objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 25. maj 2010 ob 06:33

Zoki je car: Zrnecu in Bizovičarju 50 tisoč evrov za otvoritev stadiona
Ljubljanski župan Zoran Janković, ki se v montažni hiši na Stožicah pogosto dobiva z Janezom Zemljaričem, naj bi Juriju Zrnecu in Lado Bozovičarju za otvoritev stadiona v Stožicah zagotovil 50 tisoč evrov
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Za zabavni program ob otvoritvi novega nogometnega stadiona v ljubljanskih Stožicah naj bi poskrbela Jurij Zrnec in Lado Bizovičar, voditelja nekdanje nedeljske oddaje As ti tu not padu?!, ki so jo do konca minulega leta predvajali na Pop TV, potem na na tiho ukinili. Zrnec in Bizovičar naj bi na stadion prenesla odrsko različico oddaje, kar naj bi župana Zorana Jankovića in mestni proračun stalo 50 tisoč evrov. Bizovičarja (ta je solastnik podjetja Urbano pleme, družbe za sodobne trženjske rešitve d.d., ki je lani pridelalo dobrih 517 tisoč evrov prihodkov), prvaka ljubljanske Drame Zrneca in režiserja Igorja Gajiča že videvajo med ogledi stadiona. Za Lada Bizovičarja in Jurija Zrneca se sicer ve, da nista ravno najbolj poceni in če ne pokasirata solidnega honorarja, posla raje sploh ne vzameta.
V Stožice pogosto prihaja tudi nekdanji politik in poslovnež Janez Zemljarič; z Jankovićem in Urošem Ogrinom, predsednikom uprave Grepa, dobivajo v montažni poslovni stavbi ob nastajaoči novi dvorani.
Znana revizorska hiša KPMG je medtem za Novo ljubljansko banko in Slovenski investicijsko banko izdelala finančno analizo projekta Stožice, kot podlago ali zeleno luč za odobritev 150 milijonov evrov težkega kredita družbi Grep za dokončanje Stožic. Analiza "finančne vdržnosti" pa ni namenjena upravičenosti celotnega projekta Stožic, denimo stadiona in športne dvorane, ampak samo tistega dela, ki ga investira Grep, torej trgovskega centra. Po dosedanjih informacijah je Grepova investicija še vedno precej v oblakih: uspela bi le, če bi Grepu uspelo oddati najmanj 86 odstotkov poslovnih površin, pri čemer bi mesečna najemenina morala biti vsaj 17,08 evra na kvadratni meter, Grep pa bi moral od Mestne občine Ljubljana na leto pokasirati dodatnih 1,8 milijona evrov za uporabo zemljišč. Toda sedanje stanje kaže bolj klavrno sliko. Grep ima doslej sklenjenih le petino pogodb, povprečna najemnina za polovico oddanih poslovnih prostorov pa znaša manj kot 15 evrov na kvadratni meter. Zaenkrat je največji najemnik Mercator, ki bo za najem prostorov, namenjenih hipomarketu, plačeval samo 12,3 evre na kvadratni meter. Mobitel naj bi za kvadratni meter trgovine odštel 100 evrov, zadnje čase zelo razvpiti podjetnik Rok Furlan (ta je pred nekaj dnevi lastniško vstopil v Gradis Skupino G in postal približno 6-odstotni lastnik trgovskega centra) pa naj bi v Stožicah odprl igralnico in za najemnino plačeval 10 evrov na kvadratni meter.
Bančno posojilo naj bi ljubljanska družba Grep odplačala že v desetih letih.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jurij Zrnec Lado Bizovičar Zorana Jankovića Igorja Gajiča janez zemljarič Urošem Ogrinom Rok Furlan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zoki je car: Zrnecu in Bizovičarju 50 tisoč evrov za otvoritev stadiona