objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. november 2010 ob 07:01

Po Jeretiču pismo piše tudi Cveta Zalokar Oražem, ampak Golobiču
Veliki pok tokrat znotraj stranke Zares: po famoznem pismu Sebastjana Jeretiča premieru Pahorju se obeta posebno pismo vodje poslanske skupine liderju njene stranke Gregorju Golobiču
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vodja poslanske skupine stranke Zares in nekdanja županja Domžal Cveta Zalokar Oražem nam je včeraj potrdila govorice, da piše pismo predsedniku stranke in ministru za visoko šolstvo Gregorju Golobiču, ki ga namerava končati in poslati v dveh, treh dneh. Njeno pismo naj bi prejeli tudi člani vodstva in poslanci Zaresa, Cveta Zalokar Oražem pa piše o stanju v stranki, predvsem po izbruhu razvpite afere bloka TEŠ6, kadrovskih zamenjavah in energetiki, ker stranka, tako trdi poslanka, "izgublja ugled."
"Energetika nikoli ni bila prioriteta te stranke in to niso teme, zaradi katerih smo ustanovili Zares," pravi Cveta Zalokar Oražem. Po njenem mnenju bo treba tudi ugotoviti, kakšna je vloga posameznih članov Zaresa v tej aferi, med njimi Janeza Kopača (direktorja Direktorata za energijo na ministrstvu za gospodarstvo) in njegovih pogovorov v poslanski skupini Socialnih demokratov. "Je bil tam ali ne, ter kdo in zakaj je v afero porinil predsednika stranke Gregorja Golobiča?", se sprašuje Cveta Zalokar Oražem.
Mimogrede, tudi nekaj pristašev stranke Zares je Golobičev nastop v zadnji oddaji Pogledi Slovenije, prejšnji četrtek na TV Slovenija, ocenilo kot "nedostojen prvoligaškega politika" in celo "beden," predvsem pa, da Golobič s takšnimi nastopi evidentno škodi lastni stranki. Janez Kopač je po mnenju istih sogovornikov izpadel kot "čisto navaden politikant."
"Treba je razčistiti, kaj je res in kaj ne," pravi Cveta Zalokar Oražem. "Ali je res, da stranka Zares s kadrovskimi menjavami v energetiki nima nič, ali pa imajo prav tisti, ki trdijo, da so navodila prihaja iz naše stranke. Zato bom s pismom predlagala, da se usedemo in te zadeve predebatiramo, potem pa naj se vsak sam odloči, kako bo ravnal v prihodnje in ali bo še videl smisel, da ostane v tej stranki. Saj ne gre samo za energetiko, tudi pri vprašanju malega dela smo imeli različne poglede. Kar zadeva predlog vlade oziroma ministra za pravosodje Aleša Zalarja, da za predsednika vrhovnega sodišča imenuje Branka Maslešo, naj povem, da bo stranka Zares Maslešo podprla, toda jaz se bom pri tem glasovanju vzdržala (glasovanje o Masleši v državnem zboru je predvideno za danes; op.p.). Ker mislim, da bi moral predsednik vrhovnega sodišča postati nekdo, ki vsaj malo uživa spoštovanje vseh državljanov."
Kar zadeva morebitni prestop Cvete Zalokar Oražem v stranko DeSUS, poslanka pravi, da te govorice "kuri predvsem Karl Erjavec." Po nekaterih drugih informacijah pa naj bi se Cveta Zalokar Oražem spogledovala s prestopom v skupino samostojnih poslancev, neuradno imenovano Solidarnost, kjer že sedijo Franc Žnidaršič, Vili Rezman in Andrej Magajna. Da naj bi razmišljala o odhodu iz poslanske skupine Zares, sta nam demantirala tudi poslanca Franco Juri in Vili Trofenik. Slednji nam je dejal, da po odhodu bivšega ministra Mateja Lahovnika "vsak teden nekdo lansira to raco. Očitno sem nekomu trn v peti. S Karlom Erjavcem sem dobro sodeloval. Na lokalnih volitvah me je edini iz vladne koalicije podprl Erjavec, za razliko od Katarine Kresal in Boruta Pahorja. Njuni lokalci (LDS in Socialni demokrati) sodelujejo s klerikalci," zatrjuje poslanec Zaresa Trofenik.
Spomnimo, Vili Trofenik je v drugem krogu županskih volitev v Ormožu izgubil proti Alojzu Soku, nekdanjemu poslancu Nove Slovenije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Cveta Zalokar Oražem Gregorju Golobiču Janeza Kopača Aleša Zalarja Branka Maslešo karl erjavec Franc Žnidaršič Vili Rezman andrej magajna Franco Jur Vili Trofenik Mateja Lahovnika Katarine Kresal Boruta Pahorja Alojzu Soku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po Jeretiču pismo piše tudi Cveta Zalokar Oražem, ampak Golobiču