objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Četrtek, 13. maj 2010 ob 08:31

Križanke bodo vibrirale za kri, prideš tudi ti?!
Za življenje gre. Prideš? Križanke bodo vibrirale za kri, pridi tudi ti! Prihodnji ponedeljek Križanke bodo vibrirale za kri, pridi tudi ti!
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Spletni portal www.pozareport.si se pridružuje humanitarni akciji zbiranja sredstev za tipizacijo krvi in vas vabi, da se akciji pridružite tudi vi. V ponedeljek, 17. maja 2010 ob 19. uri se bo v ljubljanskih Križankah odvijal dobrodelni koncert za tipizacijo krvi darovalcev kostnega mozga. Zbrani denar ne bo le pomagal osebam, ki so zbolele za rakom ali levkemijo, temveč bo obvaroval tudi prihodnost trenutno zdravih ljudi.
Ko se zgodi nekomu, ko se zgodi bližnjemu, ko se zgodi tebi. Sprva šok in nato vprašanje, kako lahko pomagamo? Presaditev kostnega mozga je za mnoge edina rešitev. V sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino je bila izpeljana akcija zbiranja vzorcev krvi, na katero se je odzvalo 328 darovalcev. Sledila je neverjetna novica, da na analizo sicer že čaka skoraj 5.000 vzorcev različnih darovalcev. Nihče ne ve, če kateri od njih lahko reši tiste, ki krvavo potrebujejo pomoč in čakajo na možnost življenja.
Dejstvo je, da vsak, ki je ali pa še bo zbolel za rakom ali levkemijo, bo moral sam plačati analizo oziroma tipizacijo vzorca krvi. Enkratna analiza pa stane 146 evrov. Ironično in žalostno, naša zdravstvena blagajna tega zalogaja žal ne premore. Humanitarno društvo Pobuda namerava zbrati sredstva, s katerimi bo lahko narejenih čim več analiz vzorcev. Ti bodo vključeni tudi v Bone Marrow Donors Worldwide (BMDW), register 43-ih držav sveta, kar pomeni, da življenje lahko rešimo mnogim.
Zato se je humanitarno društvo Pobuda odločilo organizirati koncert, katerega izkupiček od prodaje vstopnic bo v celoti namenjen pokrivanju stroškov krvne analize. Cena vstopnice se giblje od 19 do 25 evrov, na voljo pa so na prodajnih mestih Eventima (Hala Tivoli, City Park, Petrol servisi, Križanke, Big Bang), www.eventim.si, www.napovednik.com, www.vstopnice.com, www.dogaja.se in pred začetkom koncerta v Križankah. Nastopili bodo 6-Pack Čukur, Magnifico, Hamo in Gal, NON, Omar Naber, Alya, Andraž Hribar, DJ Monday in drugi. Celoten dogodek bo povezoval Denis Avdić. Vsi nastopajoči so se odpovedali honorarjem za nastop. Križanke pa je brezplačno odstopil župan Ljubljane Zoran Jankovič in s tem dejanjem bo pripomogel k uspešnosti akcije. Gre za življenja. Pridi!
$x1$

DOBRODELNI KONCERT za TIPIZACIJO KRVI DAROVALCEV KOSTNEGA MOZGA - YouTube

Pridite na koncert 17. maja v Križanke, štart ob 19h. Kupite Karto in pridite!!!! Za dober namen, pa še lepo se bomo imeli!!!! Denar od prodanih vstopnic bom...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Magnifico omar naber Alya andraž hribar denis avdič zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Križanke bodo vibrirale za kri, prideš tudi ti?!