objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 2. marec 2010 ob 08:27

Bojkota ne bo, Simič ugodil igralcem. Kek in Zahovič paktirata?!
Kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren zanikal bojkot jutrišnje tekme proti Katarju, vodstvo Nogometne zveze Slovenija pa je nekaj ur kasneje ugodilo vsem zahtevam igralcev
2010 Pozareport

Odpri galerijo


Kapetan slovenske nogometne reprezentance Robert Koren, ki se je pred jutrišnjo prijateljsko tekmo s Katarjem v Mariboru, zbrala na mini pripravah na Ptuju, je zanikal namige o bojkotu tekme s Katarjem, vendar je hkrati priznal, da določeni nesporazumi glede višine nagrad še obstajajo, kar smo v nedeljo ekskluzivno poročali na našem portalu. To pa naj bi po pogovorih s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Ivanom Simičem tudi rešili.
Robert Koren je novinarjem dal tudi posebno izjavo: "Uvrstili smo se na svetovno prvenstvo 2010 v Južno Afriko. Z velikim veseljem smo se zopet zbrali. Neresnične vesti v določenih medijih v zvezi z našim bojkotom katerekoli tekme državne reprezentance so za nas žaljive in ponižujoče, saj smo v preteklosti dokazali, kaj nam pomeni igranje v dresu z državnim grbom. Do nastale situacije na relaciji s predsednikom (Ivanom Simičem, op.p.) je prišlo zaradi nespoštovanja že sklenjenih dogovorov. Igralci ne bomo dopustili, da nas kdorkoli poskuša razdružiti z navijači in vso Slovenijo. S tem smo to temo zaključili, kajti največ nam pomeni priprava na tekmo s Katarjem, ki je uvod v priprave na svetovno prvenstvo v Južni Afriki."

Kot smo že poročali, se je zapletlo pri pogajanjih o višini premije. Še pred Robertom Korenom z novinarji govoril tudi selektor reprezentance Matjaž Kek. "Bojkot tekme je bil eden večjih šokov, ki sem jih slišal, od kar sem selektor. Pa vsi veste, da sem jih doživel že kar nekaj. Da bi igralci bojkotirali tekmo? Tega pa res ne verjamem." Se pa Matjaž Kek vendarle nekoliko moti. O možnem bojkotu prijateljske reprezentančne tekme proti Angliji, avgusta lani na Wembleyu, naj bi govoril tudi Dejan Stefanovič, predsednik sindikata nogometašev SPINS, trdijo naši viri. Sicer pa je slišati, da naj bi na Keka "vedno bolj vplival" športni direktor NK Maribora Zlatko Zahovič, ki si želi vplivno funkcijo v NZS, vendar ga je Simič postavil na hladno; in to menda ravno po tekmi z Irsko, torej po tisti famozni tekmi, ko naj bi bo poročanju nekaterih novinarjev in izjavah Matjaža Keka nameraval Ivan Simič zamenjati – Keka.
Nekaj ur kasneje pa je bil na Ptuju "problem rešen". Po seji izvršnega odbora NZS je namreč vodstvo zveze v sporočilu za javnost zapisalo, da so "na korespondenčni seji izvršnega odbora ugodili vsem zahtevam igralcem."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Koren Ivanom Simičem Dejan Stefanovič Zlatko Zahovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bojkota ne bo, Simič ugodil igralcem. Kek in Zahovič paktirata?!