objavi na
pozareport.si

forum

Petek, 3. december 2010 ob 08:08

Darjo Radić bolj čuva policija, Isajlović namesto Kavčiča in Zemljariča
Naši viri iz stranke Zares: glavne niti projekta TEŠ6 naj bi iz ozadja vodil poslovnež in lobist Peter Kotar, za njim pa Drago Isajlovič, ki ga Sebastjan Jeretič vidi kot sivo eminenco slovenske politike
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vojna za milijardni projekt TEŠ6 in politično prevlado v slovenski energetiki se nadaljuje. Po pismu, ki sta ga predsedniku vlade Borutu Pahorju prejšnji četrtek poslali predsednica uprave Agencije za kapitalskih naložb države Dagmar Komar in predsednica sveta agencije Alja Markovič Čas (odmevno pismo, kjer ministrico za gospodarstvo Darjo Radić in direktorja direktorata za energijo Janeza Kopača obtožujeta diskreditiranja, šikaniranja in političnih pritiskov na agencijo, si lahko v celoti preberete v rubriki Necenzurirano), je Pahor za danes dopoldne sklical vladni sestanek, namenjen delovanju in predstavitvi vzpostavljenih pogojev za delo agencije.
Spomnimo, včeraj smo pisali, da namerava agencija razrešiti vodstvo Holdinga slovenskih elektrarn in za novega predsednika uprave inštalirati Uroša Rotnika, zamenjanega prvega človeka Termoelektrarne Šoštanj, ki naj bi odletel po nareku Radićeve, Kopača in liderja stranke Zares ter ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča.
Iz stranke Zares, ki se je v zadnjih dneh – zaradi energetike in Ultre – znašla v najhujši znotrajstrankarski krizi doslej (v sredo zvečer je z mesta vodje poslanske skupine odstopila Cveta Zalokar Oražem, z mesta podpredsednika stranke naj bi odstopil poslanec Franco Juri, hkrati pa se vrstijo zahteve po sklicu izredne konvencije stranke in odstopu predsednika Golobiča), prihajajo alarmantne novice. Po navedbah naših virov naj bi ministrico Radićevo, njeno družino in hišo neprekinjeno varovala policija zaradi groženj, ki naj bi jih ministrica dobivala zaradi TEŠ6. No, policija nam je te govorice potrdila le delno. Drago Menegalija, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, sporoča, da "je policija v skladu z Uredbo o varovanju določenih oseb, objektov in okolišev objektov, v katerih so sedeži državnih organov, intenzivirala operativno delo na področju varovanja ministrice za gospodarstvo, mag. Darje Radić, z namenom zagotavljanja optimalne varnosti varovane osebe." To naj bi pomenilo, da policija njene hiše v Hrušici na Gorenjskem, vsaj uradno, ne varuje. Podobno nam je dejala tudi ministrica Radićeva sama. Je pa Darja Radić zanikala govorice, da naj bi sestanek med njo in kasneje razrešenim predsednikom nadzornega sveta HSE Francem Žerdinom zlobirala Cveta Zalokar Oražem. Radičeva pravi, da "se je z Žerdinom srečala, ko je prišel na obisk na ministrstvo za gospodarstvo, kmalu po njenem imenovanju za ministrico, vendar brez posredovanja Cvete Zalokar Oražem ali v njenem spremstvu. Tema pogovora je bil projekt blok 6 TEŠ."
Nekateri v stranki Zares so tudi prepričani, da glavne niti famoznega projekta TEŠ6 dejansko vodi poslovnež in lobist na področju energetike Peter Kotar, lastnik družbe CCE, ki se v TEŠ pojavlja v dvojni vlogi: kot načrtovalec gradnje bloka 6 in posrednik dobavitelja opreme, francoskega koncerna Alstom. Peter Kotar je sicer razvpit iz afer, povezanih z nabavo premoga za ljubljanski Te-Tol.


				Drago Isajlovič naj bi postajal siva eminanca slovenske politike.			Drago Isajlovič naj bi postajal siva eminanca slovenske politike.

Toda za Kotarjem naj bi stal, tako vsaj trdijo naš viri iz Golobičeve stranke, nihče drug kot Drago Isajlovič, vplivni lobist in zaupnik ministra za finance Francija Križaniča. Pri tem je zanimivo, da nekdanji Pahorjev svetovalec za odnose z javnostmi Sebastjan Jeretič, ki menda snuje novo politično stranko za ljubljanskega župana Zorana Jankovića, po besedah nekaterih naših sogovornikov iz vrst Socialnih demokratov na bodočem političnem zemljevidu Slovenije Isajloviča "vidi" kot naslednika Nika Kavčiča in Janeza Zemljariča, torej kot sivo eminenco slovenske politike in biznisa.

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borutu Pahorju Dagmar Komar Alja Markovič Čas Darjo Radič Janeza Kopača Uroša Rotnika Gregorja Golobiča Cveta Zalokar Oražem Franco Juri Drago Menegalija Francem Žerdinom Peter Kotar Drago Isajlovič Francija Križaniča Sebastjan Jeretič Zorana Jankovića Nika Kavčiča Janeza Zemljariča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Darjo Radić bolj čuva policija, Isajlović namesto Kavčiča in Zemljariča