objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 6. februar 2010 ob 07:52

Zaradi Golobiča in Ultre kriminalisti že zaslišujejo urednike
Ljubljanski kriminalisti prišli na Delo in TV Slovenija
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Kriminalisti iz uprave kriminalistične policije, ki delujejo v okviru generalne policijske uprave, so prišli na TV Slovenija (pred dvema dnevoma) in časnik Delo (včeraj zjutraj) ter iskali informacije, kjer so novinarji televizije in časnika dobili (bančne) podatke o razvpitih kreditih Ultre in Hram Holdinga v Novi Ljubljanski banki. Gre za objave, povezane z afero ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo ter predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča, ki je javnosti lagal o svojih lastniških deležih v podjetju Ultra.
Kriminalisti so zaslišali odgovornega urednika informativnega programa TVS Rajka Geriča in odgovornega urednika časnika Delo Darijana Koširja. Gerič pravi, da je kriminalistom dejal, da so podatke dobili anonimno in da k temu nima kaj dodati. Na spletni strani Dela pa so zapisali, da je Košir kriminalistom povedal, da uredništvo Dela ni razpolagalo in ne razpolaga z nikakršnimi uradnimi dokumenti in izvirno dokumentacijo v zadevi Ultra, ampak se je do domnevno spornega grafičnega prikaza kreditne izpostavljenosti Ultre prebilo po ustaljenih novinarskih poteh in preko virov, ki bodo do nadaljnjega ostali varovani, s čimer je bil pogovor tudi zaključen. Odgovorni urednik Dela naj bi o tem pisno obvestil tudi direktorja kriminalistične uprave Aleksandra Jevška, ki ga je – po navedbah spletne strani Dela – pisno zaprosil za posredovanje podatkov v zadevi Ultra?!
Rajko Gerič nam je še dejal, da ga toži tudi Golobičevo podjetje Ultra in čaka na razpis glavne obravnave. Zdi se mu pa "zanimivo, da izbruhne mednarodni škandal, če nekdanji premier in predsednik opozicijske SDS Janez Janša toži medij, ki ga je v aferi Patria brez dokazov obtožil prejemanja podkupnine (pišejo se peticije, protestira združenje novinarjev …), ko pa minister – preko svojega podjetja – toži medij, ki je objavil nesporno originalen dokument o kreditih Ultre, vsi ploskajo in udrihajo po nas," se čudi Gerič.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregorja Golobiča Rajka Geriča Darijana Koširja Aleksandra Jevška Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaradi Golobiča in Ultre kriminalisti že zaslišujejo urednike