objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 8. april 2010 ob 07:08

Simič pravi, konec je temperamentnega vodenja nogometne zveze
Včeraj na Brdu šef slovenskega nogometa Ivan Simič gladko dobil zaupnico
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Na včerajšnji seji skupščine Slovenske nogometne zveze Slovenije je predsednik zveze Ivan Simič gladko dobil zaupnico. Od 26 prisotnih delegatov na Brdu pri Kranju ga je podprlo 21 delegatov, proti jih je bilo samo pet.
Spomnimo, Simič, ki se je na funkcijo predsednika nogometne zveze zavihtel februarja 2009, je odstopno izjavo podal zaradi ostrih kritik slovenskih reprezentantov na njegov "lik in delo." Nogmetaši na čelu s kapetanom reprezentance Robertom Korenom so se z Ivanom Simičem sprli v začetku marca (o tem smo ekskluzivno poročali na našem portalu), zaradi denarja, ki naj bi ga reprezentantje dobili za uvrstitev in igranje na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.
Ivan Simič je v svojem govoru na Brdu pri Kranju povedal, da se mu je zdelo logično in pravilno, da o njegovem nadaljnjem delu na vrhu nogometne zveze odločajo tisti, ki delajo v nogometu, se pravi delegati skupščine NZS. Simič je poudaril, da zveza od njegovega prihoda posluje transparentno, da bo njegovo dosedanje trinajstmesečno delo že čez dva tedna ocenjeno na letni skupščini in da se bo "po svetovnem prvenstvu odpovedal plačani funkciji predsednika zveze." Po koncu glasovanja pa je Simič še dodal: "Zaupnica mi je bila dana, tako da življenje teče naprej. Nadaljeval bom svoje delo z obstoječo ekipo. Zagotovo pa se je z današnjim dnem končalo določeno obdobje, lahko bi rekel temperamentnega vodenja zveze. To je bilo obdobje sprememb in reorganizacije; postavili smo temelje za naprej, na primer s pravilnikom o nagrajevanju igralcev. Zagotovo bo prihodnje obdobje vodenja zveze veliko bolj umirjeno." Skupščina NZS se je končala po dobri uri, saj razen delegata iz Murske Sobote Tuga Frajmana, ki si je vzel nekoliko več časa za kritiko Simiča, drugi delegati niso razpravljali in so raje svoje mnenje sporočili prek glasovnice.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Simič Robertom Korenom Tuga Frajmana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Simič pravi, konec je temperamentnega vodenja nogometne zveze