objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 27. april 2010 ob 07:38

Kresalova s privatnim letalom na Pandurjevo premiero v Berlin
Ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS ter odvetnik Miro Senica z najetim letalom in družbo odfrčala v Berlin
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal je v soboto odpotovala v Berlin, na premiero najnovejše predstave slovitega mariborskega gledališkega režiserja Tomaža Pandurja Simphony off Sorrowfull Songs (v prevodu Simfonija otožnih skladb). Kresalova, odvetnik Miro Senica in njuna - zaenkrat še skrivnostna - ožja družba so v Berlin odfrčali z najetim zasebnim letalom ljubljanske družbe Linxair; po premieri v berlinski državni operi, kjer so imeli zakupljeno prestižno ložo, naj bi noč prebili v enem izmed najbolj luksuznih berlinskih hotelov, na letališče Brnik pa se z letalom vrnili v nedeljo popoldne. Linxair je sicer tudi uradni avio prevoznik Ministrstva za notranje zadeve.
Petra Škofic, svetovalka za odnose z javnostmi, nam je sporočila, da je "šlo za zasebno pot ministrice, polet in bivanje pa sta plačana z lastnimi sredstvi." Kdo so bili gostje Katarine Kresal in Mira Senice, Škoficeva ni želela povedati.
Eden izmed znanih slovenskih poslovnežev, ki naj bi bil tudi v letalu, nam je to zanikal, na naše vprašanje, kdo naj bi bil potemtakem s Kresalovo in Senico, pa duhovito in cinično pripomnil, da sta bila v letalu "zagotovo dva pilota, razen če ni Miro Senica tudi tam krmilo prevzel v svoje roke." Naši viri sicer trdijo, da naj bi imena oseb, ki so s Kresalovo in Senico odleteli Berlin, "pojasnjevala stare zgodbe in odpirala nove."

Tomaž Pandur je berlinsko predstavo na oder postavil s svojo že uveljavljeno ekipo. Koreografijo je naredil Ronald Savkovič, Livija Pandur je dramaturginja, scenarij je napisal Darko Lukić, za kostume pa je poskrbela Angelina Atlagić. Plesal je intendant berlinskega baleta in mednarodni zvezdnik Vladimir Malakhov, glas pripovedovalke pa je posodila slavna nemška igralka Hanna Schygulla. Po koncu predstave je Pandur s predstavo požel 20-minutne ovacije nabito polne dvorane; pravijo, da "so Slovenci, če ne celo Slovani, s Pandurjem prvič osvojili Berlin."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Tomaža Pandurja miro senica Petra Škofic Ronald Savkovič Livija Pandur Darko Lukić Angelina Atlagić Vladimir Malakhov Hanna Schygulla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kresalova s privatnim letalom na Pandurjevo premiero v Berlin