objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 12. maj 2010 ob 06:47

Vendarle: Drago Kos se bo Kresalove in Pogačarja lotil prihodnji teden
Komisija za preprečevanje korupcije naj bi odločitev glede zadeve NPU sprejela na prihodnji seji, Kos pa govorice, da naj bi ga mikal stolček državnega sekretarja za MNZ, menda prvič sliši
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Drago Kos in njegova Komisija za preprečevanje korupcije naj bi odločitev glede zadeve NPU (razvpiti najem stavbe na Dimičevi 16 za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada in podpis pogodbe med ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal ter Igorjem Jurijem Pogačarjem, lastnikom družbe Ram Invest in družinskim prijateljem Kresalove ter odvetnika Mira Senice) sprejela "predvidoma na naslednji seji komisije, ki bo prihodnji teden," nam je dejala Barbara Fürst, tiskovna predstavnica Kosove komisije.
Zakaj Drago Kos nenormalno dolgo vleče odločitev komisije glede zadeve NPU, ni znano, so se pa že prej pojavile govorice in nikoli demantirani medijski zapisi, da naj bi Kos, zaradi nekaterih osebnih interesov, povezanih z njegovo nadaljno kariero, z odločitvijo komisije počakal vsaj do konca interpelacije zoper ministrico Kresalovo. No, vsaj del teh zakulisnih informacij se je že izkazal za točne. Zdaj je namreč spet slišati govorice, da naj bi nekdanjega kriminalista Kosa mikal stolček državnega sekretarja za Ministrstvu za notranje zadeve, po odhodu Gorana Klemenčiča, ki mesto državnega sekretarja zapušča konec tega meseca. Kos sicer trdi, da za to sliši prvič, toda toda spomnimo, Kos je še donedavnega zanikal, da naj bi slišal za govorice, da se poteguje za direktorja NPU, kasneje pa je te govorice ne samo priznal, celo sam jih je razširjal na tiskovni konferenci Komisije za preprečevanje korupcije, kjer je novinarjem med vrsticami prodajal pogoje, pod katerimi bi bil pripravljen prevzeti vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada.
Po drugih informacijah naj bi Katarina Kresal za novega državnega sekretarja imenovala enega izmed svojih absolutno zvestih kadrov, saj si tako imenovanih neodvisnih strokovnjakov v nastali situaciji verjetno res ne more privoščiti. Na ministrstvu in policiji namreč Kresalova uživa vedno manj podpore, zato ob sebi potrebuje državnega sekretarja, ki mu lahko brezpogojno zaupa. Drago Kos (mandat na čelu komisije mu poteče konec letošnjega leta), pa bi za Kresalovo zagotovo pomenil nevarno kadrovsko tveganje.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drago Kos Katarino Kresal Jurijem Pogačarjem Mira Senice Barbara Fürst Gorana Klemenčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

Četrtek, 19. marec 2015 ob 08:29


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vendarle: Drago Kos se bo Kresalove in Pogačarja lotil prihodnji teden