objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 29. maj 2010 ob 07:57

Policistom pobegnili trije sodelavci aretiranega Dragana Tošića
Slovenska policija med operacijo Balkanski bojevnik še vedno molči, imena aretiranih prihajajo iz srbskih in hrvaških medijev. Med odjemalci kokaina celo novinarji in pravosodni funkcionarji
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenska policija med medijsko odmevno operacijo 'Balkanski bojevnik' in aretacijami domnevnega slovenskega kokainskega barona Dragana Tošića še vedno skrivnostno molči, vključno z ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal (vodstvo policije je tiskovno konferenco napovedalo šele za prihodnji torek), zato pa so imena sedemnajstih osumljencev in štirinajstih pridržanih v Sloveniji takoj navedli beograjski časniki, od koder slovenski mediji črpajo informacije.
Mimogrede, raziskovalni novinar časnika Dnevnik Rok Praprotnik je v petkovem komentarju potrdil naše četrkove navedbe, da naj bi Dragan Tošić in kompanija s kokainom oskrbovali tudi ljubljansko oziroma slovensko elito, je pa dodal, da naj bi med odjemalci mamil bili tudi nekateri novinarji in celo pravosodni funkcionarji.
Policija naj bi tako – poleg Dragana Tošića, prijela še Dragana Belkaša, Marka Bublića, Petra Khermayerja, Zdenko Kondič, Boštjana Kopčiča, Miralema in Mirzeta Lucevića, Džemalia Mandjuka, Suzano in Jakoba Remškarja, Anesa Selmana, Roberta Šabića, Sandro Udrih in Dejana Zupana, po zaslišanju pa je preiskovalni sodnik že izpustil koprskega sodnega izvršitelja Tadeja Poljaka in primorskega podjetnika Valterja Abramoviča. Slednja dva naj bi po aretaciji Hrvata Anastazija Martinčića, ki so ga konec lanskega leta prijeli na ladji v Urugvaju, kjer je za balkanskega narkokralja Darka Šarića tovoril dobri dve toni kokaina, na druge lokacije prestavljala avtomobile, ki jih je uporabljal Martinčić, čeprav niso bili v njegovi lasti, vendar naj bi o tem sama obvestila policijo in dala ustrezno izjavo. Policisti Polaku očitajo, da sta z Abramovičem uničila dokazni material, vzela denar in omogočila krajo večje količine denarja, kar Polak zanika. Zakaj sta z Abramovičem sploh premikala te avtomobile, ni znano, medtem ko je Abramovič za medije nedosegljiv. Janez Koščak, odvetnik priprtega Tošića, pa je za podgoriški časnik Vijesti izjavil, da njegov klient Dragan Tošić ni nikoli sodeloval z Darkom Šarićem, še več, Koščak celo trdi, da Tošić balkanskega kralja mamil Šarića sploh ne pozna. Črnogorski mediji še navajajo, da naj bi bil Mišo Vujačić, nekdanji šef črnogorske mafije v Sloveniji, ki so ga v Ljubljani ubili septembra 2003, v tesnih stikih z nekaterimi visokimi funkcionarji slovenske policije.
Toda aretacijam v Sloveniji so se po naših informacijah še pravočasno izognili trije ožji sodelavci Dragana Tošiča. Gre za Mladena Tomažića, ki velja za Tošićevo desno roko, Šačirja Lucovića Šačkota in Dejana Jovića. Vsi trije naj bi pobegnili v Črno goro, trdijo naši viri.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dragana Tošića Katarino Kresal Rok Praprotnik Dragana Belkaša Marka Bublića Petra Khermayerja Zdenko Kondič Boštjana Kopčiča Miralema Mirzeta Lucevića Džemalia Mandjuka Suzano Jakoba Remškarja Anesa Selmana Roberta Šabića Sandro Udrih Dejana Zupana Tadeja Poljaka Valterja Abramoviča Anastazija Martinčića Darka Šarića janez koščak Mišo Vujačić Mladena Tomažića Šačirja Lucovića Šačkota Dejana Jovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Policistom pobegnili trije sodelavci aretiranega Dragana Tošića