objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 22. maj 2010 ob 08:24

Srečko Prijatelj iz pripora: Moja žena je na antidepresivih!
Poslanec se jezi: Frederika Kresal je oškodovala proračun za 300 tisoč evrov, policja in tožilstvo pa nič, zaščitena je tudi družina Vovk iz Nove Gorice, ker gre za volilni okraj predsednika vlade
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Okrožno državno tožilstvo v Kopru je zoper priprtega poslanca Slovenske nacionalne stranke Srečka Prijatelja vložilo obtožbo; tožilci mu očitajo kaznivo dejanje izsiljevanja, samovolje ter nedovoljeno proizvodnjo in promet z orožjem ali eksplozivi. Za osvežitev spomina: poslanec Srečko Prijatelj je v priporu že od 13. marca. Kriminalisti so ga prijeli 9. marca, ko je od novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža prejel več kot 300.000 evrov. Šlo naj bi za sporne posle, povezane s prodajo zemljišča na Orleški gmajni pri Sežani za logistični center Luke Koper, kasneje pa je tožilstvo preiskavo razširilo še na nekatere druge posle. Nam pa se je včeraj zvečer iz pripora oglasil Srečko Prijatelj. Poslal je svojo verzijo razvpitega primera, ki jo je naslovil 'Ali so sodišča orodje Pahorjeve vlade?', in zraven priložil tudi poseben organigram Splošna plovba (glej faksimile v galeriji fotografij, s klikom na fotografijo), ki je po njegovih navedbah izvorni greh pripora. Pismo Srečka Prijatelja objavljamo v celoti:
"Kot vam je znano sem nezakonito priprt! Priprt sem na osnovi lažne kazenske ovadbe g. Marjana Mikuža. Ta 'gospod' je dolžan različnim bankam, pravnim in fizičnim osebam velike vsote denarja. Skupni dolg Marjana Mikuža zanesljivo presega 6 mio EUR.
Nekatere priče, ki jih je sam predlagal v mojem postopku ga celo na novo ovajajo goljufije. Zaradi svojih dejanj v preteklosti je imel in ima veliko posla s sodišči. Delal je različna dela in imel nešteto podjetij (bil je gostinec, mesar, lastnik igralnice, tovarnar, nepremičninar, gradbinec ... epilog vseh je dolžniško razmerje in v nemilosti nešteto ljudi, ki ostanejo brez vsega. Podjetja, ki jih ima danes so blokirana.
Policija ga je zaščitila in ga ne preganja, ker gradi izmišljeno zgodbo proti meni. Policiji sledi tudi tožilstvo po navodilu Ministrstva za notranje zadeve.
Zakaj se verjame zgolj eni izjavi – ta pa sigurno ni verodostojna. Ali sodišče ni dolžno preveriti vseh dejstev, naših dokazov in na osnovi tega presojati?
Kot vzrok za pripor je navedena ustna lažna kazenska ovadba Marjana Mikuža in ponovitvena nevarnost – česa? Pisanja SMS- ov. Zakaj se potem ne pripre tudi državnega sekretarja, ki je prek telefona grozil županu. Ali zato, ker je Pahorjev varovanec?
Nikoli nisem grozil Marjanu Mikužu, nikoli nisem v njega nameril pištole in nikoli mu nisem rekel, da ga bom ubil ali z njim fizično obračunal, nikoli nisem grozil njegovi družini.
Precej zanimivo pa je dejstvo, da je ves čas kontaktiral z mano in ni nikdar omenil SMS-ov dokler ni bila vložena tožba proti njemu s strani moje tašče, ki jo je ogoljufal za več kot 500.000 Eur, če upoštevamo še zamudne obresti. še obresti.
Verjame se mu, da sem prišel po provizijo, ki je nastala pri prodaji orleške gmajne. Ali je normalno, da se po provizijo, ki se mi očita pride po treh letih odkar je posel zaključen? Take pravljice lahko poveste otrokom ne pa na sodišču.
Policijo ne zanimajo moji argumenti in tudi vsi pravni postopki, ki smo jih začeli zoper vse omenjene so kar na lepem ustavljeni. Pred zakonom smo vsi enaki, tako Frederika Kresal kot Igor Bavčar ….
Policija oz. višji inšpektor, ki vodi ta postopek se na veliko hvali kako bo s to zadevo napredoval.
Marjanu Mikužu je obljubljena osebna zaščita in 100% suport. Praktično je nedotakljiv pred zakonom. Nikomur ni mar za moje argumente in dejstva, da Marjan Mikuž samo moji družini dolguje 800.000,00 EUR in nikomur ni mar, da dolguje tudi drugim pravnim in fizičnim osebam.
Družine so ostale tudi brez strehe nad glavo.
