objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 24. junij 2010 ob 06:57

Joj, ne spet ta neolikani Knuplež! Novi šef Merkurja je farsa menedžmenta
Slovenski tajkuni cepajo kot muhe. Boško Šrot je vse prepisal na ženo Anko, Bine Kordež je včeraj odstopil, Merkur pa je prevzel novi Kordež v bizarni pojavi šefa Big Banga Bojana Knupleža
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenski tajkuni cepajo kot muhe. Boško Šrot ni več lastnik ničesar (svoje zadnje podjetje Atko Primo je v celoti prenesel na ženo Anko, ki jo je pred nekaj meseci razveselil z dejstvom, da je z dolgoletno ljubico dobil dojenčka), včeraj je odstopil prvi tajkun Merkurja Bine Kordež.
Po menedžerskem fiasku dolgoletnega predsednika uprave je vodenje Merkurja prevzel "neki" Bojan Knuplež, dosedanji direktor Merkurjeve divizije Big Bang, eden izmed Kordeževih tesnih sodelavcev in član skrbno izbrane ekipe menedžerjev, ki je – prek famozne družbe Merfin, z nevzdržnim modelom lastninjenja, kot zdaj temu pravi minister za gospodarstvo Matej Lahovnik – prevzela Merkur, na plečih delavk in delavcev Merkurja. Knuplež je bil menda prva izbira preostanka famozne gorenjske naveze (Stane Valant, Janez Bohorič) in bank upnic izčrpane firme iz Naklega.
O podrobnosti reševanja "nesrečnega" Merkurja nas bodo filali drugi časniki, zato bom raje, zelo na kratko, popisal svoje bližnje srečanje tretje vrste, ki sem ga doživel z Bojanom Knupležem.
Ko sem bil še odgovorni urednik časnika Direkt, smo ekskluzivno objavili zgodbo o kazenski ovadbi, ki jo je nekdanji medijsko razvpiti podjetnik Jurij Schollmayer vložil zoper Bineta Kordeža. Spomnimo, Schollmayer in Kordež sta skupaj "dilala" Bing Bang (Bof, Bofex), spomnim se, kako so se takrat vsi čudili, kako je mogoče, da se tako – menda – previdni finančnik Kordež zapleta z avanturistom Schollmayerjem. No, zadnji dogodki nesporno dokazujejo, da je pravi avanturist (bil) pravzaprav Kordež.
Kakorkoli, Direktov članek so povzeli vsi ostali mediji, Bojan Knuplež pa je zoper mojo malenkost vložil kazensko tožbo. Ne glede na to, da pod člankom nisem bil podpisan kot avtor članka (čeprav je splošno znano, da se pod svoje članke podpisujem, saj sem novinar in živim od pisanja člankov), je Knuplež tudi na sodišču trmasto zatrjeval, da sem avtor članka jaz.
Ampak to še ni tako hudo. Je pa bilo zelo hudo in bizarno gledati, kako se je Knuplež na sodišču (v sodni dvorani in hodniku pred njo) vedel in obnašal. S polno odgovornostjo trdim, da skrajno primitivno, z značilno mešanico strahu in prepotentnosti (nekaj podobnega zadnje čase, zdaj ko se bližajo lokalne volitve, opažam tudi pri ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću) … obnašal se je točno tako, kot se prvi človek kakšnega velikega podjetja ne bi smel. Med zaslišanjem drugih je sikal pripombe, krilil z rokami in se pačil z obrazom: naravnost infantilno. Njegovo vedenje je natančno sovpadalo z njegovim videzom; oblečen, kaj oblečen, plastično našemljen je deloval kot karikatura podeželskega es-pe podjetnika nekje na periferiji Milana. Zdi se, da tip še nikoli ni slišal za besede eleganca, prefinjenost in olika. Takrat sem dokončno doumel, da je vse, torej praktično vse, kar smo o njem zapisali in objavili (in slišali, pa nismo zapisali ter objavili, ker žal nismo imeli dokazov) še kako res. Če bi bil jaz slučajno zaposlen v Big Bangu alias Merkurju, bi me bilo pošteno sram. Sicer pa, diskretno povprašajte prodajalke po trgovinah divizije Big Bang ...
Bojan Knuplež, kot ga poznam, ne sodi na čelu Merkurja, razen če ni slučajno finančni ali poslovni genij. To pa ni, sicer ne bi delal skupaj z Binetom Kordežem ampak Billom Gatesom. Bojan Knuplež je prototip in hkrati farsa enega velikega dela slovenskega menedžmenta, poklicno nekompetentnega in ogabno neobčutljivega za novodobne socialne razlike, zato mu izcuzanega Merkurja nikoli ne bo uspelo izvleči iz prepada. Nenazadnje, saj ga je tja pomagal celo pahniti (Merkurjev Knuplež je namreč Merkurjev Kordež v novi preobleki) in pri tem nesramnno bogato zaslužil.
Bojan Knuplež, moj štajerski soimenjak (okej, on je iz Lenarta, jaz pa Mariborčan) je decembra lani tožbo pravnomočno izgubil, po imenovanju za predsednika uprave Merkurja pa novinarjem strahopetno ni dvigoval telefonov. No, tudi Bine Kordež, član Kučanovega Foruma 21, ne.
Mimogrede: Matjaž Gantar, prvi človek KD Group, je včeraj magistriral z oceno deset. Magistrska naloga enega izmed najbogatejših Slovencev ima naslov 'Za nadaljno rast podjetja, primer KD Group,' magistriral pa je na ekonomski fakulteti v Ljubljani.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boško Šrot Anko Bine Kordež Bojan Knuplež matej lahovnik Jurij Schollmayer Zoranu Jankoviću Billom Gatesom Kučanovega Matjaž Gantar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Joj, ne spet ta neolikani Knuplež! Novi šef Merkurja je farsa menedžmenta