objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 23. september 2010 ob 07:21

Vladimir Vodušek in kralj srbskega turbo folka Mitrović skupaj nad Pop TV!
Pink Slovenija, televizijski hit ali blef obubožanega balkanskega imperija: prvi človek Info TV podpisal pogodbo z beograjskim Pinkom, ki prihodnji teden štarta s televizijskim program Pink.si.
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vladimir Vodušek, večinski lastnik ter glavni izvršni direktor komercialne televizije Info TV, in Beograjčan Žarko Veličanski, direktor družbe Pink S d.o.o., sta minuli torek dopoldne v prostorih ljubljanskega odvetnika Zorana Korenčana podpisala pogodbo o poslovnem sodelovanju. Po naših informacijah pogodba predvideva skupno uporabo televizijskega studia in studijske opreme Info TV, ki ga Vodušek poleg uredništva in drugega osebja Info TV seli iz Stegen v BTC, v najete prostore, ki jih bo plačevala družba  Pink S. Vodušek in Željko Mitrović, razvpiti direktor in solastnik beograjske televizijske družbe Pink Media Group, ki prihodnji petek (30. septembra) štarta s programom Pink.si, pa naj bi se pogovarjala tudi o morebitni skupni produkciji informativnega programa obeh televizij. Strateški načrti so menda izjemno ambiciozni; Info TV, Pink in TV3 (spomnimo, TV3, ki je v lasti švedsko-britanske televizijske korporacije Modern Times Group, vodi Beograjčanka Manja Grčić, nekdanja Mitrovićeva tesna sodelavka na Pinku, ki naj bi morala Pink zapustiti zaradi spora z Milico Mitrović, ženo Željka Mitrovića in polovično lastnico Pink Media Group; beograjski mediji pa so takrat poročali, da naj bi Mitrović in Grčićeva imela intimno romanco), naj bi v prihodnje sestavljali televizijko koalicijo, ki naj bi močno konkurirala bloku Pop TV, Kanala A in Pop Brio, v lasti ameriške družbe CME. Vodušek, ki podrobnosti pogodbe s Pinkom noče komentirati, nadaljuje prisilno poravnavo Info TV, "spravil" pa se je tudi z upraviteljem poravnave Valterjem Stepanom.
Po drugi strani naj bi Željko Mitrović, ki bo danes ob 13. uri v ljubljanskem Nebotičniku predstavil Pink Slovenija, imel enormne težave z medijskim turbo folk imperijem, ki ga je uspel postaviti predvsem med vladavino pokojnega srbskega diktatorja Slobodana Miloševića in njegove žene Mirjane Marković. Informacije in govorice, ki prihajajo iz Srbije, so tako rekoč dramatične. Mitrovićev Pink naj bi imel velike finančne težave in samo avstrijski Hypo banki naj bi dolgoval okoli 40 milijonov evrov, še več pa srbskim bankam. Govori se tudi, da naj bi Mitrović posloval s podjetji, ki so v lasti balkanskega kralja kokaina Darka Šarića. Mimogrede, naši viri trdijo, da naj bi Mitrović tudi v Sloveniji poskušal pridobiti kredite, vendar zaenkrat neuspešno. Pinkova tovarna žvečilnih gumijev Stars praktično ne posluje več, velik filmski studio Pink Film International v Šimanovcih naj bi postajal mesto duhov, po poročanju srbskih medijev pa naj bi Mitrović zmagovalcu Pinkovega resničnostnega šova Farma (Kmetija) Milošu Bojaniću že pol leta dolgoval 100 tisoč evrov! Velike finančne izgube naj bi pretresale tudi Pink televizije v Bosni in Hercegovini ter Črni gori, medtem ko Mitroviću Pinka na Hrvaškem nikoli ni uspelo postaviti na noge, čeprav je to večkrat napovedal. No, doslej je tudi že trikrat prestavil štart programa Pink.si, konec septembra pa se za Pink iztečejo zadnji roki agencije Apek in pogodbe z Norkringom, kjer bo Pink oddajal preko satelitskega omrežja. Zato mnogi še vedno trdijo, da Mitrović v Sloveniji na veliko blefira, ker za štart televizije enostavno nima denarja.
