objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. marec 2010 ob 07:02

Je Kresalova diktirala aretacije: prevara, zarota ali diskreditacija?!
Zmago Jelinčič Plemeniti zahteva izredni nadzor ministrstva za notranje zadeve in policije
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti je v tedniku Repoter obelodanil (domnevne) izpise elektronske pošte z ministrstva za notranje zadeve, ki naj bi dokazovali, da sta ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in državni sekretar Goran Klemenčič "zelo vpletena" v aretacijo poslanca SNS Srečka Prijatelja in preiskavo Jelinčiča ter zdaj že nekdanjega ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika. Gre za mejle med Kresalovo in "Gorazdom" Klemenčičem (ne Goranom, čeprav je iz vsebine elektronske razvidno, da naj bi šlo za državnega sekretarja), za katere Jelinčič pravi, da "ne ve, ali so verodostojni," zato je že zaprosil parlamentarno komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, da to preveri.
Takoj po izidu ponedeljkovega Repoterja se je oglasila ministrica Katarina Kresal, ki je preko Petre Škofic, svetovalke za odnose z javnostmi na ministrstvu za notranje zadeve, sporočila, da je "objavljeno dopisovanje v celoti izmišljeno in se nikoli ni zgodilo. Že samo dejstvo, da poslanec Jelinčič pove, da ne ve, če je dokument pristen, potem pa ga vseeno v celoti navede, kaže, kaj je namen celotne zgodbe. To je z vedno novimi lažmi diskreditirati ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal. Očitno je v slovenskem političnem obračunavanju s Katarino Kresal dovoljeno res popolnoma vsako sredstvo, tudi ponarejeni dokumenti."
Včeraj dopoldne pa se je v poslanki skupini SNS pojavil javnosti neznani državljan G.M. (ime in priimek ter kontaktna telefonska številka so znani uredništvu), ki je Zmagu Jelinčiču dostavil tudi fotografije računalnika v lasti ministrstva za notranje zadeve, iz katerega naj bi bila poslana sporna elektronska pošta, vključno s kopijo kodne nalepke tega računalnika, resda slabe vidljivosti. Vsa omenjena dokumentacija se nahaja na posebnem CD zapisu, kasneje pa smo jo uspeli pridobiti tudi mi.
G.M. nam je povedal, da je dokumentacijo pridobila njegova prijateljica, zaposlena na ministrstvu za notranje zadeve, ki je to pripravljena potrditi tudi na sodišču. Vse to je G.M., ki naj bi bil sicer samo "posrednik ali kurir," zaupal tudi Aleksandru Čeferinu, odvetniku Zmaga Jelinčiča. G.M. nam je še dejal, da nam bo v kratkem dostavil tudi požigosane kopije dokumentirane elektronske pošte, kar naj bi še dodatno dokazovalo pristnost zapisov. Zakaj naj bi državni sekretar za notranje zadeve Goran Klemenčič, mož znane ljubljanske odvetnice Nine Zidar-Klemenčič, ministrici Kresalovi pisal kot "Gorazd.Klemencic@gov.si," ni jasno (možno je sicer, da gre za kakšno obveščevalno zaroto ali protiobveščevalno prevaro), sicer pa nek Gorazd Klemenčič dela na ministrstvu za finance in nima nobene zveze s policijo. Na ministrstvu za notranje zadeve pravijo, da je "policija ministrico za notranje zadeve in državnega sekretarja obvestila, da izvaja določena preiskovalna dejanja 9.3.2010 okoli 12.30, potem ko so bili minister in poslanca že pridržani. Kot vedno tudi tokrat nista bila obveščena o nobenih podrobnostih, kakor tudi nista dajala nobenih navodil policiji. Ministrica je o preiskavi obvestila le predsednika vlade Boruta Pahorja." Kar se tiče policijske operacije in aretacije poslanca Prijatelja, je še posebej zanimiv tisti del elektronske pošte, kjer piše, da naj "Janko (Goršek; op.p.) preko svojih vez obvesti Pro plus (Pop TV in Kanal A, op.p)." Tik pred prijetjem Prijatelja so se v Solkanu(?!) res pravočasno znašle televizijske kamere in nekateri fotografi, kar je vsaj nenavadno.
Zmago Jelinčič Plemeniti je po srečanju z G.M. na parlamentarno komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb naslovil novo pismo, kjer ponovno zahteva izredni nadzor na ministrstvu za notranje zadeve in generalni policijski upravi. Še posebej pa nadzor službe generalnega direktorja policije Janka Gorška in uprave kriminalistične policije. Jelinčič je komisiji dostavil celotno dokumentacijo, ki jo je prinesel G.M., zaradi varovanja osebnih podatkov vira pa Jelinčič, tudi sam član komisije, zahteva, da "dokumentov na CD zapisu komisija nikomur in nikdar ne pošilja po elektronski pošti." Če bo komisija dokumente tiskala, predsednik SNS Jelinčič zahteva, da se podatki o izvoru, ki so na vrhu vsakega dokumenta, obvezno izbrišejo.
Mimogrede, ministrica in predsednica LDS Katarina Kresal je sobotno popoldne preživela v restavraciji Kaval blizu Šmarne gore, skupaj z odvetnikom Mirom Senico in poslovnežem Tomažem F. Lovšetom, lastnikom Diners Slovenija in kandidatom za novega predsednika Smučarske zveze Slovenije. Naši viri pravijo, da so jedli preste in pili šampanjec, Kresalova in Senica pa sta se pripeljala z audijem A8, službenim vozilom ministrice, medtem ko je bil Lovše s črnim mercedesom razreda S.

Iz odvetniške pisarne Nine Zidar Klemenčič so nam po objavi članka, na podlagi pooblastila Gorana Klemenčiča, posredovali naslednje sporočilo:
"Goran Klemenčič Katarini Kresal ne piše kot Gorazd Klemenčič. Goran Klemenčič, državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve nima elektronskega naslova na ime gorazd klemenčič in ni niti avtor niti prejemnik elektronskih sporočil, ki jih povzemate na vašem spletnem portalu. Goran Klemenčič je državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve, vse njegovo delovanje je usmerjeno v spoštovanje ustave in zakonov in izvrševanje njegovih zakonsko določenih pooblastil in pristojnosti. Naša stranka bo zato zoper osebo, ki je v javnosti razširjala ponarejena elektronska sporočila z namigovanji, da gre za elektronsko komunikacijo naše stranke, uporabila vsa razpoložljiva kazenskopravna in civilnopravna sredstva. Takšne osebne diskreditacije si namreč ne bo dovolila. Glede na zapisano v reviji Reporter gre za gospoda Zmaga Jelinčiča Plemenitega.  Avtorji diskreditacije so svoje amaterstvo razkrili že s tem, ko niso preverili niti pravega elektronskega naslova oziroma imena in naravnost smešno je kako sedaj operirajo s tem, da ima naša stranka dva imena. Kot pravi naša stranka vse skupaj deluje tragikomično v stilu 'ujetega Zmaga tožba'.
Zapisi o tem, da je naša stranka pošiljala navedena elektronska sporočila so tako čista laž, prav tako pa so za našo stranko izjemno žaljivi in zato vas prosimo, da njen odziv objavite na vaši spletni strani."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zmago Jelinčič Plemeniti Katarina Kresal Goran Klemenčič Srečka Prijatelja Milana Pogačnika Petre Škofic G.M. Aleksandru Čeferinu Nine Zidar-Klemenčič Boruta Pahorja Mirom Senico Tomažem F. Lovšetom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Je Kresalova diktirala aretacije: prevara, zarota ali diskreditacija?!