Marjan Mikuž ni revež kot se dela. S fiktivnimi posli, katere sem opisal (delno) v številnih pismih (več na sojenju) si je v tujino nakazal dovolj denarja. Številne nepremičnine mu nudijo tudi eksistenčno varnost.
Pravi, da ima sedem otrok – tudi jaz imam dva otroka, vendar za moje otroke ne zanima nikogar. Tudi moji otroci študirajo in potrebujejo sredstva – ne celo računalnike, ki jih potrebujejo za študij so zasegli in jih več kot 2 meseca imeli v Kopru. Skoraj mesec in pol po zasegu pa smo po večkratnem posredovanju dosegli, da se je vsebina presnela – do takrat pa so bili v deponiji.
Če bi pošteno pregledali vse zbrane podatke bi videli tudi, da se priče Marjana Mikuža lažejo oz. svoja pričanja spreminjajo. Vse priče so bile skrbno izbrane in če preverite nekatere sploh niso bile zaslišane – verjetno, ker bi povedale kaj v mojo korist, zopet druge ga ovajajo goljufije in povedo, da je prevarant.
To preiskovalni sodnik sploh ne prebere.
Moja žena je na antidepresivih in na bolniški, zoper mojo družino se je zarotila vsa medijska srenja, javni linč se je brez milosti izvršil.
Javnost še ne ve kako je ravnala policija- uporaba strelnega orožja v moji hiši, prepovedanih metod in represivnih metod. Nezakoniti vstopi v hišo in na tak način se je zbiralo dokaze. Vsaj do sedaj se nezakonito zbrani dokazi niso izločili iz postopka.
In nenazadnje: Kdor hoče komu storiti kaj hudega ali mu piše SMS sporočila ali to stori?
Opozarjam, da nikoli nisem grozil z orožje ali rekel, da bom koga ubil še manj pa, da bi s kom fizično obračunaval.
Poglejte sodno prakso – ljudje se branijo s prostosti pa so uporabili nož, pištolo,hladno orožje, pesti, sam pa sem zgolj besede. Za moj denar sem priprt, ker tako hoče ministrica in tudi sodišče. Vem, bil sem kritičen do dela Okrožnega in Višjega sodišča v Kopru kot poslanec v prejšnjem mandatu. Ali mi sodišče z dejanji samo potrjuje, da sem bil upravičeno kritičen?
Poznan mi je dogovor sodišča s tožilstvom, da se Marjanu Mikužu sodi kot skesancu, da dobi pogojno kazen – mene pa se drži v priporu do sojenja. Ali se tu upošteva človekove pravice in temeljne svoboščine in ali se res upošteva Zakon o kazenskem postopku (192. člen). Če je temu tako, potem moram povedati to, da mi drugega ne preostane kot, da začnem gladovno stavkati. Čakam še na presojo Ustavnega sodišča.
Preprosto mi drugega ne preostane, saj mi ne dovolijo, da bi se branil s prostosti ( lahko bi mi izrekli prepoved približevanja), ne dovolijo mi bolj pogostih stikov s soprogo in otroci, ne dovolijo mi daljših obiskov, ki jih mnogi imajo, ne dovolijo mi intenzivnega zdravljenja, ne dovolijo mi, da bi skrbel za invalidno mamo in svojo družino.
Odvzeli so mi pravico biti poslanec Državnega zbora, Član Občinskega sveta Sežana in nimam osebnega dohodka.
Prav nič nikogar ne zanima, da mi je policija vzela moj denar (to sem sodišču dokazal), ne zanima nikogar, da je Marjan Mikuž prevaral mojo taščo za 404.000,00 EUR. Prav tako sodišča ne zanima, da je policija opustila pregon po uradni dolžnosti – to je njena osnovna naloga- za številna kazenska dejanja zato, da bi zaščitila svojega tajnega sodelavca, ki pa ima na vesti več kaznivih dejanj. Prav tako se ne želi preveriti mojih navedb na zaslišanju – z mano se ne komunicira in se me intenzivno ignorira.
Kje smo Spoštovani? Je to Slovenija? Slovenija za katero sem se srčno boril!
Sem poslanec Državnega zbora Republike Slovenije in se me obravnava kot najhujšega terorista.
Zakaj g. Mikuž ni priprt, a ni storilec tudi on  Ali je vzrok v tem, da je kot tajni policijski sodelavec zaščiten? Kako se lahko isti človek pojavlja v več vlogah: je priča, je storilec, je tajni sodelavec policije in da je slika popolna je še prijavljitelj? Zakaj se zoper njega ne ukrepa po uradni dolžnosti: v primeru prevare, utaje davkov, nezakonitega vodenja podjetij in osebnega okoriščanja – vse to je policiji, tožilstvu in sodišču popolnoma jasno.
