objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 29. november 2010 ob 17:48

Državni sekretar Horvat zanika govorice, da je tihi solastnik družbe Oikos
Andrej Horvat, znan tudi kot Pahorjev minister za Pomurje, potrjuje in zanika navedbe naših virov, objavljene v članku Pomurski rop tisočletja: Pahorjev državni sekretar Horvat padel v afere?!
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Andrej Horvat, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Boruta Pahorja, znan tudi kot "Pahorjev minister za Pomurje," nam je potrdil navedbe naših virov, da je "mednarodni konzorcij, ki ga vodi podjetje Oikos d.o.o., dobil javno naročilo v višini enega milijona evrov za izvedbo 18-mesečnega projekta v okviru izvajanja Zakona o Pomurju, ki ga je naročila Služba Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko," kar smo pisali v članku z naslovom "Pomurski rop tisočletja: Pahorjev državni sekretar Horvat padel v afere?!" Je pa "minister za Pomurje" zanikal, da bi podjetje Pribinovina d.o.o. iz Murske Sobote, ki je "dobilo javno naročilo na temo spodbujanja socialnega podjetništva v Pomurju, dobilo naročila v navedeni višini."
Po navedbah naših virov naj bi šlo za približno 150 tisoč evrov državnega denarja. "Natančnih podatkov nimam," pravi Horvat, "lahko pa vam jih posredujejo pristojne službe na SVLR, ki so izvedle postopke javnega naročanja in spremljajo ter nadzorujejo izvedbo pogodbe. Zato vam lahko posredujem samo približne podatke. Pogodba znaša okrog 100 tisoč evrov in se zaključi do konca tega leta. V letu 2011 za spodbujanje projektov iz naslova socialnega podjetništva načrtujemo 400 tisoč evrov, za katera bo objavljen poseben javni razpis. Na ta razpis se podjetje Pribinovina ne more prijaviti, saj v okviru svoje pogodbe sedaj pomaga potencialnim prijaviteljem pri pripravi projektov."
Andrej Horvat nam je še zanikal govorice, da je tihi solastnik podjetja Oikos d.o.o (to "ne drži," zatrjuje državni sekretar), je pa potrdil, da je Goran Miloševič, direktor in solastnik podjetja Pribinovina d.o.o. ter soboški mestni svetnik na listi Socialnih demokratov, vodil njegov predvolilni štab leta 2008. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Horvat Boruta Pahorja Goran Miloševič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Državni sekretar Horvat zanika govorice, da je tihi solastnik družbe Oikos