objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 21. april 2010 ob 06:26

Vasle bi rad vodil Polemiko, Gerič pa si želi Uroša Slaka
Programski svet RTV je imenovanje novega generalnega direktorja RTV Slovenija, predvidoma Marka Fillija, preložil na prihodnjo sejo, zaradi tožbe Marka Makaroviča
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Programski svet RTV Slovenija je imenovanje novega generalnega direktorja RTV Slovenija preložil na prihodnjo sejo, ki bo čez dva (4. maja), ker je eden izmed kandidatov, Marko Makarovič, ki so se prijavili na razpis, na delovno in socialno sodišče vložil tožbo zoper sklep komisije, da njegovo prijavo zavrže kot nepopolno. Makarovič je ob tem predlagal (kar smo včeraj že poročali), da sodišče z začasno odredbo do končne odločitve zadrži postopek imenovanja novega generalnega direktorja. Tako se je vsaj dvajsetim svetnikom zdelo smiselno, da se imenovanje direktorja prestavi do vročitve odločbe sodišča o začasni odredbi, da ne bi programski svet prišel v položaj, ko bi imenoval generalnega direktorja, sodišče pa bi naknadno ugotovilo, da je bil eden izmed kandidatov oškodovan pri obravnavi vloge. Edini kandidat za generalnega direktorja je Marko Filli, zdajšnji pomočnik direktorija za tehnično področje, investicije in inženiring, poleg Makaroviča pa sta se prijavila še Janez Sajovic in Miran Gorenjak.
Dosedanji generalni direktor in aktualni vršilec dolžnosti generalnega direktorja RTV Anton Guzej pa je na mesto vršilca dolžnosti direktorjev televizije in radia imenoval dosedanja direktorja Jožka Možino in Vinka Vasleta, ki bosta to delala do 30. avgusta oziroma do imenovanja njunih naslednikov. Direktorska mandata jim sicer potečeta 30. aprila.
Oba, Možina in Vasle, naj bi imela tudi "že zmenjeni" novi službi. Možina se vrača na mesto novinarja v informativni program, kjer itak zaposlen in bo delal dokumentarne oddaje, Vasle pa bi rad prestopil na televizijo in prevzel vodenje ponedeljkove oddaje Polemika. "Se pogajamo, vendar še ni dogovorjeno," pravi odgovorni urednik informativnega programa TVS Rajko Gerič. No, Geriča zanima tudi comeback Uroša Slaka, ki 20. junija zapušča Kanal A, vendar je Gerič samo predlagatelj novih zaposlitev, ne pa tudi podpisnik pogodb; te namreč podpisuje generalni direktor RTV, tega pa zdaj praktično ni.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Makarovič Marko Filli Janez Sajovic Miran Gorenjak Anton Guzej Rajko Gerič Uroša Slaka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vasle bi rad vodil Polemiko, Gerič pa si želi Uroša Slaka