objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 2. julij 2010 ob 07:27

Kaj loterija, to je drama: smučarji grozijo Kocki, da ga bodo zradirali
Danes odločilni sestanek med Tomažem Lovšetom, Stanetom Valantom in Janezom Kocijančičem: slednji mora prepričati Valanta, sicer leti iz olimpijskega komiteja in mednarodne smučarske zveze
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Še danes naj bi prišlo do ključnega, če ne celo odločilnega srečanja med predsednikom Smučarske zveze Slovenije Tomažem F. Lovšetom, prejšnjim predsednikom SZS Stanetom Valantom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Janezom Kocijančičem, kjer naj bi se dokončno dogovorili glede spornega 10-odstotnega deleža smučarske zveze v Športni loteriji.
Zahteve Lovšeta so jasne: ponovni sklic skupščine Loterije Slovenije in povrnitev delnic za podobno ceno, kot jih je loterija lani kupila od smučarske zveze. V največji godlji pa se je zdaj očitno znašel Janez Kocijančič (prijatelji mu pravijo Kocka), ki mu novo vodstvo smučarske zveze grozi celo z od odpoklicem iz olimpijskega komiteja. Scenarij, ki ga Lovše sicer noče komentirati, ker na današnji sestanek prihaja v dobri veri, je namreč takšen: če Kocijančič ne uspe prepričati Valanta, ki lastniško obvladuje Športno loterijo, naj ugodi Lovšetu in smučarski zvezi, se bo v soboto dopoldne nemudoma sestal izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije in Kocijančiču nepreklicno odrekel mandat predstavnika smučarske zveze v Olimpijskem komiteju Slovenije in mednarodni smučarski zvezi FIS. Kar pomeni, da Kocijančič "pade" kot predsednik OKS (Kocijančič bi nekaj časa sicer lahko zavlačeval s sklicem skupščine OKS, vendar je skupščina že tako ali tako predvidena za jesen, trdijo naši viri iz smučarske zveze) in kot podpredsednik FIS, kjer prav tako sedi v vlogi predstavnika Smučarske zveze Slovenije. Ali drugače, novo vodstvo slovenske smučarije bo Kocijančiča enostavno zradiralo. Kdaj in kje bo današnji sestanek, še ni znano, saj je bil Kocijančič včeraj na službeni poti v Rimu.
Številni opazovalci spopada med Lovšetom na eni ter Valantom in Kocijančičem na drugi strani pa ocenjujejo, da dogovora ne bo, in stavijo na končno zmago Kocijančiča, ker je izkušen športno-funkcionarski dolgoprogaš. Medtem ko Lovšetu napovedujejo usodo slovenskega igralniškega magnata Joca Pečečnika in njegovega nogometnega kluba Interblock.
Lovše in novi direktor smučarske zveze Matija Vojsk pa sta v statutu smučarske zveze ohranila določbo, na podlagi katere se lahko kaznujejo tiste smučarke in smučarji, ki v javnosti kršijo ugled Smučarske zveze Slovenije, kazen pa znaša do 5 tisoč evrov. Vojsk je za naš portal povedal, da smučarji, ki so včeraj na golf igrišču Diners Cluba Smlednik podpisali pogodbe s smučarsko zvezo, "morajo spoštovati tudi določene obveznosti. Med njimi so tiste, ki se nanašajo na dobro ime smučarske zveze. Za kršenje teh določil so še vedno predpisane kazni, vendar ne več tako visoke kot prej in tudi ne več enake za vse. Tisti, ki imajo višje pogodbe, so lahko bolj kaznovani kot tisti, ki zaslužijo manj." Vojsk tudi zagotavlja, da je "ugotavljanje kršitev določil o kršenju ogleda smučarske zveze sedaj veliko bolj zapleteno kot prej," ko je menda bilo dovolj, da je Stane Valant ugotovil, da naj bi nekdo kršil ugled SZS in mu avtomatično - brez možnosti ugovora – odtrgal  5 tisoč evrov. "Za dokončno ugotovitev morebitne kršitve ugleda SZS mora biti po novem sprožen cel postopek, z ugotovitvami o kršitvah se mora strinjati več organov in športnik je pri tem precej bolj zaščiten," meni Matija Vojsk.
Mimogrede, novi statut smučarske zveze je pripravljala znana ljubljanska pravnica Barbara Kürner Čad, žena odvetnika Tomaža Čada in nekdanja predsednica nadzornega sveta Peko, ko je obutveno podjetje iz Tržiča še vodil sedanji lastnik slovenskega in italijanskega Dinersa Lovše.
Med člani novega Lovšetovega izvršilnega odbora, kjer sedi tudi Kocijančič, pa presenetljivo ni direktorja nordijskih disciplin Primoža Ulage. Ulaga se je sicer sprl tudi z Lovšetovim predhodnikom Valantom, in to na eni od sej izvršilnega odbora, zapustil tisto sejo, potem pa ga Valant na sestanke ni več vabil …
Povejmo še, da sta Tomaž Lovše in Matija Vojsk (slednji velja za Lovšetovega kandidata za novega predsednika uprave Loterije Slovenije, čeprav so poslovni rezultati sedanjega predsednika uprave loterije Janeza Bukovnika prejkone odlični) že dobila tudi svoja vzdevka: glede na njuni fizični pojavi jima nekateri pravijo Stan in Olio slovenske smučarije.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomažem F. Lovšetom Stanetom Valantom Janezom Kocijančičem Joca Pečečnika Matija Vojsk Barbara Kürner Čad Tomaža Čada Primoža Ulage Janeza Bukovnika Stan Olio

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kaj loterija, to je drama: smučarji grozijo Kocki, da ga bodo zradirali