objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 14. oktober 2010 ob 07:14

Vladimir Vodušek dela info program za Pink TV: neka cepa Mile Kitić i Ceca
Direktor in večinski lastnik Info TV ostal brez svoje oddaje Vroči stol, ker bežigrajski Videoprodukciji Kregar dolguje več deset tisoč evrov. Pozor: prihaja tudi sarajevska Al Džezira
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Deset dni potem, ko je Željko Mitrović, direktor srbske televizijske korporacije Pink Media Group, v ljubljanskih prostorih Pink Slovenije v BTC zavpil "hoču njuz," so se začele priprave na skupni informativni program Info TV in Pink.si. Mitrović in večinski lastnik Info TV Vladimir Vodušek sta za skupne novice, ki jih bodo hkrati predvajali na Pink.si in Info TV, angažirala Vineta Beštra, nekdanjega direktorja informativnega programa Pop TV. Beštra je prejšnji generalni direktor Pro plusa Marijan Jurenec odpustil leta 2008, menda zaradi popolne nesposobnosti. Bešter je bil od takrat naprej brez dela, dokler ga nista pred kratkim najela Vladimir Vodušek in Željko Mitrović.
"Informativni program" bodo na Pink.si in Info TV predvajali dvakrat dnevno po 15 minut, prvič ob 18.45, drugič pa ob 21.45, štartali pa naj bi 15. novembra. Prispevke naj bi delali zadnji trije novinarji Info TV, ki so še ostali pri Vodušku, v studio pa bosta novice brali dve mlajši voditeljici, ki sta se pojavili na avdiciji slovenskega Pinka in nista prišli v ožji izbor za vodenje Pinkovih zabavnih oddaj.
Poznavalci televizijske scene pa se čudijo, kakšni so to bizarni načrti Vladimirja Voduška, saj bo po novem program pripravljal za Pink.si, namesto da bi razvijal svojo televizijo Info TV. Še zlasti potem, ko 24-urni informativni program napovedujeta Pop TV in TV Slovenija. Po naših informacijah naj bi se Mitrović in Vodušek pogovarjala, da bi Info TV postal tako imenovani drugi program Pinka v Sloveniji, kjer bi predvajali novice in filme. Gledanost Pink.si v prvih tednih predvajanja je praktično nična, trdijo naši viri na Pop TV, TVS in TV3, kjer so poskusno preverjali gledanost konkurence, medtem ko podatkov o gledanosti Info TV praktično ni več, saj je Vodušek prenehal plačevati meritve gledanosti, ki jih v Sloveniji opravlja agencija AGB Nielsen Media Reserch.
Vladimir Vodušek je zaenkrat ostal tudi brez svoje oddaje Vroči stol, ki jo je snemal v bežigrajskem studio Videoprodukcije Kregar. VPK je eden od večjih upnikov Info TV v postopku prisilne poravnane, saj jim Vodušek dolguje več deset tisoč evrov. Zato mu oddaje Vroči stol nočejo več snemati, pa tudi ne vrniti scene, da bi Vodušek oddajo lahko prenesel v studio Pink Slovenija v BTC. Zato je Vodušek prisiljen ponavljati stare oddaje s popačeno sliko in zvokom. Zanimivo je tudi, da je prav Vodušek omogočil začetek oddajanja programa Pink.si, ki ga v Sloveniji producirajo izključno s pomočjo studijske tehnike Info TV, nastope slovenskih glasbenikov pa snemajo v Beogradu, kamor vsako sredo z letalom iz Ljubljane prevažajo pevce in televizijske voditelje. Voditelja na Pink Slovenija sta postala tudi nekdanja miss Hawaiian Tropic Maja Malnar in mariborski gostinec Mišo Stevanović, znan kot nekdanji tekmovalec resničnostnega šova Bar na Pop TV. Malnarjevi je delo na Pinku uredil zloglasni primorski podjetnik Rajko Hrvatić, ki se je Juretu Zorčiču, prvemu direktorju Pink Slovenija, ponudil, da uredi "spravni sestanek" z Mitrovićem, saj naj bi bila Mitrović in Hrvatič prijatelja. Po naših informacijah Željko Mitrović tudi ni vložil kazenske ovadbe zoper Zorčiča, kot je zagotovil novinarjem na tiskovni konferenci pred začetkom predvajanja slovenskega Pinka. Vse kaže, da je kralj turbo folka Mitrović glede kazenske ovadbe zoper Jureta Zorčiča samo blefiral.
Mimogrede, po nedeljski volilni zmagi župana Zorana Jankovića so se v ljubljanskih blokovskih naseljih pojavili reklamni letaki podjetja Sistem TV, kabelskega operaterja iz Lucije, ki v polomljeni slovenščini ponujajo zastonj program Pink Plus, pod sloganom "Neka cepa Mile Kitić i Ceca."
Blizu meja Slovenije se pojavlja tudi bosanska inačica slovite katarske televizije Al Džezira, ki naj bi januarja prihodnje leto začela oddajati iz Sarajeva. Sarajevsko Al Džeziro bo vodil znan hrvaški televizijski novinar Goran Milić, nekdanji urednik televizije Yutel, ki je zaživela pod vladavino zadnjega predsednika vlade bivše Jugoslavije Anteja Markovića. Po navedbah sarajevskih medijev naj bi na bosansko Al Džeziro prestopil tudi sloviti voditelj oddaje Latinica na HTV Denis Latin, celotna arabska investicija pa naj bi bila težka 10 milijonov evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Željko Mitrović Vladimir Vodušek Vineta Beštra Marijan Jurenec Maja Malnar Mišo Stevanovič Rajko Hrvatič Juretu Zorčiču Zorana Jankovića Mile Kitić Ceca Goran Milić Anteja Markovića Denis Latin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vladimir Vodušek dela info program za Pink TV: neka cepa Mile Kitić i Ceca