objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. julij 2010 ob 17:23

Janez Ujčič in Tomaž Orešič tudi uradna kandidata za mariborskega župana
Spornemu Orešiču večinska podpora na svetu mariborske LDS, Andrej Verlič, ki ga na seji ni bilo, naj bi jutri dal posebno izjavo
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vodstvo mariborske stranke DeSUS je na današnji seji za svojega županskega kandidata izbralo Janeza Ujčiča, solastnika in direktorja mariborske lokalne televizije RTS. Na tajnem glasovanju – zraven je bil za vsak slučaj tudi predsednik stranke in bivši minister Karl Erjavec – je za Ujčiča glasovalo 17 članov vodstva stranke upokojencev, trije, med njimi tudi Ujčičev protikandidat in nesojeni županski kandidat Avgust Heričko, pa so glasovali proti. Janez Ujčič se je minuli petek formalno včlanil v Erjavčevo stranko.
Večinsko podporo na svetu mariborske LDS pa je tokrat, prav tako na tajnem glasovanju, dobil kandidat za županskega kandidata na listi LDS Tomaž Orešič, nekdanji član uprave Elektra Maribor in direktor EFR Group za centralno in zahodno Evropo. Za nekatere spornega Orešiča je glasovalo 18 članic in članov sveta, od 21 prisotnih. Na seji sveta, kot smo že poročali, ni bilo predsednika lokalnega odbora LDS in podžupana Andreja Verliča, ki je (bil) proti Orešiču in naj bi po jutrišnji vrnitvi iz Madžarske dal posebno izjavo. "Me prav zanima, kaj bo Verlič rekel," nam je po telefonu dejal predsednik sveta mariborske LDS Jože Protner, ki ni skrival zadovoljstva nad večinsko podporo Orešiču. "Smo si nekatere stvari povedali zelo odkrito, eni pa so hoteli tudi zavlačevati s proceduralnimi prijemi," je še povedal Protner.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Ujčiča karl erjavec Avgust Heričko Tomaž Orešič Andreja Verliča Jože Protner

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janez Ujčič in Tomaž Orešič tudi uradna kandidata za mariborskega župana