povedal novi predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Klemen Grošelj, ki si od svojega imenovanja naprej na vsak način prizadeva zamenjati generalnega direktorja pošte Hauca. Klemen Grošelj, sicer asistent za predmete Obramboslovna geografija, Upravljanje in vodenje ob nesrečah ter Vojaška zgodovina na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, za katerega je Vojko Flegar, urednik spletnega portala Razgledi.net, nedavno duhovito zapisal, da je "pošti potreben kot vojaška ladja Triglav slovenski vojski," z novimi Haučevimi nepravilnostmi misli pravno mnenje o nezakonitem imenovanju Andrica za prokurista, ki ga je Hauc odnesel na sestanek z vodstvom Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države, zanj pa naj bi, tako je Grošelj izjavil za Pop TV, plačal okoli 20 tisoč evrov iz proračuna pošte. Vendar to ne drži. Po naših prvih preverjanjih se je namreč izkazalo, da sta pravno mnenje za Hauca napisala profesor Borut Bratina (Ekonomsko poslovna fakulteta) in Dušan Jovanovič (Pravna fakulteta Maribor), v okviru mariborskega Inštituta za ekonomsko in korporativno upravljanje, ampak "pro bono," torej brezplačno! Tega Andric, ki je sporočal Grošlju, očitno ni vedel, ali pa je blefiral.
Smo pa izvedeli, da je agencija pod vodstvom predsednice uprave Dagmar Komar konec prejšnjega tedna nadzornemu svetu pošte poslala uradno pismo (Grošelj ga je po naših informacijah prejel v petek dopoldne), kjer agencija ugotavlja, da je bilo imenovanje Matjaža Andrica za prokurista nezakonito, ker so mu Grošljevi nadzorniki podelili pooblastila, ki so v evidentnem nasprotju z Zakonom o gospodarskih družbah. Zato je Grošelj v petek verjetno izgubil živce in šel v medijsko ofenzivo proti Haucu. Mimogrede, proti imenovanju prokurista Andrica, kar je nadzorni svet izvedel predprejšnji petek zvečer na korespondenčni seji, sta glasovala oba predstavnika zaposlenih na pošti, Božidar Pograjc, predsednik sveta delavcev, in Bernarda Keše, ki predstavlja poštne sindikate. Po naših informacijah sta oba po telefonu poklicala Grošlja in mu povedal, da sta proti imenovanju Andrica, Grošelj pa jima je odvrnil, da mu je čisto vseeno, ker ju bodo preglasovali.
Klemen Grošelj, sicer zvest sopotnik generalnega direktorja direktorata za energije Janeza Kopača in Golobičeve stranke Zares (na prvem sestanku nadzornikov se je glasno hvalil, kako se z ministrico za gospodarstvo Darjo Radić poznata že dlje časa), bi Hauca že davno zamenjal, če se ne bi bal odpravnine, težke okoli 200 tisoč evrov. Haucu ob razrešitvi brez krivdnih razlogov namreč pripada 24 mesečnih plač, pa tudi, če mu slučajno dokažejo krivdne razloge, mu morajo podobno vsoto izplačati zaradi spoštovanja konkurenčne klavzule. Po drugi strani je Grošlja strah tako imenovanega "scenarija TEŠ6," saj iz pošte prihajajo informacije, da bi v primeru razrešitve Hauca 6700 zaposlenih na Pošti Slovenije (te v nadzornem svetu predstavlja Pograjc) ustavilo delo. Kljub temu naj bi po napovedih časnika Finance Grošljevi nadzorniki Hauca razrešili še ta teden, če ne bo prej sam odstopil. Aleš Hauc se je zavil v molk, toda naši viri trdijo, da Hauc, ki je direktor pošte postal maja 2005, ko je vlado vodil Janez Janša, zanesljivo ne bo odstopil sam.
Minuli četrtek so se iz Maribora, kjer je sedež Pošte Slovenije, tudi razširile skoraj neverjetne govorice, da naj bi novi generalni direktor pošte postal predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič (kot minister bi v tem primeru seveda odstopil), o tem pa naj bi se takrat usklajevali Pahorjevi Socialni demokrati in Zares. Vendar sta generalna sekretarja SD in Zares, Uroš Jaušovec in Bogdan Biščak, te govorice za naš portal takoj zavrnila kot brezpredmetne.
V Galeriji slik pa ekskluzivno objavljamo daljše pismo, ki ga je Božidar Pograjc naslovil na Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb države, kjer piše o dosedanjih nepravilnostih v poslovanju nadzornega sveta. Pismo se bere kot prava kriminalka, saj podrobno in natančno opisuje "policijska" zaslišanja in preiskave, ki jih na pošti med zaposlenimi izvajajo Klemen Grošelj in še nekateri drugi člani nadzornega sveta, da bi nekako "ujeli" Hauca. Grošelj je zaposlenim celo grozil, da če ne bodo govorili, "bomo preiskali celo vaše hiše …"
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleša Hauca Matjaž Andric klemen grošelj Vojko Flegar Borut Bratina Dušan Jovanović Dagmar Komar Božidar Pograjc Bernarda Keše Janeza Kopača Golobičeve Darjo Radič Janez Janša Pahorjevi Uroš Jaušovec Bogdan Biščak Galeriji slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

200 tisoč evrov in štrajk uslužbencev: to je cena, da Pošto dobi Zares!