objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 5. avgust 2010 ob 08:24

Jure Zdovc pristaja na pol nižjo plačo, zato ostaja trener Olimpije
Zmago Sagadin predrag, direktor obubožanega ljubljanskega košarkarskega kluba Janez Rajgelj pa zanika govorice, da je obljubil sponzorja, ki bo prinesel dva milijona evrov
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Upravni odbor košarkaškega kluba Union Olimpija je na včerajšnji seji razpravljal o imenovanju trenerja članske ekipe. Čeprav dokončnega sklepa še ni (sprejeli naj bi ga v pprihodnjih dneh) je odločitev praktično že padla. Trener kluba ostaja Jure Zdovc, vendar je moral pristati na pol manjšo plačo in odpis polovice terjatev, ki jih ima do kluba, trdijo naši viri. Direktor Olimpije Janez Rajgelj pa naj bi z igralci poskušal doseči, da bodo prav tako pristali na poplačilo polovičnih zneskov, ki jih za nazaj dolguje povsem obubožani ljubljanski klub. Tako naj bi Rajgelj klubske obveznosti do igralcev, ki znašajo že dva milijona evrov, zmanjšal na en milijon evrov. Denar za plačilo igralcev naj bi dobili od sponzorjev, predvsem velikih državnih podjetij.
Janez Rajgelj je pred sejo upravnega odbora za naš portal dejal, da ima "klub pogodbe s štirimi igralci in trenerjem Zdovcem. Čakam nadaljne usmeritve." Do konca včerajšnjega dne sta Olimpijo zapustila še Edin Bavčić in Pawel Kikowski, tako da sta ostala le še Saša Ožbolt in Vlado Ilievski, znan tudi kot zet Petra Vilfana, ki je s pomočjo ljubljanskega župana Zorana Jankovića poskušal postati direktor kluba. Rajgelj trdi, da "po izvolitvi za direktorja ni bil deležen nobene pomoči," nanj se tudi ni obrnil nihče od potencialnih sponzorjev, "čeprav bi jih bil zelo vesel." V pisarni sedi skupaj s klubsko finančnico Natašo Peternelj, vseh dolgov, ki sta jih odkrila, pa je za pet milijonov evrov. Zanikal je tudi govorice, da naj bi "pred izvolitvijo za direktorja obljubil, da bo v klub pripeljal sponzorja z dvema milijonoma evrov v žepu." Zagotavlja pa, da "se Olimpija ne bo več šla turizma. V Olimpiji so se dokazljivo dogajale stvari, ki so zrele za kazenski pregon, moja naloga pa je transformacija kluba v bolj zdrav kolektiv." Unionu Olimpiji gre na roko dejstvo, da vodstvo Evrolige v Barceloni ni uvedlo nadzora solvetnosti, saj ljubljanski klub - ob dolgu petih milijonov evrov – zagotovo ne bi dobil licence za nastope v prihajajoči sezoni.
Kandidat za trenerja je bil tudi razvpiti Zmago Sagadin, ki je nazadnje treniral košarkarje Zadra. Toda Olimpija v tej finančni situaciji trenerju ne more plačati več kot 4 tisoč evrov mesečno, kar je za Sagadina premalo. Vodja mladega pogona Olimpije pa je postal Dejan Prokić, ki je prej treniral mlade upe v Kraškem zidarju, Iliriji, Grosuplju in Kopru. Mimogrede, Prokić očitno ni najbolje zapisan pri košarkaškem sodniku Borutu Lukežiču; slednji je namreč Prokića na Facebooku žaljivo etiketiral kot čefurja. Da ne bi padel v disciplinski postopek, se je Lukežič  (mimogrede, na Košarkarski zvezi Slovenije velja za enega najbolj izkušenih pomožnih sodnikov in predavateljev) Prokiću že opravičil in mu zaželel "veliko uspehov pri trenerskem delu."
Po naših informacijah bo predsednik košarkarskega kluba Union Olimpija skoraj zanesljivo postal Igor Mervič, direktor trgovskega podjetja Spar Slovenija. Toda Mervič naj bi funkcijo predsednika kluba prevzel šele potem, ko bodo nekateri finančni problemi za nazaj že sanirane, trdijo naši viri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jure Zdovc Janez Rajgelj Edin Bavčić Pawel Kikowski Saša Ožbolt Vlado Ilievski Petra Vilfana Zorana Jankovića Natašo Peternelj Zmago Sagadin Dejan Prokić Borutu Lukežiču Igor Mervič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jure Zdovc pristaja na pol nižjo plačo, zato ostaja trener Olimpije