objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 20. april 2010 ob 06:34

Bergant in Lampreht namesto Možine in Vasleta, Guzej pa na Pošto?
Edini kandidat je Marko Filli: programski svet RTV naj bi na današnji seji imenoval novega generalnega direktorja RTV
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Programski svet RTV Slovenija naj bi na današnji seji imenoval novega generalnega direktorja javne RTVS. Edini kandidat je Marko Filli, zdajšnji pomočnik generalnega direktorja za tehniko, investicije in inženiring. Toda imenovanje se zapleta zaradi posebne pogodbe dosedanjega generalnega direktorja oziroma vršilca dolžnosti generalnega direktorja Antona Guzeja (na sliki), ki naj bi mu omogočala vedejevstvo do konca avgusta.
Medtem ko je Filli edini kandidat, za katerega je razpisna komisija ocenila, da izpolnjuje predpisane pogoje, je Marko Makarovič, eden izmed preostalih prijavljenih na razpis, 13. aprila na ljubljansko delovno in socialno sodišče že vložil predlog za izdajo začasne odredbe, ki naj bi onemogočila nadaljni postopek izbire generalnega direktorja ter Makaroviča vrnila med kandidate. "Saj nismo otroci," pravi Makarovič, "jaz se že ne bi prijavil, če ne bi izpolnjeval vseh pogojev." Makarovič je tudi prepričan, da ima več znanja in izkušenj pri vodenju velikih sistemov kot Filli, toda sodišče se glede začasne odredbe še ni odločilo.
Predsednik programskega sveta Jernej Pikalo je za naš portal povedal, da sporno pogodbo med Guzejem in prejšnjim predsednikom programskega sveta Stanetom Grando pozna, čeprav posebne primopredaje med njim in Grando ni bilo. Je pa Pikalu žal, da programski svet ne more izbirati med več kandidati; kar zadeva Makaroviča, Pikalo ve, da je šel na sodišče, toda po njegovih informacijah je Makarovič na razpis za generalnega direktorja oddal nepopolno prijavo. Pikalo še pravi, da ne ve, ali bo Filli danes izbran ali ne. Po nekaterih informacijah naj bi bil Filli, ki prihaja iz Primorske in je pripadnik italijanske manjšine, povezan z ministrom za promet in podpredsednikom Socialnih demokratov Patrickom Vlačičem, medtem ko naši viri blizu ministra Vlačiča temu ne verjamejo.
Anton Guzej naj bi programskemu svetu predlagal tudi imenovanje vršilcev dolžnosti direktorja TV Slovenije in Radia Slovenije. Možno je, da bo Guzej (Jerneju Pikalu prejšnji teden ni hotel zaupati, koga ima v mislih) predlagal sedanjega direktorja Jožeta Možino (Guzej in Možina naj bi bila zadnje čase sicer sprta) in Vinka Vasleta, drugi pa pravijo, da bo Guzej forsiral športnega novinarja Igorja E. Berganta (TVS) in Miho Lamprehta (ki je že bil direktor radia), saj sta neprimerno bolj po volji vladajoči koaliciji. Naši viri še trdijo, da naj bi Guzej po koncu mandata dobil službo svetovalca uprave na Pošti Slovenije, kamor naj bi ga spravil generalni direktor pošte Aleš Hauc.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Filli Antona Guzeja Marko Makarovič Jernej Pikalo Stanetom Grando Patrickom Vlačičem Jožeta Možino Vinka Vasleta Igorja E. Berganta Lamprehta Aleš Hauc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bergant in Lampreht namesto Možine in Vasleta, Guzej pa na Pošto?