objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 11. februar 2010 ob 07:03

Panika med politiki: je Baričevič pisal dnevnik ali celo tajno snemal?!
Strokovno mnenje, naj se bulmastifi vrnejo pokojnemu zdravniku Saši Baričeviču, je na predlog odvetnika Mira Senice in Baričeviča napisal kinolog Rajko Rotner, stric ministrice Katarine Kresal
2010 Pozareport

Odpri galerijo


"Prvič, iskrene čestitke (viri, pogum).
Drugič, zaradi razsežnosti zadeve bi zelo zelo poskrbel za varnost. Nič ne vem, nič ne namigujem, le razmišljam in sklepam ...."

To mi je v nedeljo popoldne po elektronski pošti poslal eden izmed slovenskih politikov, medijsko izjemno znan direktor pa mi je po SMS napisal takole:
"Čestitam za pokočno držo, Če ne bi bilo tebe bi nekateri s svojo močjo zadeve dejansko spravili pod preprogo. To je nora država …"
Moji viri iz političnih krogov pa trdijo, da je "afera Baričevič" veliko bolj globoka, kot si mislimo, saj razkriva tudi najbolj morbidne, obscene in skrivnostne plati slovenske družbene smetane. Samo en dokaz: javno o tem nočejo spregovoriti niti tisti (opozicijski) politiki, ki so – zaradi afere Baričevič - že napovedali interpelacijo zoper ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika.
Franc Šterman, višji inštruktor za šolanje psov in mednarodni kinološki sodnik, je včeraj za Pop TV nedvoumno povedal, da so bili bulmastifi uglednega zdravnika Saša Baričeviča spolno zlorabljeni, da so se dogajale zelo nečedne stvari, torej spolno posilstvo živali … "tisti, ki kužke pozna, ve, da se telesno ne dovolijo izrabljati. In da se branijo z ugrizom". Na vprašanje, ali dvomi v pristnost poročila, ki ga bo po opravljeni obdukciji bulmastifov sestavil Nacionalni veterinarski inštitut, pa je odgovoril pritrdilno. Poročilo veterinarske obdukcije naj bi bilo končano danes, toda mučne stvari naj bi na vsak način hoteli pomesti pod preprogo. Včeraj so z veterinarskega inštituta že sporočili, da so bile pri obdukciji psov potrebne dodatne histološke preiskave tkiv … Verjetnost, da bomo na koncu dobili (imeli) uradno in neuradno verzijo poročila obdukcije treh Barićevičevih psov, je vedno bolj verjetna.
Policija pa še vedno intenzivno išče tistega, ki naj bi novinarjem in javnosti posredoval informacije, kaj so preiskovalci našli na kraju Baričevičeve smrti, in kasneje javnosti posredoval tudi fotografijo umrlega Baričeviča, ki dokazuje točnost naših navedb, objavljenih prejšnji petek. Govori se tudi o preiskavi zaradi suma mučenja živali, vendar uradnih izjav ni. Kar je zanimivo, saj generalni direktor policije Janko Goršek tudi ob najmanjši priložnosti nastopa v javnosti in govori novinarjem.
Po naših informacijah iz policijskih krogov se zdaj tudi preiskovalcem zdi nenavadno in sumljivo, zakaj se je na prizorišču Baričevičeve smrti tako hitro znašla državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo Sonja Bukovec.
Na dan pa prihajajo nove pikantne podrobnosti. Miro Senica, odvetnik pokojnega Saša Baričeviča, je v pravno skrajno sumljivem postopku vračanja bulmastifov lastniku Baričeviču (generalni državni pravobranilec Lucijan Bembič trdi, da je bil postopek nezakonit) v tako imenovano izvedensko komisijo veterinarjev predlagal Rojka Rotnerja, ki je takoj podprl Baričeviča. Rotner je napisal strokovno mnenje (po nalogu Baričeviča), da namestitev psov znotraj objektov na Oražnovi ulici 11 v Ljubljani in Javorju 2 v Dobrunjah ne predstavlja nobene nevarnosti za mimoidoče. Tega mnenja ministrstvo za kmetijstvo, zaradi suma o nepristranskosti, uradno sicer "ni upoštevalo", de facto pa, saj je bulmastife vrnilo Baričeviču.
Toda kdo je Rajko Rotner, ki sta ga v izvedensko komisijo na vsak način hotela spraviti Senica in Baričevič? Nihče drug kot stric ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, ki se je takrat (junija 2007) pripravljala na vstop v slovensko visoko politiko. Rotner je znan kot ljubitelj spov z Obale, pasji sodnik, na zadnjih volitvah za mesto predsednika Kinološke zveze pa naj bi navijal za prijatelja Denisa Kuzelja s Škofij, takrat aktualnega predsednika slovenskih kinologov. Funkcija predsednika Kinološke zveze sploh ni tako nepomembno, pravijo naši viri; gre predvsem za velike kupčije s čistokrvnimi pasjimi rodovniki. Namesto Kuželja je na volitvah zmagal član LDS in predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, ki je zdaj predsednik Kinološke zveze.
LDS je tudi edina politična stranka, ki se je doslej javno postavila v bran ministra Milana Pogačnika, čeprav Pogačnik sploh ni minister iz kvote LDS. Med odsotnostjo Katarine Kresal, ki naj bi bila na dopustu, menda smuča, Pogačnika vneto zagovarja in brani vodja poslanske skupine LDS in tržiški župan Borut Sajovic ("zahteve po odstopu kmetijskega ministra v LDS ne podpiramo, saj ocenjujemo, da je ravnal skladno s svojimi pooblastili in zakonskimi določili," pravi Sajovic), medtem ko Kresalova molči.
Slovensko politiko pa mučijo še nekatere druge okoliščine in dejstva, povezana dogajanjem v ljubljanski kliniki Baričevič - Barsos. Naši viri namreč trdijo, da naj bi bila "sreča v nesreči", da je bil tragično umrli Baričevič minuli torek v garaži (ali hiši) – sam. Lahko bi bilo žrtev še več. Ugiba se tudi, ali je Baričevič pisal dnevnik, so bila dogajanja v Oražnovi ulici pisno ali avdiovizualno dokumentirana ... je Baričevič tajno snemal? In če je temu res tako, kjer se nahaja ta zanesljivo "smrtonosno" dokumentacija? Vplivni posamezniki ali lobiji, ki jo utegnejo imeti ali pa se do nje dokopati, jo lahko - zaradi svojih interesov - grobo zlorabijo v politične, poslovne in druge namene.
Podobno velja za celo goro zdravstvenih kartonov politikov in drugih znanih osebnosti, ki se nahajajo v kliniki Barsos. Dolga vrsta znanih Slovenk in Slovencev, ki jih je zdravil Saša Baričevič, bodo iskali nove zdravnike, možnosti za zlorabo zdravstvene dokumentacije pa se v tej paniki ponujajo kot na dlani.
Tisti, ki bi lahko (ali pa so celo že) "poskenirali" Baričevičevo zdravstveno (in drugo) dokumentacijo, bodo "vladali" Sloveniji, trdijo naši viri.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Pogačnika Franc Šterman Janko Goršek Sonja Bukovec miro senica Lucijan Bembič Rojka Rotnerja Katarine Kresal Denisa Kuzelja Blaž Kavčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

Četrtek, 19. marec 2015 ob 08:29


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Panika med politiki: je Baričevič pisal dnevnik ali celo tajno snemal?!