objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 28. julij 2010 ob 07:08

Damijan Janković: Bil sem samo v restavraciji, na jahto pa nisem šel
Starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića zanika, da se bohoti na jahti ljubljanskega gradbinca Mihe Jarca, ki na veliko posluje tudi z ljubljansko občino. Jankovići v hrvaške medije?!
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Damijan Janković, starejši sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića ter direktor in solastnik družbe Electa, krovnega podjetja družine Janković, nam je zanikal navedbe naših virov, da naj bi dopustoval in se bohotil na jahti ljubljanskega podjetnika Mihe Jarca, lastnika gradbenega podjetja Mijax d.o.o., ki na veliko posluje tudi z mesto občino Ljubljana. Jarčevo jahto Manikim, italijanske znamke Princess 65, vredno okoli milijon in pol evrov, so namreč opazili v Omišalju na Krku, v restavraciji pred hotelom Delfin pa sta bila v družbi Mihe Jarca tudi Damijan Janković in njegova najnovejša spremljevalka, 19-letna Ljubljančanka Maxime Pikula.
Mimogrede, manekenka Maxim Pikula (pred dvemi leti se je potegovala za lepotni naslov Supermodel Slovenije) je nečakinja Aleksandre Ranković, žene znanega ljubljanskega poslovneža Iva Pušnika, nekdanjega jugoslovanskega konzula v Nemčiji, nato šefa Protokola Slovenije in pred leti poročenega z najboljšo slovensko tenisačico Mimo Jaušovec. Ivo Pušnik je med drugim solastnik borzno-posredniške hiše Medvešek Pušnik, ki jo vodi njegov mlajši brat Bogdan Pušnik. Sicer pa Ivo Pušnik menda stoji v ozadju številnih poslov, povezanih z energetiko in uvozom razvpitega premoga iz Indonezije, njegova žena Aleksandra in njena nečakinja Maxime pa sta v daljnem sorodu s pokojnim srbskim komunističnim liderjem Aleksandrom Rankovićem, dolgoletnim šefom zloglasne jugoslovanske tajne službe Udba, ki je nekaj časa veljal za drugega človeka Titove Jugoslavije. Damijan Janković je prej hodil z (bivšo) ljubljansko manekenko Meto Logar, o svojem zasebnem življenju pa kakor noče dajati izjav.
Damijan Janković pa trdi, da so se z Jarcem družili samo na obali, pred hotelom Delfin, kamor "je prišel Jarc, da nas pozdravi, na jahto pa nisem šel." Damijan Janković nam je tudi zanikal govorice, da si je kupil mega luksuzno jahto znamke Pershing 80, vredno okoli 4 milijone evrov, kot poročajo nekateri mediji. Mimogrede, širijo se tudi govorice, da naj bi podoben Pershing pred nekaj meseci v Cannesu naročil tudi njegov mlajši brat Jure Janković, jahto pa naj bi dobil še letos. Naročilo jahte naj bi Jure Janković zamolčal celo pred očetom Zoranom; no, Damijan Janković pravi, da to ne ve, vendar dvomi, da "bi njegov brat šel kupovat takšno jahto." Medtem pa Jure Janković že nekaj časa po telefonu za novinarje ni dosegljiv.
Nam je pa Damijan Janković potrdil, da je Electa lastnica hotela Delfin v Omišalju, kupili pa so ga preko hrvaškega podjetja E-gradnje, ki je v lasti ljubljanske Electe. Janković še pravi, da so hotel oddali v najem neki družini iz Omišalja, ki je hotel upravljala že doslej.
Družina Janković pa očitno prodira tudi v hrvaške medije. Vesna Dolenc Janković, nekdanja mariborska manekenka in žena Jureta Jankovića, je namreč kar naenkrat postala predsednica nadzornega sveta hrvaškega novičarskega spletnega portal dalje.com, ki ga je kupil slovenski poslovnež iz Zagreba Jure Pulko, lastnik podjetja Pulko, hrvaškega uvoznika izdelkov zdrave prehrane. Spletni portal dalje.com je pod vodstvom Vesne Janković nemudoma objavil intervju z Vesno in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem (minuli ponedeljek), čeprav slednji zatrjuje, da tega portala sploh ne pozna. Zanika tudi, da naj bi stal v ozadju nakupa hrvaškega medija in da ga lastništvo medijev ne zanima. Ampak spomnimo, Electa se je pred časom zelo zanimala za nakup večinskega deleža ljubljanske televizije Info TV (Damijan Janković je tedanjemu lastniku Info TV Leo Oblaku celo oddal ponudbo), ki jo je kasneje kupil televizijski novinar Vladimir Vodušek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Damijan Janković Zorana Jankovića Mihe Jarca Damijan Janković Maxime Pikula Aleksandre Ranković Iva Pušnika Mimo Jaušovec Bogdan Pušnik Aleksandrom Rankovićem Titove Meto Logar Jure Janković Vesna Dolenc Janković Jure Pulko Leo Oblaku Vladimir Vodušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Damijan Janković: Bil sem samo v restavraciji, na jahto pa nisem šel