objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 22. september 2010 ob 07:08

Poslanci raje pobegnili iz Baričevičeve klinike Barsos direktno na Bled
Menedžerski pregledi izvoljencev ljudstva poslej v Diagnostičnem centru Bled, kjer naj bi za vsakega poslanca plačali 2.500 evrov
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Razvpita ljubljanska zasebna zdravstvena klinika Barsos MC je po smrti solastnika in zdravnika Saše Baričeviča ter izbruhu afere z bulmastifi izgubila precej ugleda, očitno pa tudi zagotovljenih poslov. Najhujši udarec kliniki pa menda pomeni odpoved storitev dragih menedžerskih pregledov za poslance državnega zbora. To je zdaj v domeni Diagnostičnega centra Bled, oziroma Diagnostičnega centra Vila Bogatin d.o.o., ki je leta 1992, kot prva zasebna zdravstvena inštitucija v Sloveniji, pridobila koncesijo ministrstva za zdravje.
V skupino DC Bled poleg matičnega podjetja Diagnostični center Bled sodita še podjetji Zdravilišče Rogaška - Zdravstvo d.o.o. in DCB Labod Bled d.o.o. Diagnostični center na Bledu je tudi ustanovitelj Medicinskega centra Lipa, na Dolenjskem, Prekmurju in v Ljubljani opravljajo preiskave v Endoskopiji d.o.o., štajerska regija pa je pokrita z nakupom podjetja Zdravilišče Rogaška - Zdravstvo. Celoten kompleks je prej sodil pod lastniški krog ljubljanskega župana Zorana Jankovića in njegovih sinov Damjana in Jureta, natančneje družinskega podjetja Jankovičev Electa, ki pa so pred štirimi leti svoje delež prodali večinskemu lastniku družini Gorenšek. Toda v nadzornem svetu DC Bled še vedno sedi Klemen Šešok, znan kot poslovni partner Damijana Jankovića in sin nekdanjega finančnega ministra Dušana Šešoka, sedanjega direktorja in glavnega lastnika ljubljanske Iskre.
Kako so pridobili posel opravljanja menedžerskih pregledov za poslance državnega zbora in ali je res, da cena posamičnega pregleda stane 2.500 evrov, smo vprašali direktorja diagnostičnega centra Marka Rupreta. Odgovorila nam je poslovna tajnica in glavna administratorka Romana Lenarčič, pri čemer se je konkretnim odgovorom na konkretna vprašanja večinoma izognila. Zanimalo nas je, koliko poslancev (brez poimenske navedbe) je doslej koristilo njihove usluge, toda Lenarčičeva pravi, da so podatki poslovna skrivnost in te informacije ne želijo razkriti zaradi varovanja osebnih podatkov. Prav tako menda ne sodelujejo z odvetniško pisarno Mira Senice, ki je bil pred časom opažen v restavraciji Pri Planincu blizu naslova Pod skalo 4 oziroma Vile Bogatin, kjer domuje Diagnostični center Bled.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saše Baričeviča Zorana Jankovića Damjana Jureta Gorenšek Klemen Šešok Dušana Šešoka Marka Rupreta Romana Lenarčič Mira Senice

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Poslanci raje pobegnili iz Baričevičeve klinike Barsos direktno na Bled