Trenutno na kanalu Pink.si (prej smo lahko na tem kanalu gledali Pink Plus) že nekaj dni pospešeno vrtijo daljši promocijski intervju z Mitrovićem (prvega človeka Pinka v ločenem studiu sprašuje znana ljubljanska starleta in novinarka Pia Pustovrh, ki naj bi jo na Pinku zaposlili na predlog Damjana Kralja, direktorja ljubljanske enote BTC (kjer je Pink najel poslovne prostore), pri Kralju pa naj bi za Pio lobiral njen fant in podjetnik Patrik Ceglar) in programske napovedi. Obeti niso ravno najboljši: povsem jasno je namreč, da Slovenci ne bodo množično gledali srbske verzije oddaje Trenutek resnice, čeprav opremljene s slovenskimi podnaslovi, potem ko na TV3 sami hočeš nočeš priznavajo, da niti slovenska inačica Trenutka resnice z voditeljem Jonasom Žnidaršičem ni vlekla več. Poznavalci napovedujejo, da bo Pink.si "odlagališče starih srbskih nadaljevank in zastarele Pinkove produkcije." Intervju z Mitrovićem pa je po svoje celo bizaren. Trdi namreč, da je v Sloveniji doslej investiral 20 milijonov evrov (če ne bi bilo krize, pravi, bi jih investiral 50 milijonov), čeprav je vso studijsko opremo najel od Vladimirja Voduška in Info TV, poslovne prostore v malem mestu velikih nakupov BTC pa menda plačuje samo zadnjih šest mesecev. Naši viri še trdijo, da zaradi pomanjkanja denarja ni vzpostavil niti neposrednih komunikacijskih zvez med studiem in uredništvom, ker naj bi to stalo pol milijona evrov. Na spletni strani www.tvpink.si je moč videti samo vabila za dve že minuli avdiciji (11. septembra), ki so jih pinkovci izvedli v ljubljanskim hotelom Slon, kjer so izbirali novinarje in voditelje, in studiem Videoprodukcije Kregar, ko so iskali nastopajoče za njihovo paradno oddajo Zvezde Granda. Se je pa Željko Mitrović po naših informacijah že dobil z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, ki naj bi mu zagotovil najetje Tromostovja za nek veliki Pinkov koncert.
Slišati je tudi govorice, da naj bi se razhajal z ženo Milico Mitrović, ki je lastnica polovice Pinkovega imperija. V prej omenjenem intervjuju pravi, da živi na relaciji med Dunajem in Ljubljano, v Sloveniji pa ga spremlja temnolaska Ivana Bodrožić Bakić, ki menda živi na Dunaju. Mitrovićeva glavna sodelavka v Ljubljani je Živa Dundur, nekdanja uslužbenka Pop TV. Ko je Mitrović v Ljubljani, za katero je dejal, da ga spominja na Dunaj, stanuje v hotelu Slon, pogosto pa ga videvajo tudi v bližnjem nočnem klubu Top.
Željko Mitrović naj bi imel odprta vprašanja tudi s prvim direktorjem Pink S Juretom Zorčičem, ki je Pink zapustil že pred nekaj meseci. Skupaj z Juretom Zorčičem je bil direktor Pink S še Svetislav Miličević, ki naj bi ga Mitrovič odslovil tudi v Beogradu. Po naših informacijah naj bi Mitrović nekdanjemu direktorju Zorčiču dolgoval precej denarja, prav tako ni znano, zakaj je Mitrović pred nekaj tedni v Ljubljani ustanovil še eno podjetje - Televizija Triglav d.o.o. Vodenje Pink S, družbe za radiodifuzijo, marketing in produkcijo, s sedežem na Šmartinski 152, pa je aprila letos prevzel Beograjčan Žarko Veličanski.
Vse te informacije in govorice smo že pred dvema tednoma želeli preveriti pri Željku Mitroviću, ki se je novinarjev doslej izogibal. Poklicali smo ga na njegov mobilni telefon, toda oglasila se je neka dama, ki nam je v srbščini prijazno dejala, da je Mitrović v Ljubljani, kjer ima "sastanke na pola sata, ali da če nas možda nazvati, ako bude imao vremena." Ampak na povratni telefonski klic kralja srbskega turbo folka še vedno čakamo.

Opravičilo
Vladimir Vodušek se javno opravičuje upravitelju Valterju Stepanu
Izvršni direktor INFO TV, d.d., Vladimir Vodušek se upravitelju prisilne poravnave Valterju Stepanu javno opravičuje. Zaradi medijskih interpretacij, povezanih s poslovanjem Info TV, d.d., neresnic in netočnosti, je žal prišlo do neutemeljene obtožbe, objavljene v tiskanih medijih in na internetnih straneh medijev: Finance, Dnevnik, Delo, Demokracija,  Žurnal 24,  SiOL.net,  Požareport,  dne 29.08. in 30.08.2010. Upravitelj prisilne poravnave Info TV, d.d., opravlja svoje naloge strokovno, v skladu z zakonom, vestno in korektno.
Vladimir Vodušek
Izvršni direktor in član uprave Info TV, d.d.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Vladimir Vodušek Žarko Veličanski Zorana Korenčana Željko Mitrović Manja Grčić Milico Mitrović Valterjem Stepanom Slobodana Miloševiča Mirjane Marković Darka Šarića Milošu Bojaniću Pia Pustovrh Damjana Kralja Patrik Ceglar Jonasom Žnidaršičem Zoranom Jankovićem Ivana Bodrožić Bakić Živa Dundur Juretom Zorčičem Svetislav Miličević opravičilo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vladimir Vodušek in kralj srbskega turbo folka Mitrović skupaj nad Pop TV!