objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 18. julij 2010 ob 09:16

Tožba desetletja: odvetnik Matoz mora vzeti milijon evrov bančnega kredita
Rado Pezdir in Franci Matoz po vsej Sloveniji zbirata pooblastila za tožbe zoper arogantne elektrodistributerje, ki morajo gospodinjstvom vrniti skoraj šestnajst milijonov evrov
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Društvo za povračilo preplačane elektrike, ki ga vodi medijsko znani ekonomist Rado Pezdir, je sredi Maribora začelo s terensko akcijo zbiranja pooblastil za tožbe zoper slovenske elektrodistributerje. Po štajerski prestolnici se stojnica (mimogrede, za stojnico je bilo izjemno zanimanje, Pezdir, ki pravi, da gre za prvo vseslovensko apolitično akcijo, pa je Mariborčanom pihal na dušo z besedami, da je Štajerska od osamosvojitve najprej najbolj podcenjevana regija, zato je čas, da ljudje temu rečejo dovolj) seli v Celje, Velenje, Novo mesto in Mursko Soboto, doslej pa so zbrali že več kot 9 tisoč poblastil.
Za vložitev morebitnih tožb posameznih gospodinjstev zaradi preplačane električne energije (če se bo aroganca elektrodistributerjev, ki jih Pezdirjevo društvo sprva namerava uradno pozvati k vrnitvi preplačila elektrike, nadaljevala) je društvo najelo koprskega odvetnika Francija Matoza, kar smo pred časom na našem portalu že napovedali. Matoz predvideva, da bo vložil vsaj deset tisoč tožb, kar bo zgolj za sodne takse zneslo 600 tisoč evrov. Vse stroške pravdanja, od kopiranja poblastil do poštnih storitev, bo financiral Matoz sam, zato bo moral najeti precej velik bančni kredit, tja do enega milijona evrov. Pri kateri banki bo vzel kredit, Franci Matoz še ne ve, zavarovati pa ga namerava s hišo v Divači, ki je edino njegovo premoženje, in tekočim poslovanjem odvetniške pisarne Matoz. "Vem pa, da bom kredit zagotovo dobil, prav tako sem prepričan, da bomo dobili vse pravde," pravi odvetnik Matoz (sicer bi že zdaj lahko razglasil osebni stečaj, dodaja smeje), ki pa opozarja državljane, "naj ne čakajo na izide prvih sodnih postopkov," ki se bodo po njegovem mnenju končali čez približno devet mesecev, "saj bo, zaradi zastaralnih rokov, za vložitev tožb takrat že prepozno." Verjetno je logično, da Matoz - kljub sodnim počitnicam - zaradi vsega tega ne bo šel na dopust.
Odvetnik Franci Matoz te dni že najema skupino študentov in absolventov prava, da mu bodo pomagali pri tej "prvi veliki slovenski kolektivni tožbi," čeprav gre formalno za tisoče in tisoče individualnih tožb, ta pa bodo dobesedno zasula okrajna sodišča po vsej Sloveniji. Posamezni zahtevki za vrnitev preplačane elektrike se sučejo med 30 in 300 evri, Pezdir in Matoz pa nameravata od elektrodistributerjev izterjati 15,6 milijona evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
rado pezdir Francija Matoza

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožba desetletja: odvetnik Matoz mora vzeti milijon evrov bančnega kredita