objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 28. avgust 2010 ob 12:12

Pečečnikova nogometna terna: od prodaje Iličića bo kapnilo 800 tisoč evrov
Prestop mladega nogometaša Josipa Iličića v italijanski Palermo je doslej nesporno največji nogometni posel Joca Pečečnika, lastnika ljubljanskega drugoligaša Interblock
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po četrtkovi kvalifikacijski tekmi med Mariborom in Palermom v Ljudskem vrtu za vstop v elitno evropsko nogometno ligo je dokončno padla tudi odločitev o prodaji nadarjenih mariborskih nogometašev Josipa Iličiča in Armina Bačinovića, ki se selita v glavno mesto Sicilije Palermo.
Kljub podpisani pogodbi Mariborčani podrobnosti obeh transferjev uradno ne želijo razkriti (slovenskih športnih novinarjev to očitno ne zanima), so pa to takoj storili italijanski novinarji. Gazzetto dello Sport poroča, da je Maribor s prodajo 22-letnega Kranjčana iztržil 2,3 milijone evrov, za 20-letnega Bačinovića pa 1,2 milijona evrov. Oba igralca bosta po zdravniškem pregledu, ki je v njunem primeru menda zgolj formalnost, pogodbi podpisala za pet let, letno pa naj bi v Palermu zaslužila vsak po 300 tisoč evrov.
Nekoliko zgovornejši od Mariborčanov pa je Joc Pečečnik, lastnik ljubljanskega drugoligaša, ki je nadarjenega Iličića (ljubitelji nogometa ga kličejo Jojo) pred časom posodil NK Mariboru. Pečečnik nam je ekskluzivno sporočil, da bo Interblock za Iličića "dobil več denarja kot Maribor," tako kot je bilo to dogovorjeno ob nedavnem prestopu Iličića v mesto ob Dravi. Shema delitve denarja, ki bo za Josipa Iličiča prišel iz Palerma, je po navedbah Joca Pečenika naslednja: po odbitju stroškov za menedžerje (pri prodaji Iličića so kot menedžerji sodelovali trije, Amir Ružnić, športni direktor NK Maribor Zlatko Zahovič in Pečečnikova agencija) in poplačilu vseh davkov bo Interblock prejel 250 tisoč evrov ter 50 odstotkov preostanka denarja, druga polovica preostanka denarja pa gre na račun NK Maribora. Odstotki, ki jih dobijo menedžerji Ružnjić, Zahović in Pečečnik (agencija) ostajajo skrivnost, bo pa Joc Pečečnik (agencija plus Interblock) skupaj pokasil najmanj okoli 800 tisočakov "čistega keša." Kar je vsekakor Pečečnikov "nogometni posel desetletja."
Poslovni direktor NK Maribora Bojan Ban pa nam je odločno demantiral, da naj bi Zahovič pri prodaji Iličića in Armina Bačinovića sodeloval kot menedžer. Zahović je bil na pogajanjih s Palermom izključno kot športnik direktor kluba, trdi Ban.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Josipa Iličiča Armina Bačinoviča Joc Pečečnik Amir Ružnić Zlatko Zahovič Bojan Ban

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pečečnikova nogometna terna: od prodaje Iličića bo kapnilo 800 tisoč evrov