objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 21. junij 2010 ob 06:58

Lažni paparaco: Kresalova in Senica bizarno pozirala sredi restavracije!
Kaj bo zdaj naredil medijski inšpektor: ministrica in predsednica LDS Katarina Kresal ter odvetnik Miro Senica sta se za potrebe politične in poslovne promocije evidentno nastavila fotografu Obrazov
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Revija Obrazi, ki je novembra lani v sumljivih in nikoli pojasnjenih okoliščinah ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal razglasila za Politični obraz leta, je ponovno začela z neverjetno promocijo Kresalove in njenega partnerja, razvpitega odvetnika Mira Senice. Kresalova in Senica sta minuli teden fotografu Obrazov kot manekena pozirala med kosilom v prestižni ljubljanski restavraciji As. Da je bilo fotografiranje in poziranje vnaprej skrbno dogovorjeno, dokazuje lokacija (gre za notranji vrt Asa, kamor fotografom ni mogoče priti brez dovoljenja lastnika restavracije Aleksandra Aca Raspopovića in obeh akterjev poziranja, Kresalove in Senice), in nenaravne manekenske poze, ki sta jih uprizarjala političarka in odvetnik.
Da gre za veliko uredniško manipulacijo, fingirane ali preprosto lažne paparaco posnetke in posledično zavajanje bralk in bralcev Obrazov, čisto navadno politično reklamo in eklatantno prikrito oglaševanje znanega para (ta pridevnik so jim pripisali v reviji), nesporno dokazuje tudi tekst ob fotografijah, pri čemer se je ena od fotografij znašla tudi na naslovnici revije. Tekst, ki je definitivno zrel za medijsko inšpekcijo (prikrito oglaševanje je namreč zakonsko prepovedano, Inšpektorat za kulturo in medije, kot organ v sestavi ministrstva za kulturo, pa mora ukrepati tudi po uradni dolžnosti), je (ne)podpisan z inicialkama M.Ž., po naših informacijah pa naj bi tekst napisala odgovorna urednica Obrazov Gordana Sredojević Goga.
Cenjene obiskovalke in obiskovalce našega portala opozarjamo, da si je ta tekst vredno prebrati, saj boste videli, kako sramotno nizko je slovensko novinarstvo; še zlasti ob dejstvu, da urednica Obrazov Gora Sredojević celo predava urejanje revijalnega tiska na ljubljanski Fakulteti za družbene vede.
Za pokušino citirajmo zadnja dva stavka bizarno osladnega članka v Obrazih, ki mu v pouličnem žargonu res ne moremo reči drugače kot novinarsko lezenje v rit, celotno besedilo pa je kot faksimile na voljo v galeriji fotografij:
"… Ministrica se v svojem javnem nastopanju vedno trudi poudariti močno mejo med svojim zasebnim in javnim udejstvovanjem, a se verjetno dobro zaveda, da je za politiko najprimernejši prav človek z velikim srcem, ki je sposoben brezpogojno ljubiti in biti ljubljen. Le tako lahko vsak dan znova dela za boljši dan."
Tabloidno revijo Obrazi, ki ji je v zadnjih nekaj mesecev prodana naklada sicer padla za približno 30 odstotkov, izdaja ljubljansko založniško podjetje Delo Revije, katerega lastnik je Matej Raščan.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarino Kresal Mira Senice Aleksandra Aca Raspopovića M.Ž. Gordana Sredojević Goga Matej Raščan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lažni paparaco: Kresalova in Senica bizarno pozirala sredi restavracije!