objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 9. julij 2010 ob 07:17

Lahovnik odkrito: Golobič zgovorno kaže, kakšna načela in vrednote ima
Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik nepreklicno odstopil in fino potunkal vladnega kolega Gregorja Golobiča
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Matej Lahovnik je po odhodu iz stranke Zares nepreklicno odstopil tudi z mesta ministra za gospodarstvo. Lahovnik pravi, da "zapušča politiko" in se po vsem sodeč vrača na profesorsko mesto na ljubljansko ekonomsko fakulteto. Če tako želi, mu sicer pripada funkcija poslanca v državnem zboru; spomnimo, ko je Lahovnik šel za ministra, je namesto njega kot nadomestni poslanec stranke Zares postal Alojz Posedel.
Lahovnik naj bi se za odstop odločil v noči iz srede na četrtek, ker "ne želi, da se celotna slovenska javnost dneve in dneve ukvarja s tem, ali ostajam na ministrskem položaju," je pa poudaril, da je "sobivanje njega in ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča (predsednika njegove bivše stranke Zares; op.a.) v vladi nemogoče."
Kar zadeva predsednika vlade Boruta Pahorja, odhajajoči minister Lahovnik trdi, da "z njim ni v konfliktu. Tisto, kar sem mislim, da je prav, sem naredil, vsak prevzema svojo odgovornost. Ne bi sodil o tem, kaj naj naredi predsednik vlade. Moram reči, da v njegovo osebno integriteto nisem nikdar dvomil. Imam ga za dobronamernega politika in verjamem, da je sam osebno vedno delal pošteno, kako delajo njegovi posamezni sodelavci v vladi, pa je drugo vprašanje …" Ampak Lahovnik dodaja, da je "opozoril na problem v vladi, na tistih, ki ostajajo, pa je, da ta problem razrešijo ali živijo pač s tem problemom in prevzamejo tudi sami odgovornost za to, kar se dogaja."
Tako Lahovnik o Pahorju, na račun Golobiča pa je rekel nekaj zares krepkih.
Prvič: "V Sloveniji je največkrat praksa, da poskušajo politično in drugače diskreditirati tistega, ki opozarja na probleme, tisti ki probleme povzročajo, pa ostajajo na svojih položajih. Tudi minister Gregor Golobič je dovolj zgovorno pokazal, kakšna načela in vrednote ima, kako je ravnal takrat, ko je lagal celotni slovenski javnosti, da ima desetodstotni delež nekje na Nizozemskem v družbi Ultra in ko se je tudi to razkrilo, ni niti ponudil odstopa kot predsednik stranke, ostal pa je tudi kot minister v vladi."
In drugič: "Golobičevo ravnanje kaže, kakšne vrednote zastopa in koliko so skladne z njegovim principom samoomejevanja, ki očitno veljajo za vse ostale v Sloveniji, le zanj ne."
Povejmo še, da odhajajoči minister Matej Lahovnik želi delo v Pahorjevi vladi zapustiti že do konca tega meseca, Pahor pa meni, da lahko novega ministra za gospdarstvo pričakujemo v "relativno kratkem času." Zaenkrat se omenjata dve imeni: Darja Radič, dosedanja Lahovnikova državna sekretarka, in Janez Kopač, direktor direktorata za energetiko naministrstvu za gospodarstvo, sicer znan kot zvest Golobičev privrženec. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
matej lahovnik Alojz Posedel Gregorja Golobiča Boruta Pahorja Darja Radič Janez Kopač

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lahovnik odkrito: Golobič zgovorno kaže, kakšna načela in vrednote ima