objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 10. marec 2010 ob 19:51

Minister Pogačnik je že padel, Jelinčič in njegovi udrihajo čez Kresalovo
Borut Pahor: Ko gre za sum korupcije, je normalno, da minister odstopi, saj nima več potrebne avtoritete za vodenje resorja
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Minister za kmetijstvo Milan Pogačnik je danes dopoldne, točno ob 12.30, skupaj s predsednikom vlade in Socialnih demokratov Borutom Pahorjem stopil pred novinarje in povedal, da nepreklicno odstopa z ministrskega položaja. Takšen razplet smo na našem portalu napovedali že zgodaj zjutraj. Pogačnik trdi, da ni odstopil zaradi včerajšnjega pridržanja ali afere Baričevič, ampak zgolj zaradi pritiskov, ki se že poldrugi mesec vršijo nanj.
Pogačnik je na tiskovni konferenci dejal, da ne gre za korupcijo oziroma obljubo koristi, saj o ničemer še ni odločeno. "Ta zgodba je čista. Iz tega ne more izhajati nič." Njegova izjava po telefonu, ki so jo slišali kriminalisti, da je svoj del obljube izpolnil, se nanaša na pisni dokument ministrstva. Minister je predsedniku Slovenske nacionalne stranke Zmagu Jelinčiču Plemenitemu obljubil, da bo ministrstvo izdalo dokument o smernicah za spremembo namembnosti. Te sicer predvidevajo, da mora občina Murska Sobota zagotoviti nadomestna zemljišča, ki pa jih še ni. Kar zadevo afero Baričevič, pa je minister dejal, da na očitke pravnikov, ki se pojavljajo v medijih, ne bo odgovarjal. Vse, kar je zanj pomembno, je to, da upravni inšpekcijski nadzor ni pokazal nepravilnosti.
Premier Pahor pa je na tiskovni konferenci zatrdil, da želi, da se zadevam pride do dna, pri sumu korupcije ministra Pogačnika in aferi Baričevič. "Toda ko gre za sum korupcije, je normalno, da minister odstopi, saj nima več potrebne avtoritete za vodenje resorja," pravi Pahor. S tem se je strinjal tudi Pogačnik.
Na včerajšnje aretacije so se danes odzvali tudi v poslanski skupini Slovenske nacionalne stranke (SNS). "Z ogorčenjem opazujemo pritlehno podtikanje kriminalnih dejanj podkupovanja Zmagu Jelinčiču, vodji Poslanske skupine SNS in predsedniku Slovenske nacionalne stranke, ob čemer ocenjujemo, da v ozadju stoji stranka LDS in še posebej njena predsednica Katarina Kresal, ministrica za notranje zadeve," so zapisali v sporočilu za javnost. Po mnenju poslancev SNS gre za poskus diskreditacije Jelinčiča in ministra za kmetijstvo Pogačnika, kar naj bi počela ministrica za notranje zadeve in liberalnih demokratov LDS Katarina Kresal. Kresalova "postavlja dvome o pravnosti celotne države ter dokazuje da si lahko nekateri ljudje podredijo in zlorabijo celotno ministrstvo." Poslanci SNS v sporočilu poudarjajo, da je bilo "delo policije včeraj zelo korektno in profesionalno, vendar je človeka vseeno groza tega, kaj si nekateri samozvani izbranci lahko privoščijo. Še posebej pretrese človeka odredba preiskovalnega sodnika, ki dovoljuje izvedbo preiskave tudi v nočnih urah, kar je bilo značilno za nacistično Nemčijo in česar se praviloma ni posluževala niti SFRJ." Jelinčičevi poslanci se tudi sprašujejo, ali sploh še smejo glasovati tako, kot so prepričani, da je prav, ali pa bi morali predhodno pridobiti soglasje policije. Lider stranke Jelinčič pa je že podal zahtevo za čim prejšnji sestanek stranke vodstva SNS, kjer bodo obravnavali vpletenost poslanca Srečka Prijatelja v aktualne dogodke ter sprejeli odločitev o njegovi izključitvi iz stranke SNS in poslanske skupine SNS.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Pogačnik Borutom Pahorjem Zmagu Jelinčiču Plemenitemu Katarina Kresal Srečka Prijatelja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Minister Pogačnik je že padel, Jelinčič in njegovi udrihajo čez Kresalovo