objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 2. november 2010 ob 14:29

Že na spletu: Vegradove pogodbe za stanovanja Pogorevca, Zagožna in Košiča
V hiši Hilde Tovšak, kilometer stran od njenega razvpitega ranča, naj bi nastala tudi končna verzija odprtega pisma Janezu Janši, ki ga je junila 2007 napisala velika izdajalka Andrijana Starina Kosem
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po spletu so zaokrožile bolj ali manj zaupne pogodbe med Vegradom in nekdanjo glavno direktorico Hildo Tovšak in Markom Pogorevcem, bivšim generalnim direktorjem policije in sedanjim visokim uslužbencem Mobitela, ter Matejem Zagožnom, sinom Jožeta Zagožna, bivšega ministra za gospodarstvo v vladi Andreja Bajuka in prejšnjega direktorja Holdinga slovenskih elektrarn, o nakupu Vegradovih stanovanj v ljubljanski soseski Drogerija. Poleg Vegradovih pogodb o prodaji posameznih delov stavbe je moč videti tudi račune za izdelavo, dobavo in montažo pohištva za stanovanje na objektu Drogerija in za stanovanje v Šaleku v Velenju (hišna številka je znana uredništvu, račune pa je izdalo podjetje Šenk trade d.o.o. iz Kranja), kjer gre za stanovanje nekdanjega direktorja Vegrada Mateja Košiča, desne roke Hilde Tovšak (glej faksimile v Galeriji slik). Vsaj dve omenjeni pogodbi je parafiral notar Avgust Ribič.
Za Mateja Košiča so mediji že ugotovili, da je dober prijatelj podjetnika Romana Horvata, spremljevalca Simone Dimic, odstopljene šefinje kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja (mimogrede, Košič se je prejšnji petek v ljubljanskem WTC srečal tudi z Dragom Isajlovičem, prijateljem, zaupnikom in nekdanjim svetovalcem ministra za finance Francijem Križaničem), še bolj zanimivi pa so nekateri, recimo temu zgodovinski detajli med Tovšakovo, Pogorevcem in zakoncema Zagožen.
Ko je nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo Andrijana Starina Kosem junija 2007 napisala javno pismo tedanjemu predsedniku vlade in SDS Janezu Janši in postala tako imenovana "velika izdajalka," naj bi pismo v resnici napisali trije ljudje: ASK, Jože Zagožen in njegova žena Marija Zagožen, tedanja visoka uslužbenka DSU in prijateljica Andrijane Starina Kosem. Ko je bil osnutek pisma končan, naj bi se vsi trije odpeljali v Šentilj pod Turjakom pri Mislinji, v hišo Hilde Tovšak, kilometer stran od njenega razvpitega ranča, kjer naj bi bila tudi Pogorevc in bivši direktor Dela Danilo Slivnik, trdijo naši viri. Tam naj bi pismo Janši izpilili do konca in ga lansirali medijem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Hildo Tovšak Markom Pogorevcem Matejem Zagožnom Jožeta Zagožna Andreja Bajuka Mateja Košiča Avgust Ribič Romana Horvata Simone Dimic Boruta Pahorja Dragom Isajlovičem Francijem Križaničem Andrijana Starina Kosem Janezu Janši Marija Zagožen danilo slivnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Že na spletu: Vegradove pogodbe za stanovanja Pogorevca, Zagožna in Košiča