objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 10. februar 2010 ob 06:56

Kdo je frančiškan Gostečnik, ki naj bi se zaljubil v Sašo Einsiedler?
Vsako sredo zvečer v ljubljanski frančiškanski cerkvi mašuje za študente
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Medijsko slavna zakonca Saša Einsiedler in Tilen Pusar se že nekaj časa ločujeta (čeprav sta – nenavadno – poročena zgolj cerkveno?!), vmes pa javno obdelujeta do zadnjih podobnosti. Za zadnji škandal je poskrbel Pusar, ki je v medijih obtožil patra in frančiškana ter njunega terapevta Christiana Gotečnika, da se je zaljubil v Einsiedlerjevo, zato naj bi njega (Tilna) silil celo v prepis hiše na ženo Sašo.
Kdo pa je - pravzaprav – ta terapevt in pater Christian Gostečnik, profesor psihologije religije na ljubljanski Teološki fakulteti?
Naši viri trdijo, da ga nekateri študentje zelo hvalijo, drugi pač ne. Pri njegovih izpitih naj bi bilo razmeroma lahko dobiti oceno 10. Menda mu ne gre samo za spraševanje, ampak tudi za osebnostno pomoč, pri čemer zna biti precej nekonvencionalen, tudi provokativen; pravijo, da hitro prepozna ljudi, ki imajo duševne in duhovne težave. Ker pri tem (terapiji) včasih uporablja trike, ga nekateri težje razumejo, zato reakcija Tilna Pusarja ni presenetljiva, pravijo naši viri.
Je pa Gostečnik, ki je klinično psihologijo študiral v Združenih državah Amerike, zelo popularen, ne samo med verniki, trdijo naši viri. Vsako sredo zvečer v ljubljanski frančiškanski cerkvi mašuje za študente.
Terapevtski program izvaja v Frančiškanskem družinskem centru, kjer se terapije v glavnem prakticirajo brezplačno, med terapevti pa ima tudi poročene svetovalce. Najbolj znan zakonski par, ki sodeluje pri Gostečniku, sta Tomaž Erzar in Katarina Lia Kompan Erzar. Slednja je pred kratkim imela nagovor na Viču na prireditvi, ki jo je organizirala glasbenica Nada Žgur. Tudi Nada Žgur, podobno kot Saša Einsiedler, je vključena v tako imenovano karizmatično prenovo; gre za duhovno gibanje, ki se je konec šestdesetih let prejšnjega stoletja razvilo v ZDA, sklicuje pa se na izročilo prvega krščanstva, opisanega v Apostolskih delih.
Mimogrede, skupaj z Gostečnikom je nekaj časa študiral tudi razvpiti Miran Plohl, ki je kasneje zapustil frančiškane in se poročil s še bolj razvpito Ivico Dornik. Naveza Plohl-Dornik je postala znana zaradi smrti njunega otroka, ki naj bi umrl zaradi preslabe, menda veganske prehrane.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
saša einsiedler Tilen Pusar Christiana Gotečnika Tomaž Erzar Katarina Lia Kompan Erzar nada žgur Miran Plohl Ivico Dornik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je frančiškan Gostečnik, ki naj bi se zaljubil v Sašo Einsiedler?