objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 30. marec 2010 ob 07:10

Odvetniki sporočajo: Miro Senica čisto nič kriv v aferi Baričevič
Odvetnik in življenski sopotnik ministrice za notranje zadeve ter predsednice LDS Katarine Kresal naj ne bi kršil Kodeksa odvetniške poklicne etike
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Miro Senica, razvpiti odvetnik in življenski sopotnik ministrice za notranje zadeve ter predsednice LDS Katarine Kresal ni kršil Kodeksa odvetniške poklicne etike, kakor mu je v prijavi, povezani s pravno sporno z vrnitvijo bulmastifov pokojnemu zdravniku Saši Baričeviču; tako je odločil izvršilni odbor Ljubljanskega območnega zbora odvetniške zbornice, kjer trdijo, da "odvetnik Miro Senica pri svojem delu in ravnanju v zadevi, ki jo navaja prijavitelj, ni storil nobene od dveh kršitev, ki se mu očitata v prijavi". Izvršilni odbor je ugotovil, da ni dokazov, da bi odvetnik kršil 8. člen Kodeksa odvetniške poklicne etike, ki opredeljuje, naj odvetnik pri svojem delu skrbi, da ohrani osebno čast in čast odvetniškega poklica. Ljubljanski odvetniki so prepričani, da prijava ne vsebuje konkretnih trditev ali dokazov, ki bi lahko vodili do sklepa, da je odvetnik kršil pravila kodeksa.
Jasno je, pravijo, da mora odvetnik za svojo stranko udejanjiti vse zakonsko dopustne možnosti in ukrepe. V konkretnem primeru po njihovem ni dokazov, ki bi lahko potrjevali, da je odvetnik Miro Senica prekoračil meje dopustnega. Senica ni kršil niti 9. člena kodeksa, ki opredeljuje, da mora odvetnik pri opravljanju nalog uživati zaupanje svojih strank, hkrati pa sodnih in drugih družbenih organov, pri katerih jih zastopa ter uveljavlja njihove pravice in koristi. Odvetnik je po njihovem uporabil v konkretnem postopku zakonsko dopustna orodja in sredstva, kar je bila tudi njegova dolžnost, pojasnjujejo.
Spomnimo, odvetniška zbornica je prijavo zoper Senico prejela sredi februarja. Anonimni prijavitelj je Miru Senici očital kršenje odvetniškega kodeksa in negativno vplivanje na ugled odvetniškega poklica. Senica naj bi kodeks kršil z neetičnim zastopanjem Saše Baričeviča, pa tudi tako, da je v komisijo, ki je odločala o vrnitvi bulmastifov, predlagal strica Katarine Kresal.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Katarine Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

Četrtek, 19. marec 2015 ob 08:29


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetniki sporočajo: Miro Senica čisto nič kriv v aferi Baričevič