Sodišče sem prosil, da mi pove do kdaj bo trajal moj pripor in kdo bo odgovoren za zmoto ko bo ugotovljena ? Želel bi vedeti ime in priimek! Če se sprejema enostranske odločitve naj mi pove osebo, ki bo za to odgovarjala tudi finančno. Veste, ko delavec v neposredni proizvodnji stori napako po Zakonu o delavnih razmerjih za to napako tudi plača in je to označeno kot kršitev pogodbe.
Zaradi neupravičenega priprtja in nepravilnih postopkov je država izplačala na milijone EUR odškodnin – nihče ni odgovarjal (natančno 5,8 mio EUR).
In nenazadnje, v Državnem zboru RS, če mi ne bi odvzeli pravico biti poslanec, bi odpadlo vrsta procesnih problemov. Občina Ankaran bi že obstajala in ne bi bilo potrebno tratiti časa in denarja davkoplačevalcev s ponovno sejo. Sam bi spoštoval ustavno in referendumsko voljo ljudi. Je pa jasno v tem primeru, da gre za interese posameznikov, ki so (kot poročajo) prejeli tudi podkupnine.
Lahko bom priprt ali zaprt s konstruktom vseh udeleženih, vendar to ne bo ustavilo moje vojne, da Splošna plovba postane zopet slovenska. To je dejansko vzrok, da sem priprt. O usodi Splošne plovbe presoja Sodišče v Kopru v prid Splošne plovbe oz. njenega vodstva, ki je tudi v posrednem lastništvu družine Velkavrh. Trudijo se tudi na tožilstvu saj se je angažirala celo ga. Barbara Brezigar (o tem govori na sestanku Pahor-Brezigar-Zalar) ker se preprosto ne sme izvedeti kdo vse je bil udeležen pri dobičku.
Smo v času ko vladajoča koalicija zapira poslance in po sodiščih imajo opravka z bivšimi ministri. Sem prvi poslanec, ki je nezakonito priprt v drugem mandatu mojega dela v Državnem zboru RS. Verjemite mi, da marsikaj vem in poznam tudi kdo je kdo in s kom in zakaj.
Vzrok mojega pripora torej ni samo v izmišljeni zgodbi, veselju mladega inšpektorja, ki je dobil obljubo ministrice in direktorja policije po napredovanju, če bo dobro speljal konstrukt priprtja poslanca Prijatelja. Vzroki so globlji – sodišče pa je zgolj orodje. Stalno se vrši pritiske na opozicijo. Večkrat je bil na sodišču in policiji Janša, Jelinčič, sedaj se sodi dr. Simonitiju. Ministri in ministrica koalicije, ki so vpleteni v različna lažniva in koruptivna dejanja ter koalicijski poslanci, ki imajo po več kazenskih primerov pa so nedotakljivi in se jih ne sme ne zamenjat ne preganjat.
Se bo pa pokazalo kdo ima prav tako, da z maltretiranjem lahko nadaljujejo! Dejstvo je, da je aktivist LDS protipravno pridobil več kot 100 mio EUR in je na prostosti. Dejstvo je, da je Frederika Kresal domnevno oškodovala proračun za 300.000 EUR in se policija in tožilstvo ne ukvarja z njo in ne z zgoraj omenjenim primerom. Zaščitena je tudi družina Vovk (MIP Nova gorica) saj je to volilni okraj predsednika Vlade. Ker sem resno, glasno in jasno opozarjal na te probleme, kot poslanec Državnega zbora, je to tudi vzrok mojega pripora oz. uporaba najhujšega možnega ukrepa.
Kjer je volja je tudi rezultat in sam voljo imam. Čeprav so nekateri uporabili vsa sredstva zakonska in celo taka, ki jih zakon ne dovoljuje vemo, da bo tega enkrat konec.
Oprostite, ampak o tem bom obvestil medije in Svet Evrope saj mi časa počasi primanjkuje. Ustavna pritožba je v teku prav tako tudi postopek zoper nezakonito vodene postopke v času preiskave in pripora tako, da se ne bojte ne bom odnehal.
Sporno je tudi obravnavanje Vrhovnega sodišča v zvezi z drugo pritožbo, saj je bil odgovor na pritožbo dan po tem ko je SNS izjavila, da g. Šorlija ne bo potrdila za predsednika Vrhovnega sodišča. V odgovoru je podpisan prav g. Šorli. Ta spoštovani sodnik o isti zadevi drugič različno razsoja kot prvič.
Na koncu pa še to. Glede pravne prakse – sojenje goljufom –zadnji primer jasno kaže, da g. Mikuž ne bo odgovarjal za svoja dejanja – on dolguje različnim osebam veliko več denarja kot dolgujejo goljufi iz Celja (Punkelj - Perčič)."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Srečka Prijatelja Marjana Mikuža Frederika Kresal Igor Bavčar Barbara Brezigar Pahor Zalar Janša Jelinčič Simonitiju Vovk Šorlija Punkelj Perčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Srečko Prijatelj iz pripora: Moja žena je na antidepresivih!