objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 27. maj 2010 ob 07:30

Prijeti in zaslišani študentski demonstranti priznali povezave s politiko?
Podpredsednica ljubljanske LDS Maja Potočnik za nasilje krivi policijo, torej povsem drugače, kot trdi njena strankarska šefica in notranja ministrica Katarina Kresal
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po objavi našega včerajšnjega članka z naslovom 'Ekskluzivno: imena in fotografije študentskih razbijačev parlamenta', kjer smo razkrili nekaj insajderskih podrobnosti, povezanih z domnevimi organizatorji, hujskači in razbijači med nedavnimi študentskimi in dijaškimi demonstracijami ter njihove povezave z nekaterimi pomladki političnih strank, in najnovejšimi izjavami Katje Šoba, predsednice Študentske organizacije Slovenije, se je na avtorja članka vsul plaz bolj ali manj anonimnih obtožb (študentska skupina 'Alternativa obstaja' je zahtevala celo umik članka in zagrozila s tožbami(?!), na Šobo pa pozivi pomladkov vladnih strank, naj takoj odstopi, ker je menda "sramota za študente," kot trdijo v pomladku Golobičeve stranke Zares Aktivni. V mladem Zaresu so tudi prepričani, da se bo kmalu pokazalo, kako so med nasilneži pred parlamentom bili tudi pripadniki Janševega pomladka SDM.
Temnolasa Katja Šoba je pomladke političnih strank strašno razburila s pozivom policiji, naj vodstvu ŠOS posreduje zapisnike ali zaznamke zaslišanj priprtih nasilnežev na demonstracijah (predprejšnjo sredo, 19. maja), saj na ŠOS "prihaja vedno več indicev, da so bili nasilneži motivirani s strani določenih političnih pomladkov." Po mnenju vodstva ŠOS je "nasilen zaključek demonstracij očitno dogovorjen, skoraj zagotovo pa naj bi nekateri pridržani priznali vpletenost pomladkov. Vsi indici še kažejo," trdi Katja Šoba, "da so za takšen izid demonstracij poskrbeli mladi politikanti, ki so, ob vladajoči politiki, edini imeli korist od nasilnega zaključka. Ta je namreč zasenčil vse ključne teme in probleme, na katere je mirno opozarjalo 10 tisoč mladih."
Takoj potem so po Šobi dramatično planili Zares Aktivni, Mladi forum in Mladi liberalni demokrati, pomladki opozicije (SDM, Msi, to je pomladek Nove Slovenije in Nova generacija SLS) pa od Šobe zahtevajo, naj "konkretno pojasni svoje trditve in razkrije morebitne dokaze, saj s tako posplošenimi izjavami škoduje ugledu vseh mladinskih političnih organizacij." Janševi mladinci opozarjajo še na nekatere delikatne povezave med vodstvom ŠOS oziroma ljubljanskim ŠOUM in Pahorjevim Mladim forumom.
Na dan pa prihajajo tudi bizarne podrobnosti. Maja Potočnik, podpredsednica LDS v Ljubljani in pravnica, zaposlena v odvetniški pisarni Križanec & partnerji, je po demontracijah za nasilje obsodila policijo, ki jo vodi njena strankarska šefica in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Začel se je tudi lov na neko fotografijo, na kateri naj bi bil član Mladih liberalnih demokratov, ki meče granitno kocko na parlament. Še vedno tudi ni jasno, kako je mogoče, da so tiskani mediji med poročanjem o demonstracijh enostavno zamolčali, da je demonstrante na Prešernovem trgu, poleg liderja Svobodnih sindikatov Dušana Semoliča, nagovoril in podprl tudi ljubljanski župan Zoran Janković.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katje Šoba Golobičeve Janševega Pahorjevim Maja Potočnik Katarina Kresal Dušana Semoliča zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prijeti in zaslišani študentski demonstranti priznali povezave s politiko?