objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 18. december 2010 ob 09:20

Kresalova in Jevšek: ne gre zaradi Vegrada. Kaj pa Penko in Čista lopata?
Nove navedbe: Jevšek sam lansira teze, da pakira kovčke zaradi Vegrada, v resnici pa mora oditi zaradi afer Penko in Čista lopata, kjer naj bi njegovi kriminalisti nezakonito pridobivali dokaze
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po naši včerajšnji objavi navedb posameznih virov, da Aleksander Jevšek funkcijo direktorja kriminalistične službe zapušča zaradi zloglasne afere Vegrad, sta to za nekatere medije zelo hitro zanikala Petra Škofic, tiskovna predstavnica ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, in kar naenkrat odhajajoči Aleksander Jevšek sam.
Škofičeva je časnik Finance dejala, da je "Jevšek napovedoval odhod v pokoj že pred nekaj meseci, ko Vegrad še ni bil tako razvpit, in da je imel kot šef kriminalistov ves vpliv na preiskovanje Vegrada, če s preiskavo ni bil zadovoljen." Podobno je za naš portal sporočila tudi Vesna Drole, vodja sektorja za odnose z javnostmi Policije.
Jevšek pa je za časnik Finance povedal, da je "zelo zadovoljen s preiskovanjem gospodarskega kriminala. V štirih letih, kolikor vodim kriminalistično službo, smo naredili velik napredek. In to ni razlog za moj odhod. Najbolj pa bom zadovoljen, ko bodo primeri gospodarskega kriminala zaključeni s pravnomočnimi obsodbami." Jevšek še pojasnjuje, da odhaja zato, ker je "zadnja štiri leta preživel v Ljubljani, ločeno od družine v Murski Soboti." V pokoju (Jevšek je rojen leta 1961, vendar ima beneficiran staž; op.p.) pa bo napisal doktorat s področja kriminalistike in o tem predaval.
Včeraj dopoldne, tudi po objavi našega članka, smo sicer slišali veliko različnih razlag in tolmačenj, zakaj dejansko odhaja Jevšek; toda nihče, ampar res nihče od naših sogovornikov, poznavalcev dogajanj in razmer na ministrstvu za notranje zadeve ter policiji, ne verjame, da Jevšek nenadoma – sredi vseh teh odmevnih preiskav - gre kar tako, da se po štirih letih vrne k družini v Mursko Soboto?! Tisti, ki oporekajo navedbam našim virom, zapisanih v včerajšnjem članku, pa - zanimivo - zatrjujejo, da Jevšek sam lansira teze, da odhaja zaradi Vegrada, ker se tako menda poskuša prikupiti političnim nasprotnikom notranje ministrice in predsednice LDS Katarine Kresal. Naverjetneje je, pravijo isti viri, da Jevšek pakira kovčke zaradi sporne aretacije nekdanjega državnega tožilca Boštjana Penka (spomnimo, Penko je zaradi aretacije zoper nekatere kriminaliste, med njimi tudi Jevška, vložil kazenske ovadbe in odškodninske tožbe) in afere Čista Lopata, kjer pravkar sodijo Ivanu Zidarju (SCT), Hildi Tovšak (nekdanji direktorici Vegrada) in še nekaterim članom tako imenovanega gradbenega lobija. Aleksander Jevšek naj bi bil namreč odgovoren za "nezakonito zbiranje" dokazov, kar naj bi počeli njegovi kriminalisti (to policiji javno očitajo in dokazujejo Zidarjevi odvetniki, Penko in Aleksander Čeferin), zaradi česar se lahko zgodi, da bodo Zidar, Tovšakova in drugi na koncu ljubljanskega sodnega procesa gladko oproščeni …
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
aleksander jevšek Petra Škofic Katarine Kresal Vesna Drole Boštjana Penka Ivanu Zidarju Hildi Tovšak Aleksander Čeferin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

Četrtek, 19. marec 2015 ob 08:29


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kresalova in Jevšek: ne gre zaradi Vegrada. Kaj pa Penko in Čista lopata?