objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 29. oktober 2010 ob 07:25

Vegradovo izolsko zemljišče pristalo v rokah prijateljice Katarine Kresal
Maske padajo: ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS pred kratkim na kosilu z Jasno Mihelj Coustaury, ki je od torka naprej lastnica 32 tisoč kvadratnih mestov slovenske obale
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Javnosti neznana Jasna Mihelj Coustaury, ki je po razkritju oddaje Pogledi Slovenije (TV Slovenija) minuli torek "nenadoma" postala edina lastnica javnosti prav tako povsem neznanega podjetja JMCC d.o.o. (prej Nuntius d.o.o.), je dobra prijateljica ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal. Dami sta se najverjetneje spoznali, ko je bila Kresalova pravnica razmeroma hitro propadle telekomunikacijske družbe Vega, direktor Vege pa je bil Francoz Julien Coustaury, mož Jasne Mihelj Coustaury.
Jasna Mihelj Coustaury je z lastništvom podjetja JMCC/Nuntius pridobila predvsem nekaj več kot 32 tisoč kvadratnih metrov(!) veliko atraktivno zemljišče na slovenski obali blizu Izole; gre za zemljišče v lasti (bivšega) podjetja Nuntius, ki ga je Vegrad (natančneje: Vegradova hčerinska družba Vedela je izolsko zemljišče pred časom prenesla na Nuntius) 18. avgusta letos, en dan po razglasitvi stečaja, prodalo podjetju Blastrom, katerega lastnik je Predrag Šinik, tudi lastnik podjetja Palatium, ki sta ga junija 2008 ustanovila odvetnik Miro Senica in Blanka Muster, sodelavca pri projektu luksuznih primorskih vil Bužekijan. Spomnimo, vile Bužekijan je dva dni po izbruhu afere Baričevič kupil ljubljanski poslovnež Jože Anderlič, osebni prijatelj Mira Senice in Katarine Kresal. Po naših informacijah je Miro Senica tudi (pravni) svetovalec nekdanje predsednice uprave Vegrada Hilde Tovšak, povezal pa naj bi ju skupni prijatelj Marko Pogorevc, nekdanji generalni direktor policije, zdaj zaposlen kot šef varnosti v družbi Mobitel, o čemer podrobneje pišemo jutri.
Temnolasa Jasna Mihelj Coustaury je po javno dostopnih podatkih sicer direktorica, lastnica ali solastnica ter ustanoviteljica najmanj devetih podjetij! Je pa tudi članica rotarijskega društva Ljubljana Šiška, kje je član tudi zloglasni ljubljanski bodigard Danijel Praštalo, razvpit iz afere Global.
In zanimivo, Katarino Kresal in Jasno Mihelj Coustaury so naši viri pred kratkim, ko se je očitno vse to dogajalo, videli na kosilu v elitni ljubljanski restavraciji As, potem pa sta obe (Kresalovo je spremljal tudi varnostnik) pred restavracijo klepetali s podjetnikom Jurijem Schollmayerjem. Slednji je skupaj z bratoma Igorjem in Gregorjem Božičnikom solastnik prijetne restavracije z japonsko hrano Sushimama na Wolfovi ulici (podjetje Romeo Plus d.o.o.), katere "skriti" lastnik pa naj bi bil tudi Julien Coustaury, trdijo naši viri.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jasna Mihelj Coustaury Katarine Kresal Julien Coustaury Predrag Šinik miro senica Blanka Muster Jože Anderlič Hilde Tovšak marko pogorevc Danijel Praštalo Jurijem Schollmayerjem Igorjem Gregorjem Božičnikom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vegradovo izolsko zemljišče pristalo v rokah prijateljice Katarine Kresal