objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 8. februar 2010 ob 08:55

Zaokrožile grozljive fotografije mrtvega Baričeviča, policija išče krivce
Policija sprožila preiskavo; iščejo vire, ki so novinarjem povedali, kaj so našli na kraju tragične Baričevičeve smrti
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po mobilnih telefonih in spletu so zaokrožile grozljive avtentične fotografije tragično preminulega ljubljanskega zdravnika Saša Baričeviča, posnete takoj po njegovi smrti na Oražnovi ulici v Ljubljani. Očitno so jih naredili ljudje, ki so bili v torek pozno popoldne tja poklicani službeno.
Po naših informacijah so znotraj policije takoj po petkovi objavi našega - izjemno odmevnega - članka sprožili preiskavo, da bi našli vir(e), ki so novinarje povedali, kaj so videli na kraju grozljive smrti uglednega ljubljanskega zdravnika. Policija zdaj "lovi" tudi tiste, ki naj bi plasirali omenjene fotografije.
Oglasili pa so se tudi svojci preminulega zdravnika, ki opozarjajo, da se tragični dogodek, v katerem je Baričevič umrl po napadu svojih psov, izrablja tako v politične namene kot za poskuse razvrednotenja osebnega dostojanstva in integritete pokojnega. Zato vpleteno politiko pozivajo, naj osebne tragedije ne izkorišča za nabiranje političnih točk. Ograjujejo se tudi od medijske obravnave tragičnega dogodka, ki naj bi se – tako so zapisali v sporočilu za javnost – izrabljal v politične namene in poskuse razvrednotenja osebnega dostojanstva in integritete Saše Baričeviča, pri tem pa nastajajo različne "teorije zarote". Baričevičevi svojci zato poudarjajo, da so postopek v zvezi z bulmastifi sodno obravnavala sodišča na različnih ravneh, končno odločitev pa je podalo vrhovno sodišče v Ljubljani kot najvišji sodni organ. Vrnitev psov je bila osebna želja in tudi osebna odgovornost Saše Baričeviča, še poudarjajo svojci. Ob osebni in družinski tragediji medije ponovno prosijo za upoštevanje osebnega dostojanstva pokojnika in njegovih svojcev, vpleteno politiko pa, naj ne izkorišča osebne tragedije za manipuliranje in nabiranje političnih točk, temveč za optimalnejšo ureditev stanja, ki bo v največji možni meri preprečila podobne tragedije v prihodnje.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Afera Baričevič Sašo Baričevič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaokrožile grozljive fotografije mrtvega Baričeviča, policija išče krivce