objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 21. oktober 2010 ob 13:05

Razkrivamo: novinarki grozil osebni prijatelj in sodelavec Romana Horvata!
Turistična agencija Escape zaprta: voznik belega terenca mitsubishi pajero, ki je sredi Murgel grozil televizijski novinarki Urši Srdič, je najboljši prijatelj in sodelavec spremljevalca Simone Dimic
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Novinarki informativnega programa TV Slovenija Urši Srdič, ki je včeraj poročala o sporni prenovi hiše šefinje kabineta predsednika vlade Simone Dimic in podjetnika Romana Horvata v ljubljanskih Murglah, je po naših zanesljivih informacijah grozil Horvatov osebni prijatelj in sodelavec turistične agencije Escape, katere polovični lastnik je Roman Horvat. Gre za manjšega in čokatega moškega s temnimi kodrastimi lasmi, šlo naj bi za Miodraga Goluboviča, ki ga kličejo Miki, z Romanom Horvatom pa "ves čas tičita skupaj, največkrat v restavraciji Glažuta blizu Hypo banke ali lokalih Modre hiše," trdijo naši viri. Mitsubishi pajero bele barve z dubajsko registracijo je običajno parkiran pred poslovnim prostorom agencije Escape na Trstenjakovi ulici številka 1 za Bežigradom. Danes dopoldne ga ni bilo, pa tudi agencija je hermetično zaklenjena, celo z roletami. Po vsem sodeč je Roman Horvat vrata svoje mini turistične agencije zaprl zaradi izbruha afere.
Glede na to, da Horvatov najboljši prijatelj in sodelavec agencije Escape vozi avto z dubajsko registracijo, očitno držijo govorice, ki že nekaj časa krožijo po Ljubljani: da ima Horvat, oziroma eno od njegovih podjetij, najverjetneje registrirano v Dubaju, v lasti vilo, ki naj bi bila vredna okoli milijon evrov, agencija Escape pa jo trži in oddaja v najem. Kako je Horvat prišel do vile na takšni lokaciji in takšnih finančnih dimenzij, lahko spet samo ugibamo. Skrajno nenavadno je tudi, da si Horvatov prijatelj drzne groziti novinarki javne televizije, saj je moral vedeti, da bo policija, glede na bel terenec z eksotično dubajsko registracijo, zanesljivo edini v državi, zlahka ugotovila, za koga gre.
Tiskovna predstavnica ljubljanske policije Maja Adlešič je medije medtem že obvestila, da je "policija s tem primerom res seznanjena," vendar "niso dobili uradne prijave. Gre namreč za kaznivo dejanje, ki se po kazenskem zakoniku preganja zgolj na predlog oškodovanca." Je pa grožnje novinarki Urši Srdič že obsodilo slovensko Združenje novinarjev in publicistov. Predsednik Društva novinarjev Slovenije Grega Repovž je incident označil kot nedopustnega, obenem pa opozarja, da se takšne stvari novinarjem dogajajo vsakodnevno. Jeza ljudi, o katerih novinarji poročajo, je del novinarskega poklica, pravi Repovž, sicer odgovorni urednik tednika Mladina.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urši Srdič Simone Dimic Romana Horvata Miodraga Goluboviča Miki Maja Adlešič Grega Repovž

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Razkrivamo: novinarki grozil osebni prijatelj in sodelavec Romana Horvata!