objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 28. avgust 2010 ob 10:05

Sebastjan Cimirotič: Nagnali so me na najhujši in najgrši način!
Prvi zvezdnik ljubljanskih nogometašev je besen na podpredsednika kluba Francija Zavrla in zatrjuje, da bo tokrat šel do konca
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Napadalec, legendarni dribler in prvi medijski zvezdnik nogometnega kluba Olimpija Sebastjan Cimirotič nam je odločno zanikal izjave podpredsednika kluba Francija Zavrla in poslovnega direktorja Luke Velepiča na četrtkovi tiskovni konferenci, ko je bilo med drugim rečeno, da naj bi Cimirotič, na podlagi dogovora z vodstvom kluba, šel na posebno rehabilitacijo in fizične priprave, treniral pa naj bi ga znan atletski trener Srdjan Djordjevič.
"Nič od tega ni res," pravi Cimirotič, "jaz čisto sam tečem po Golovcu. Kakšen Djordjevič, nihče me ni poklical, nihče mi nič ne pove … Začelo pa se je v ponedeljek popoldne, ko sem točno ob šestih moral na sestanek s predsednikom kluba Izetom Rastoderjem in podpredsednikom Francijem Zavrlom. Zavrl mi je na dolgo in široko govoril, da nisem dovolj pripravljen za tekme, jaz pa sem se čudil, od kdaj je Zavrl takšen strokovnjak za nogomet. Kaj pa si mislijo, da bom po tisti hudi poškodbi Ahilove pete in dveh mesecih rehabilitacije na vsaki tekmi dal tri gole? Naj vprašajo zdravnika Miloša Macuro (tudi predsednika strokovnega sveta nogometnega kluba Olimpije; op.p.), ki itak pravi, da sem fenomen. Potem je Zavrl zamenjal ploščo in mi očital, da sem naščuval navijače proti Rastoderju (spomnimo, Green Dragonsi so na zadnji tekmi Olimpije proti Kopru skandirali "Izet Šiptar jebi se;" op.p.). Ko sem Zavrlu rekel, da bom tukaj sedel, če je treba, tudi deset ur, on pa naj pripelje enega samega navijača, ki bo povedal, da sem ga jaz naščuval proti Rastoderju, je spet zamenjal temo. Izet Rastoder je bil ves čas pogovora tiho, jaz sem potem odšel, zmenili se nismo nič, edino trenirati ne smem več, vsaj zaenkrat ne. Po tem sestanku me iz vodstva kluba nihče ni več kontaktiral, sploh ne vem, kaj se dogaja. Nagnali so me na najhujši in najgrši način."
Popularni Cime je besen tudi zaradi govoric, ki naj bi jih lansiralo vodstvo kluba, da je "za Olimpijo predrag;" menda gre za preverjeno taktiko, kako se znebiti nogometaša. "Zakaj so pa potem z menoj podpisali pogodbo? Če je treba, jaz lahko igram tudi za petsto evrov, samo naj rečejo, ne pa to, kaj mi zdaj delajo. Rastoderja niti ne obsojam, z njim sem vedno dobro sodeloval, on res daje svoj denar. Jaz ne bi rad, da Rastoder odide, največji problem je Franci Zavrl. Čudi me, da vsi odhajajo … Primož Gliha, Pajo (Miran Pavlin; op.p.) … Zavrl pa ostaja. Jaz sem za Olimpijo pošteno igral in trdo garal deset let, kje pa je bila takrat Zavrl, kje je bil Zavrl leta 2005?" Sebastjan Cimirotič čustveno napoveduje, da "bo tokrat šel do konca. Zdaj bo Zavrl šele videl, kaj mu bodo delali navijači. Green Dragonsi so prava legenda Olimpije."
V nogometnem klubu Olimpija sicer "vlada popolno razsulo," trdijo naši viri. Ljubljanski župan Zoran Janković naj bi naročil Zavrlu, prvemu človeku agencije Pristop, naj "kot ve in zna obdrži Olimpijo pri življenju, pa če je treba tudi z Rastoderjem." Isti viri opozarjajo, da so sponzorski zneski, ki jih medijem sporoča vodstvo Olimpije, hudo pretirani, saj naj bi bilo v prejšnji sezoni sponzorskega denarja le okoli 400 tisoč evrov, od tega naj bi Rastoder nakazal med 200 in 300 tisoč evrov, vse ostalo pa so krediti in to menda kar dobro zavarovani. Večino denarja gre preko podjetja s pomenljivim imenom Nogometno moštvo d.o.o., katerega direktor je Luka Velepič, registrirano pa je na istem naslovu kot podjetje Rastoder d.o.o., Dvorakova 3 v Ljubljani, kjer sta minuli ponedeljek Rastoder in Zavrl grobo obračunala s Cimirotičem. Tudi plačilo portugalske Benfike za vratarja Janija Oblaka naj bi šlo preko transakcijskega računa podjetja Nogometno moštvo, pravijo naši viri. Medtem ko Rastoder čaka na drugo polovico kupnine za Oblaka, vodstvo Olimpije dela na pridobitvi tako imenovanega "sistemskega sponzorja," to je enega od podjetij v državni lasti, ki bi "samo dalo denar in se ne bi vmešavalo v posle z igralci. Takšnega sponzorja naj bi iskal Gorazd Čuk, Franci Zavrl naj bi na koncu prišel kot zmagovalec, vmes pa naj bi imel vlogo likanja podobe kluba v javnosti in sanacije problemov," pripovedujejo naši viri. Izet Rastoder naj bi vsem, ki se "muvajo" okoli Olimpije, prepovedal druženje z Janezom Sodržnikom, Alešem Remihom, Dušanom Olajem (Dual d.o.o.) in Milošem Junkarjem (mengeški Športni center Harmonija), ker "naj bi bili sovražniki kluba, saj naj bi od kluba hoteli samo svoj denar." Slednja dva naj bi tudi poskrbela za blokado računa Olimpije, čeprav vodstvo kluba v javnost daje netočne informacije, da sta največja upnika kluba Rastoder in Zavrl. Rastoder naj bi Olaju celo prepovedal oglede tekem Olimpije, ker naj bi Olaj v nekem lokalu kobajagi žaljivo govoril, da je Rastoder "bananar." To je sicer znan vzdevek Izeta Rastoderja, ki so mu ga zaradi uvoza banan znamke Derby iz Južne Amerike prilepili navijači Olimpije. Rastoder pa naj bi po pripovedovanju naših virov imel "odlično krit hrbet," saj zanj "skrbi" ljubljanska odvetnica Katarina Benedik, ki je hkrati odvetnica podjetja Rastoder d.o.o. in Pristopa ter članica izvršnega odbora Olimpije, menda pa tudi podjetja Dual.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sebastjan Cimirotič Francija Zavrla Luke Velepiča Srdjan Djordjevič Izetom Rastoderjem Francijem Zavrlom Miloša Macuro Primož Gliha Miran Pavlin zoran janković Janija Oblaka Gorazd Čuk Janezom Sodržnikom Alešem Remihom Dušanom Olajem Milošem Junkarjem Katarina Benedik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sebastjan Cimirotič: Nagnali so me na najhujši in najgrši način!