objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. marec 2010 ob 08:00

Šok na RTV: Slovenija ima talent pregazila gledanost Maria Galuniča
Vodilni ertevejevci šokirani, čeprav meritvam AGB Nielsen menda ne verjamejo več
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Prva oddaja novega resničnostnega šova Slovenija ima talent (v nedeljo zvečer Pop TV) je dosegla naravnost fantastično gledanost: v ciljni skupini 18-49 let je bil rejting 24, delež vseh gledalcev pred malimi ekrani pa neverjetnih 58 odstokov. Po navedbah Pro plusa to pomeni tri odstotne točke več, kot je bila najvišja gledanost Kmetije slavnih, in primerljivo gledanost z odločilno nogometno tekmo med Slovenijo in Rusijo v Mariboru. S tolikšno rekordno gledanostjo je Slovenija ima talent deklasirala oddajo Spet doma (na prvem programu TV Slovenija), čeprav je Mario Galunič v goste povabil prvo ligo za tipične slovenske nedeljske gledalke in gledalce – smučarsko Tino Maze in pevko Saško Lendero. Kljub temu je Galunič svojo gledanost povlekel le do rejtinga 15. Na sliki so člani žirije, ki izbirajo slovenski talent, Branko Čakarmiš, sicer programski direktor Pro plusa, Lucienne Lončina in Brane Kastelic.
Fantastična gledanost oddaje Slovenija ima talent je vodilne na RTV dobesedno šokirala. Po drugi strani pa telemetriji (meritvam gledanosti televizijskih programov), ki jo v Sloveniji izvaja AGB Nielsen Media Research, že nekaj časa ne verjamejo (pre)več, je slišati iz RTV, saj naj bi bilo vodstvo podjetja AGB Nielsen medijske raziskave d.o.o. personalno povezano z nekaterimi vodilnimi Proplusovci (solastnica podjetja Janja Božič Marolt, tudi direktorica Mediane, igra namreč golf s Pavletom Vrabcem, generalnim direktorjem Pro plusa, prej pa je golf igrala z bivšim direktorjem Marijanom Jurencem, in prijateljuje s Tomažem Perovičem, direktorjem in urednikom informativnega programa Pop TV), čeprav uradno na to temo nočejo dajati izjav.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mario Galunič Tino Maze Saško Lendero Branko Čakarmiš Lucienne Lončina Brane Kastelic Janja Božič Marolt Pavletom Vrabcem Marijanom Jurencem Tomažem Perovičem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šok na RTV: Slovenija ima talent pregazila gledanost Maria Galuniča