objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 17. marec 2010 ob 12:35

Knjiga o njuni poroki: Jerca Legan in Cvikl bi rada s poroko celo zaslužila
Precej nenavadno: knjigo Jerce Legan Cvikl, namenjeno bodočim mladoporočencem, bo izdala poslovna založba Planet GV
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Medtem ko generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl, ki počasi zapušča Pahorjevo vlado in odhaja za revizorja na Evropsko računsko sodišče v Luksemburg, novinarjem noče in noče pokazati računov za plačilo razvpite poroke z nekdanjo manekenko in antropologinjo Jerco Legan (spomnimo, zgodila se je lani septembra sredi protokolarnega objekta na Brdu, Cvikl pa je na tiskovni konferenci sam javno obljubil, da bo medijem pokazal vse račune, čeprav je kasneje začel bizarno trditi, da je enega od dveh računov plačala njegova tašča), poskuša Jerca Legan Cvikl njuno poroko spraviti v promet in z njo celo zaslužiti. Leganova in Cvikl sta z izdajo "poročne knjige" najverjetneje tudi taktično počakala, da bo Cvikl prestal torkovo zaslišanje pred odborom za proračunski nadzor v Evropskem parlamentu, da ne bi s tovrstnim tabloidnim medijskim pojavljanjem po nepotrebnem ogrozila njegovo imenovanje za revizorja in odhod v tujino, ki ga je Leganova sicer napovedala že lani.
Čez dva tedna bo namreč predstavila svojo knjigo z naslovom Za pr(a)vi korak, namenjeno bodočim mladoporočencem. V knjigi popisuje, kako "si zamisliti, načrtovati in izpeljati zaroko, poroko ter poročno potovanje." Knjiga naj bi bila izrazito praktična, menda z obilico idej, nasvetov in osebnih zgodb mladoporočencev, Leganova pa naj bi knjigi "vtisnila tudi nepozaben osebni pečat." Knjiga naj bi namreč nastajala ob načrtovanju njene poroke, ki je bila po mnenju Leganove "medijsko precej izpostavljena in zato organizacijsko še posebej zahteva." Avtorica se tudi že hvali, da je knjiga "izjemno estetsko dovršena ter zmes elegance in svežine." Tisti, ki bodo knjigo kupili, bodo zraven prejeli še beležnico z vsemi potrebnimi opomniki, vse skupaj pa naj bi bilo zapakirano v posebnem darilnem povoju.
Je pa zanimivo, da knjigo izdaja založba ljubljanska Planet GV, specializirana za poslovne knjižne edicije. Tiskovno konferenco ob predstavitvi knjige, ki bo 31. marca na Otočcu, bo vodila Gordana Sredojević Goga, odgovorna urednica tabloidne revije Obrazi; gre za revijo, kjer zakonca Cvikl popisujejo z neverjetno osladnimi članki (eni sicer pravijo, da jih piše kar Jerca sama), in revija, ki je ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal sporno razglasila za Politični obraz leta 2009.
(Bojan Požar)
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan M. Cvikl Jerco Legan Gordana Sredojević Goga Katarino Kresal (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Knjiga o njuni poroki: Jerca Legan in Cvikl bi rada s poroko celo zaslužila