objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 17. februar 2010 ob 07:18

Hauc se je prijavil, Rekar novinarjem lagal, da se ne bo prijavil
Končan razpis za generalnega direktorja Pošte Slovenije
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Šment, a razpis je že zunaj? Nič nisem zasledil … Tudi če bi se želel prijaviti, ne vem, ali bi mi uspelo v treh dneh, je v petek dopoldne novinarjem Žurnala24 dejal Marjan Rekar, nekanji aferaški direktor Slovenskih železnic in še nekaj drugih državnih podjetij, ko so ga vprašali, ali se bo prijavil na razpis za generalnega direktorja Pošte Slovenije.
Toda Rekar se je novinarjem očitno debelo zlagal. Razpis za direktorja Pošte je potekel v soboto, v ponedeljek pa je na kadrovsko komisijo po naših informacijah prispela tudi prijava Marjana Rekarja. Nemogoče je tudi, da bi Rekar vsa potrebna potrdila za formalno prijavo zbral v enem samem popoldnevu, denimo potrdilo o nekaznovanju ali delovni dobi. Kar pomeni, da je v trenutku, ko je govoril z novinarji, prijavo za Pošto že imel v žepu, oddal pa jo je najverjetneje v soboto dopoldne. Na naše vprašanje, ali je prijavo vendarle oddal, nam Rekar v ponedeljek pozno popoldne ni odgovoril.
Kot smo na našem portalu že poročali, naj bi Rekar za direktorski stolček na Pošti Slovenije lobiral preko poslanca Socialnih demokratov in nekdanjega predsednika vlade Toneta Ropa, kar smo na našem portalu že poročali.
Po naših informacijah je na Pošto prispelo 11 oziroma 12 prijav, med njimi tudi prijava dosedanjega generalnega direktorja Aleša Hauca. Slednji naj bi po novem imel tudi največ možnosti, da (po)ostane prvi človek Pošte Slovenije, trdijo naši viri. Da Hauc (na sliki z mariborskim županom Francem Kangerjem) ostaja, čeprav naj bi bil blizu Janševe SDS, se zaradi dobrih poslovnih rezultatov Pošte strinja minister za gopodarstvo Matej Lahovnik, minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari naj bi že pred dvema tednoma na enem od vladnih protikriznih sestankov izrazil pomisleke zoper Rekarja, od lobiranja za Rekarja pa naj bi se distanciral tudi minister za promet Patrick Vlačič.
Del leve vladne koalicije naj bi tudi spoznal, da utegne kandidatura in izbor Ljubljančana Marjana Rekarja na mesto generalnega direktorja Pošte Slovenije, katere sedež je v Mariboru in kjer je direktor praviloma bil vedno Mariborčan, povzročiti kolaps Socialnih demokratov in Zaresa na jesenskih lokalnih volitvah v štajerski prestolnici.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marjan Rekar Toneta Ropa Aleša Hauca Francem Kangerjem Janševe matej lahovnik Mitja Gaspari patrick vlačič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Hauc se je prijavil, Rekar novinarjem lagal, da se ne bo prijavil