objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Petek, 9. april 2010 ob 10:07

Marko Potrč se je zaradi Travna moral zagovarjati pred kriminalisti
Bivši voditelj Sveta na Kanalu A je začuden nad Travnovo reakcijo po njegovi odstavitvi, saj meni, da drugim očita tisto, kar je počel sam
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je vodstvo Pro Plusa čez noč odpustilo urednika oddaje Svet na Kanalu A Bojana Travna, je to v javnosti sprožilo različna mnenja. Svoj komentar k aferi je zdaj za revijo Story podal Marko Potrč, nekdanji voditelj Sveta, ki ga je ravno Traven čez noč brcnil iz službe. Pravi, da ga preseneča Travnov odziv na to, kar se je zgodilo. "Moji občutki so različni. Nikomur ne želim nič slabega, tudi Bojanu ne. Me pa preseneča njegov odziv na to, kar se je zgodilo. Tudi sam ni ravnal drugače, ko je šlo za odslavljanje ljudi. A konkretno lahko seveda govorim le o svoji izkušnji in tudi moj odhod je bil vse prej kot lep. Bojan mi je takrat od danes na jutri prepovedal delati," je dejal. Potrč, zdaj voditelj na Radiu1, je razkril, kdaj in zakaj so se začeli konflikti med njim in bivšim urednikom omenjene oddaje. Njun odnos se je začel krhati, ko se je uprl, da ne bo več podajal stvari, ki niso preverjene, in hodil zaradi tega po sodiščih. Ampak, kot trdi Potrč, dejstva urednikov takrat niso zanimala. Kot je dejal, so jih v redakciji, tudi njegovo partnerico in takratno voditeljico Lili Žagar, večkrat zasliševali kriminalisti. Vsakič znova jim je namreč moral razlagati, da ni on nad uredniško politiko. To je bil njegov večji konflikt s Travnom. Ta pa mu je dal na izbiro, ali bo tako, kot on reče oziroma dnevni urednik, ali pa lahko gre. Ampak kot pravi Potrč, niso bile vse zgodbe slabe, odkrili so tudi kar nekaj afer, in za to ima zasluge celotna takratna ekipa, tudi Bojan Traven. Prav tako Potrč ne razume Travna, ko gre za vprašanje svobode govora. Ko je sam enkrat v nekem intervjuju omenil, da ga veseli tudi radio, je moral takoj k Travnu na zagovor. Dobil je prepoved govoriti o tem, dokler dela z njim na televiziji. Potrč meni, da v Travnovem primeru ni šlo za svobodo govora, ampak precej hudo obtožbo, saj je obtožil Pro Plus, da je politično skorumpiran. Sam trdi, da dokler je delal na Svetu, hujših političnih pritiskov ni doživel. O novem uredniku Sveta Gregorju Trebušaku pa je Potrč dejal, da mu želi vse najboljše, ampak je po njegovem mnenju za tako mesto še mlad in bi morda potreboval kakšno izkušnjo več, vendar pa je zagnan, motiviran in sposoben.
Samo dva dni po Travnovem odhodu in le en dan po pisni odpovedi Uroša Slaka pa je na pogovor na Kanal A prišla Lili Žagar, o čemer smo na našem portalu že pisali. Njen partner je to potrdil, toda pravi, da odločitve še ni sprejela. Glede tega, ali se tudi sam dogovarja za vrnitev v oddajo, pa je povedal: "O moji vrnitvi nismo govorili, trenutno sem tudi v neki drugi zgodbi. Vendar nikoli ne reci nikoli ..."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojana Travna Marko Potrč Lili Žagar Uroša Slaka

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Marko Potrč se je zaradi Travna moral zagovarjati pred kriminalisti