objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 30. januar 2010 ob 08:08

Miro Senica je Mitji Rotovniku podaril 40 tisoč evrov. Tudi to je umetnost!
Generalni direktor Cankarjevega doma je tradicionalno razglasil in nagradil največje pokrovitelje in darovalce Cankarjevega doma.
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Generalni direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik je v četrtek zvečer na "ponovoletnem srečanju s poslovnimi partnerji in prijatelji" tradicionalno razglasil in nagradil največje pokrovitelje in darovalce Cankarjevega doma. Pokrovitelj leta 2009 je podjetje Mobitel, darovalec leta (pravzaprav darovalka) pa Tobačna Ljubljana; oba sta finančno podprla 20. Mednarodni ljubljanski filmski festival. Zasebni darovalec preteklega leta pa je, podobno kot predlani, postal ljubljanski odvetnik Miro Senica, ki je za razstavo World Press Photo daroval zavidljivih 40 tisoč evrov. Ja, tudi to je umetnost, saj se tovrstne donacije ne upoštevajo več kot davčne olajšave, vsaj v celoti ne.
Priznanje je v Seničinem imenu prevzela Mateja Galič, odvetnica in izvršna direktorica njegove pisarne Miro Senica & odvetniki. Glede na to, da je bila izvršna direktorica Seničine odvetniške pisarne prej Katarina Kresal, je Galičeva morda celo na dobri poti, da "nekoč, ko bo velika, postane ministrica za notranje zadeve". To pripombo sem v neki ožji družbi bleknil na sprejemu in požel dozico prijetnega smeha.
Lahko pa Mitjo Rotovnika, večnega direktorja Cankarjevega dom, malce skrbi dejstvo, da "velikih" direktorjev ali predsednikov uprav (s častnimi izjemami prvega človeka Dela Jurija Giacomellija, ki je v imenu časopisne hiše Delo prevzel priznanje pokrovitelju za zvestobo do 15 let, predsednika uprave Dnevnika Branka Pavlina, in direktorja znamke Audi Darka Horvata, ki je za Porsche Slovenija dvignil enako priznanje kot Giacomelli za Delo; mimogrede, Rotovnik že leta in leta vozi audi), na sprejemu fizično ni bilo. Vsaj v primerjavi s prejšnjimi leti ne. Prav tako ni bilo slovitih zakoncev Pergar (Nevenke Češnar in Janeza Pergarja)?! Zakaj je temu tako, kaj je to za en trend, naj čimprej ugotovi Rotovnik sam. Manjkala je tudi ministrica za kulturo Majda Širca, ki je bila zadržana v Mariboru. Naši viri iz njenega ministrstva pa pravijo, da je Rotovnik, ki mu je Širca pred nosom speljala ministrski stolček (spomnimo, njen strankarski šef Gregor Golobič je funkcijo Širce pogojeval z vstopom Zaresa v Pahorjevo vlado) vabilo za četrtkovo srečanje Širci poslal šele pred enim tednom.
No, Pahorjevo vlado je na tem kulturnem dogodku zastopala ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. Skoraj bizarno (pač glede na njeno funkcijo), ali pa v skladu z Rotovnikovim priložnostnim nagovorom, da "gospodarske recesije še ni konec, finačni plan za preživetje Cankarjevega doma pa krut ..."
(Bojan Požar)
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitja Rotovnik Miro Senica Mateja Galič Katarina Kresal Jurija Giacomellija Branka Pavlina Darka Horvata Pergar Nevenke Češnar Janeza Majda Širca Gregor Golobič Pahorjevo Ljubica Jelušič (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miro Senica je Mitji Rotovniku podaril 40 tisoč evrov. Tudi to je umetnost!