objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 4. maj 2010 ob 06:23

Drama na radiu Hit: Tina Gorenjak mislila, da je Stane Cencelj bogatejši
Na domžalskem radiu Hit odpuščanja novinarjev, plače komaj rešujejo s krediti, radio Capris naj bi prodali Italijanom
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Medijsko-estradno sceno in prijazne tabloidne revije že nekaj tednov "pretresa afera" Staneta Cenclja, lastnika domžalskega radia Hit in koprskega radia Capris, in celjske igralke ter starlete Tine Gorenjak, ki menda še komaj krpata njuno intimno zvezo. Sprla naj bi se zaradi Cencljeve poti na eksotično Tajsko, ker zraven ni vzel Gorenjakove (čeprav je šlo za neke vrste Hitov sindikalni izlet), toda razlogi naj bi bili globji, trdijo naši viri. Gorenjakova naj bi napačno izračunala, da je Cencelj bogatejši (bolj nalovdan), kot je v resnici, zdaj pa išče neke razloge, da bi ga zapustila. Sicer že ves čas živita ločeno, ona v Celju, on pa v Domžalah.
Stane Cencelj pa nima težav samo z Gorenjakovo, ampak tudi z obema radijskimi postajama. Za Capris že nekaj časa išče kupca, toda pravega interesa ni. Menda se je ponujal nek Italijan, ki pa ni bil pripravljan plačati več, kot je Capris dejansko vreden – okoli pol milijona evrov.
Medtem se na Hitu vrstijo odpuščanja in težave s plačami. Tik pred prvim majem, mednarodnim praznikom dela, sta na cesti pristali novinarki Jelena Gavranovič in Staša Požun, namesto Cenclja pa ju je moral odpustiti Matej Špehar Racman, ker Stane Cencelj "ni imel toliko jajc, da bi stopil do punc," piše v anonimki o najnovejših dogajanjih na radiu Hit, ki smo jo prejeli v naše uredništvo. Gavranovičevo naj bi Špehar odpustil kar na delovnem mestu, in to v petek dopoldne, tik pred prazniki. No, Jelena Gavranovič ima vsaj dodatno službo v najbolj znanem ljubljanskem fitnes in wellnes centru Sunny, kjer poleg dela na recepciji vodi še Sunny Caffe.

Po naših informacijah naj bi bil radio Hit v hudih finančnih težavah, denarja za plače ni, Cencelj pa naj bi to komaj reševal z bančnimi krediti. Slabe razmere na radiu naj bi sicer uredil "pohlevni povratnik" Matej Špehar Racman, ta pa po navedbah naših virov v glavnem skrbi zase in služi preko Facebooka (kjer ima celo vrsto komercialnih skupin, od Big Banga do Ikee), zato mu je za radio bolj ali manj vseeno. Namesto novinarjev je Matej Špehar "pripeljal prostovoljce, ki delajo brez pogodb in menda celo zastonj, zato naj bi se na radiu bali davčne inšpekcije." Lastnik radia Stane Cencelj pa naj bi nekaterim Hitovim zvezdnikom dolgoval precej denarja, moderatorju Robertu Pečniku Pečotu, denimo, menda celo 20 tisoč evrov.
Stane Cencelj nam je po objavil članka povedal naslednje: "Radio Capris ni naprodaj, saj je trenutno daleč najbolj poslušana in uspešna komercialna radijska postaja na primorskem koncu. Je pa res, da je bilo kar nekaj povpraševanja, dobil sem najmanj štiri klice ponudnikov, ki so radio res hoteli kupiti. Dva od njih sta bila Italijana. Seveda se zares dobre ponudbe kot poslovnež ne bi branil, kar sem vsem tudi pojasnil. Do resnejših pogovorov pa ni prišlo z nobenim od njih. Dodal bi še to, da je stanje radia Hit povsem normalno in primerno v danih razmerah na slovenskem  trgu, kreditov pa nismo jemali in jih nimamo. O odpuščanjih, ki naj bi se po vašem pisanju zdaj redno dogajala, pa le toliko: ene honorarne sodelavke, ki je imela manjši obseg dela, zaradi delno spremenjene programske sheme res nismo več potrebovali, druga pa bo le premeščena na drugo delovno mesto in bomo z njo še sodelovali."
V svojo prvo večjo zakulisno vojno na Kanalu A pa se je spustil hitovec in novopečeni urednik oddaje Sveta na Kanalu A Gregor Trebušak. Kot urednik in voditelj oddaje se je uprl vrnitvi Lili Žagar na mesto voditeljice Sveta, menda prevsem zato, ker Trebušak pač ne prenese Marka Potrča. Proti nekdanjemu kolegu Potrču je Trebušak javno bruhnil tudi prejšnji teden, ko je bil intervjuvanec Hitove budilke.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Staneta Cenclja Tine Gorenjak elena Gavranovič Staša Požun Matej Špehar Racman Robertu Pečniku Pečotu gregor trebušak Lili Žagar Marka Potrča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Drama na radiu Hit: Tina Gorenjak mislila, da je Stane Cencelj bogatejši