objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 21. oktober 2010 ob 08:38

Artur Štern: Sem čisto v redu in se nikakor ne nameravam ubiti
Razvpiti doktor znanosti se jutri popoldne na svoji kraški kmetiji na Vrabčah spet poroči, umetnica Dorothea Tesovnik ga že čaka
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpiti doktor znanosti Artur Štern, ki ga samo še 24 ur loči do trenutka, ko bo spet, že četrtič, dahnil usodni "da", "zadnje čase veliko premišljuje o samomoru", so med drugim zapisali v tabloidni reviji Lea, ki naj bi jim to zaupala neka zaskrbljena Šternova prijateljica. Bodočega ženina, ki bo v petek, 22. oktobra ob 18. uri na svoji kraški kmetiji na Vrabčah "večno zvestobo" obljubil svoji novi ljubici, vsestranski umetnici Dorothei Tesovnik, smo poklicali, ker nas malo zaskrbelo in predvsem zanimalo, kaj se z njim dejansko dogaja. In ekscentrični doktor se je na telefon oglasil kot ponavadi dobro razpoložen, v njegovem glasu ni bilo niti kančka potrtosti, ampak zanj značilen vesel ton. Ko smo mu povedali o članku v Lei, se je glasno zasmejal.
"Traparije. Sem čisto v redu in se nikakor ne nameravam ubiti," nam je povedal. "Ta Marjanca (Scheicher, op.p.) nima kaj drugega pisati. Sem izjavil, da sem včasih tako pijan in zmatran, da bi se kar najraje ubil. Ampak to samo teoretično, nič patološkega. Ko se nalivaš čez mero, potem pa na neki točki pregoriš. Drug dan se ničesar ne spomniš, imaš težko glavo, nič ne moreš ... kar ustrelil bi se. Ampak nikoli nisem resno razmišljal o samomoru ..." nas je pomiril Štern, ki smo ga zmotili na domačiji v Vrabčah, kjer mu je družbo delala njegova bodoča žena. Za svoje občasno pesimistično razpoloženje škandalozni doktor krivi alkohol, s katerim se je v zadnjem času spet nalival čez vse normalne meje in včasih potreboval kar nekaj dni, da je prišel k sebi.
"Zdaj sem se skuliral, pijem zmerno, tako da je lušno,"
je povedal intelektualec, ki je sicer tudi v začetku avgusta za naš portal zatrjeval, da se ne zapija več tako kot prej, saj se mu, kot je dejal, "pr'bijat' ne paše", pil naj bi samo še občasno in to le radler ter bevande, a se je potem spet veselo podajal na svoje pijanske pohode.
Razkril je še, da imata z njegovo drago tudi že izbrani obleki. "Jaz bom v admiralskem suknjiču, ki so mi ga zašili v podjetju BIGG-R, ki ga ima moj prijatelj iz Celja, za nevesto pa se tudi še šiva obleka." Torej je za poroko že vse nared, tudi svatov bo več, kot je Štern sprva mislil, pričakuje jih namreč krepko čez sto. "Prišli bodo moji prijatelji Štajerci in Dorotheini Savinjčani. No, mojih standardnih prijateljev verjetno ne bo, ker so se že naveličali hoditi na moje poroke, bo pa ogromno drugih ljudi," je razložil doktor in dodal, da so dobrodošli vsi, tudi tisti, ki jih ni poklical. "Vse štima za dober žur. Edino prstanov še nimava," je za konec razkril bodoči ženin, ki pa se zaradi tega prav nič ne sekira. "Če se bo našel kakšen sponzor, ok, sicer si bova okoli prstov ovila kakšen list," je Artur Štern zaključil v svojem stilu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Artur Štern Dorothei Tesovnik Marjanca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Artur Štern: Sem čisto v redu in se nikakor ne nameravam ubiti