objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 20. september 2010 ob 07:08

Po Madjarju naj bi Janković zamenjal tudi Jakiča, ker šport rabi menedžerja
Ljubljanski župan Zoran Janković si na čelu novega Športnega zavoda Ljubljana, ki bo vodil Stožice in Tivoli, želi podjetjega menedžerja, ne pa lokalnega politika, trdijo naši viri
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po nenadni odstavitvi direktorja Gospodarskega razstavišča Ljubljana Anteja Madjarja, ki naj bi odletel zaradi soliranja pri prodaji zemljišča na Brdu, s čimer naj bi prekrižal interese ljubljanskega župana Zorana Jankovića, slednji načrtuje tudi zamenjavo Romana Jakiča na čelu Zavoda Tivoli, trdijo naši viri, vendar šele po lokalnih volitvah. Zavod Tivoli se bo do konca tega meseca preoblikoval v Športni zavod Ljubljana in prevzel skoraj vse športne objekte v prestolnici, vključno s Tivolijem in Stožicami. Janković naj bi si za direktorja Športnega zavoda Ljubljana želel pravega menedžerja (logično, stroški poslovanja športnih objektov bodo namreč ogromni, finančne razmere so krizne, Janković pa si prevelikih finančnih izgub v Stožicah preprosto ne more privoščiti), medtem ko je Jakič predvsem politik. Po nekaterih informacijah naj bi Janković po volitvah Jakiča umaknil na funkcijo direktorja Športnega parka Stožice, kjer bi imel predvsem protokolarno vlogo (urejevanje vabil, VIP in podobno …), Športni zavod Ljubljana pa naj bi dobil novega direktorja, poslovneža. Kaj ljubljanski župan namerava storiti z Jakičevim namestnikom in dolgoletnim "neuradnim direktorjem" Tivolija Draganom Banovićem, ni znano, ve pa se, da Janković in Banović nista na isti valovni dolžini.
Roman Jakič, nekdanji generalni sekretar LDS, je zdaj član stranke Zares, za mestnega svetnika pa se vnovič poteguje na Listi Zorana Jankovića, kjer je na listi kandidatov za mestne svetnike pristal na šestem mestu, to pa mu zagotavlja skoraj zanesljivo izvolitev. Za Jakiča pravijo, da je "s srcem pri Gregorju Golobiču, z glavo pa pri Jankoviću." In zanimivo, na forumu spletne strani stranke Zares se je pred nekaj dnevi na račun Jakiča vsulo precej kritik, češ na konvencijah stranke se ob predsedniku Zaresa Golobiču nastavlja fotografom, kandidira pa pri Zoranu Jankoviću. Anonimni pisci spletnega foruma se tudi sprašujejo, kdaj bo statutarna komisija stranke uredila te stvari.
Podžupan mesta Ljubljane in član sveta zavoda Tivoli Jani Moederndorfer pravi, da se govorice o zamenjavi Romana Jakiča "pojavljajo že od njegovega imenovanja naprej," vendar Jakič, tako vsaj trdijo naši viri, že išče podporo pri nekaterih drugih političnih strankah, za katere sluti, da bodo sestavljale bodočo Jankovićevo mestno koalicijo. Hkrati je slišati, da naj bi Jani Moederndorfer že vsaj enkrat "rešil" Jakiča in Banovića pred Jankovićem in zamenjavo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Anteja Madjarja Zorana Jankovića Romana Jakiča Draganom Banovićem Gregorju Golobiču Jani Moederndorfer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po Madjarju naj bi Janković zamenjal tudi Jakiča, ker šport rabi menedžerja