objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. februar 2010 ob 07:39

Janša še tuhta, kdo bo šef ljubljanske SDS: Simoniti, Turk ali Logar?
Ljubljana je strateško tako pomembna, da je ni več mogoče prepuščati lokalcem, največ šans naj bi imel eks minister Žiga Turk
2010 Pozareport

Odpri galerijo



Danes, v sredo, ob pol osmih zvečer, se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani začela volilna konferenca ljubljanske SDS. Peter Sušnik, dolgoletni mestni svetnik in predsednik ljubljanskega odbora SDS, je že napovedal odhod iz aktivne lokalne politike (Sušnik je zaposlen kot direktor pred časom prenovljenega Hotela City Ljubljana, katerega lastnika sta avstralska Slovenca Nikolaj in Marjanca Krajc; politiko pa, tako pravi sam, zapušča zaradi poslovnih obveznosti), po naših informacijah pa naj bi prišlo do precejšnje kadrovske prenove celotnega vrha ljubljanske SDS. Priprave na konferenco menda osebno vodi politični sekretar SDS Dragutin Mate.
Tako naj bi (ožje) vodstvo mestne SDS zapustil tudi nekdanji poslanec in vodja svetniškega kluba SDS Dimitrij Kovačič, ki dela kot asistent evropskega poslanca Milana Zvera. Kandidati za novega predsednika mestnega odbora Janševe stranke pa naj bi bili trije: nekdanji minister za kulturo Vasko Simoniti, nekdanji minister za razvoj Žiga Turk, ki mu mandat generalnega sekretarja evropske Komisije za premislek (komisijo vodi nekdanji španski socialistični premier Felipe Gonzales) poteče konec tega leta, in bivši tiskovni predstavnik Janševe vlade Anže Logar, ki je lani, na listi SDS, kandidiral tudi za poslanca v evropskem parlamentu.
Po naših informacijah pa naj bi se znotraj vodstva SDS tik pred konferenci še dogovorili, kdo izmed treh naj bi na konferenci nastopil kot edini kandidat. Največ možnosti naj bi imel Žiga Turk, ki naj bi se na jesenskih lokalnih volitvah potegoval tudi za ljubljanskega župana. Naši viri trdijo, da naj bi se predsednik opozicijske SDS Janez Janša za drastične kadrovske menjave v Ljubljani odločil zato, ker je "Ljubljana strateško preveč pomembna za državno politiko, da bi jo lahko še naprej prepuščali lokalcem ..." Na naše vprašanje, ali držijo govorice, da naj bi Janša zamenjal celotno vodstvo ljubljanske SDS, vključno z Dimitrijem Kovačičem in Petrom Sušnikom, pri čemer se je slednji že umaknil sam, da ga ne bi zamenjali, in kdo bo novi predsednik ljubljanskega odbora SDS, so nam včeraj zvečer iz vodstva SDS sporočili, da je "vodstvu mestnega odbora SDS 5. januarja letos potekel mandat, zato bo konferenca mestnega odbora SDS Ljubljana v prihodnjih dneh izvolila novo vodstvo."
Sodeč po odgovoru vodstva SDS se očitno še lahko zgodi, da bo - za danes sklicana konferenca mestnega odbora  - celo prestavljena za nekaj dni.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
peter sušnik Nikolaj Marjanca Krajc Dragutin Mate Dimitrij Kovačič Milana Zvera Vasko Simoniti žiga turk Felipe Gonzales anže logar žiga turk Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Janša še tuhta, kdo bo šef ljubljanske SDS: Simoniti, Turk ali Logar?